'Karacan'ın öldürülmesi planlı bir cinayettir!'

Lastik İş Genel Merkezi Genel Başkanı Abdullah Karacan menfur bir saldırıda hayatını kaybetmişti.

Lastik İş Genel Merkezi, bugün bir araya gelerek yeni genel başkan olarak Alaattin Sarı’yı seçti. Sarı yaptığı açıklamada, Acımız büyük. Bilindiği gibi Sendikamızın Genel Başkanı Abdullah Karacan’ın 13 Kasım 2018 tarihinde menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin üzerinden yaklaşık 10 gün geçmiş bulunuyor. Bu süre içerisinde biz dostu da düşmanı da gördük” dedi.

Konuşmanın devamı şu şekilde:

ABDULLAH KARACAN BİR MARKADIR

“Abdullah Karacan bir markadır. Abdullah Karacan bir liderdi. Karacan’ın ufku sendikal hayata bakışı çok farklıdır. Sendikacılıkta sadece ücret sendikacılığı değil, sosyal sendikacılık yapacağız demişti. Yaşadığımız bölgeye de katkı sağlama adına sosyal çalışmaların içerisine gireceğiz demişti ve girdi. Hedefleri vardı, bir tanesi de okul yaptırmaktı. Bizler şuan da onun görevini devralmış yöneticiler olarak önümüzdeki süreçte bununla alakalı genel kurulumuzu biraz daha erkene alarak ondan sonraki süreçte oluşacak olan yönetimle bunlar hayata geçirilecektir.

KARANLIK ÇEVRELERİ RAHATSIZ ETMİŞTİR

Abdullah Karacan’ı hakkında basında yazılanları gördüğümüzde çok üzüldük, çok moralimiz bozuldu. Katil olarak öldüren kişinin deyimlerine su döken bu çevreler bir sürü karalama kampanyası başlattılar ve hala devam ediyorlar. Burada özellikle bu katilin arkasında olan karanlık güçler, onlarla birlikte hareket edenler, onlara destek olanlar ile ilgili savcılarımızı ve polisimi göreve davet ediyoruz. Abdullah Karacan bu kadar kötü biri olsaydı Kocaeli öyle bir cenaze, öyle bir kalabalık göremezdi. O kalabalık içinde duygu seli gördük, ağlayan işçiler gördük. Karacan’ı bu kadar büyük kalabalığın uğurlaması tabi bu karanlık çevreleri müthiş derecede rahatsız etmiştir.

TÜM KADRORLARIYLA LASTİK İŞ AYAKTADIR

Lastik İş Sendikasını korku imparatorluğu gibi gösteren bu çevreler kesinlikle yanılmaktadır.  Lastik İş Sendikasını kötü göstererek Abdullah Karacan özerinden karalayanlar yanılgı içinde olduğunu bilmeliler. Lastik İş Sendikası tüm kadrolarıyla ayaktadır ve ayakta kalmaya devam edecektir. Çünkü karacan bir bayrak bıraktı ve bu bayrak asla yere düşmeyecek. Özellikle lastik fabrikalarında istihdam sağlanması amacıyla tüm kadro olarak hepimiz destek olacağız. Asla kimse tereddüte kapılmasın. Karacan öyle bir sendika bıraktı ki burada sadece idarecilik anlamında kararlar almak ve bu yolda yürümek düşer bize. Alacağımız doğru kararlarda her çalışanımızın yanında olacağız.

PLANLI BİR CİNAYETTİR

Dün katilin yaraladığı bir arkadaşımız ameliyattan çıktı. Şuan da durumunun iyi olduğunu biliyoruz. Bununla alakalı da kamuoyunda çok yanlış algılar oluşturulmaya çalışıldı. Değerli dostlar bizler gerek ulusal gerek uluslararası düzeyde sendikacılık yapıyoruz. Bu tamamen planlı bir cinayettir. Katilin arkasındaki karanlık güçler tarafından planlanıp uygulandı. Kamuoyuna yansıyan yazılara ve görüntülere baktığımız zaman sanki o katil çok mağdur edilmiş, darp edilmiş gibi gösterildi. Planlı hareket olmamış olsaydı, katil dediğimiz insanın kıyafetine bakın. Sivil giyinip temsilci odasına gelmiş.

BEN GENEL BAŞKAN OLSAM NE OLUR OLMASAM NE OLUR?

Servis edilen görüntüler tamamen montaja dayalı görüntülerdir. Sanki katil darp ediliyormuş gibi gösterilmeye çalışılmış. Bu görüntüleri basına kim yönlendiriyorsa o gönderen kişiler için savcımızı göreve davet ediyorum. Onlardan davacı olacağız. Biz genel başkanımızı, değerimizi kaybettik: Kocaeli evladını, bir kardeşini, ağabeyini kaybetti. Biz dostumuzu kaybettik. Ben genel başkan olsam ne olur olmasam ne olur. Katili haklı bulanlar, onu savunanlar onunla eş değerdir. Onu savunamazsınız, biz böyle bir millet değiliz. Biz mükemmel değiliz, tabi ki hatalarımız var.

BU UĞURDA ÖLMEYE HAZIRIZ

Biz bir ve dimdik ayaktayız ve öyle de duracağız. Bunu herkes bilsin. Hiçbir özellikle kafasında soru işaretleri olan işveren olsun karanlık çevreler olsun lastik iş üzerinden plan yapanlar olsun biz şubeleriyle ve temsilcileriyle bir aradayız. Sonuna kadar bu uğurda ölüm haktır. Bu uğurda genel başkanım hayatını kaybetti, bizler her türlü bu uğurda ölmeye hazırız”

Bakmadan Geçme