İzmit'te gergin meclisin 6 maddede özeti

AK Parti İzmit Belediyesi Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, Haziran ayı meclis toplantısı ikinci oturumunda yaşanan tartışmanın kaynağını 6 maddede özetleyerek, bu tartışmanın tartışmasız tek sorumlusunun İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve aynı kişiye ait 4 ayrı şirkete verilen 100 milyon TL olduğunu belirtti.

48 MİLYON TL’LİK KİRALAMA  NASIL 170 MİLYON TL’YE ÇIKTI?
Tutuş, maddeler halinde olayların nasıl başladığını, nasıl geliştiğini ve sonuç olarak ne yaşandığını şöyle özetledi: 
1-Bizler Cumhur İttifakı olarak, araç satın alınmasın demedik, demiyoruz.
2-Aksine bu araçlarla ilgili karar almak için, ara meclis kararına onay veren Cumhur İttifakı üyeleri olarak bizleriz.
3-Ancak komisyona yönetim tarafından getirilen bilgilerde, maalesef araç kiralama işlerinin içinde başka hesaplar olduğunu gördük.
4-Bu hafta Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin (48 MİLYONA) kiraladığı araçların bire bir aynılarını, İzmit Belediyesinin "eğer kiralarsak (170 MİLYON) ödememiz gerekiyor." raporuna şahit olduk.

100 MİLYON TL AYNI KİŞİYE NASIL GİTTİ?
5-Ve bu rakamı mevcut kiralama ödemelerinden yola çıkarak ön gördüklerini söylediler. İşte tam da burada, mevcut kiralamaları görmek istediğimizi ve kaç para ödediklerini sorduğumuzda, Fatma Hanım (Belediye Başkanı) çareyi meclisten kaçmakta buldu.
Fethiye Caddesini yapan firma, Gölkay'ı verdikleri firma, çeşitli bakım onarım işlerini verdikleri firma ve defalarca davet usülü ihalesiz araç kiraladıkları 4 firmanın isimleri farklı, sahipleri aynı çıktı. 
Bunlara ödenen para 100milyon TL civarındadır.
6-Tekrar ediyorum;
Önce iki yıldır bu ihalesiz kiralamaları kaç paraya verdiğinizi; İttifak ortaklarınız dahil tüm siyasi partiler komisyon toplantımıza birer temsilci göndersinler, siz de buyrun hesap verin... #korkmayın #kaçmayın

CEVABI ALANA KADAR SORACAĞIZ
Tutuş açıklamasında, “Göreceksiniz. Bugün meclisten kaçtı, yarın İzmit'ten kaçacak.
Milletin parasını kimlere dağıttınızın cevabını alana kadar soracağız” ifadelerine de yer verdi.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme