İşte Kocaeli Devlet Hastanesi'ndeki Koronavirüs Aşısı SKANDALI!

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin kantinini işleten özel bir firmanın kantin çalışanları, aşı önceliği olmadığı halde hastane personeliymiş gibi gösterilerek Koronavirüs Aşıları yaptırıldı. Olaya tepkiler çiğ gibi büyüyor.

Hastane personeli olmayan kişilere Koronavirüs Aşıları yapıldı!

Kocaeli Devlet Hastanesi’nin kantinini işleten özel bir firmanın kantin çalışanları aşı önceliği olmadığı halde hastane personeliymiş gibi gösterilerek Koronavirüs Aşıları yaptırıldı.

İKYS sistemine isimleri usulsüz girildi!

Kocaeli Devlet Hastanesi’nde yaşanan olayda hastanenin kantinini işleten özel bir firmanın kantin çalışanlarının hastanenin başhekimi Dr. Adem Çakır’ın bilgisi dahilinde koronavirüs aşısı yapıldığı iddia edildi. Koronavirüs aşısının yapılması için normalde İKYS’de (İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi) adının çıkması gerekirken sisteme usulsüz olarak isimleri girilen özel bir firmanın kantin çalışanları, tamamen prosedürlerin dışına çıkılarak aşıları yapıldı. Üstelik bu kantin çalışanlarının 2. Doz aşılarının da yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Önceliği olmayan kişilere yapılan aşıların hastane içinde de büyük rahatsızlık yarattığı öğrenilirken hastane yönetiminin böyle bir skandala nasıl izin verdiği konuşuluyor.

Şimdi Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adem Çakır’a açık ve net bir şekilde soruyoruz;

Koronavirüs aşısı olmayı bekleyen polis, hakim, savcı, öğretmen, gazeteci, sporcu ve milyonlarca çalışan vatandaş varken nasıl oluyor da hiçbir önceliği bulunmayan ve hastane çalışanı olmayan özel bir firmanın kantin çalışanlarına Koronavirüs aşısı yapılabiliyor?

Üstelik Diş Hastaneleri dahil olmak üzere Kocaeli’de hizmet veren devletin 14 sağlık kuruluşunun kantininde çalışan hiçbir kişiye Koronavirüs aşısı yapılmazken Kocaeli Devlet Hastanesi’nin kantininde çalışanların özelliği ve önceliğinin ne olduğunu merak ediyor ve açıklanmasını bekliyoruz?

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü bu konularda çok hassas!

Şu anda sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın en hassas olduğu Koronavirüs aşısı konusunda toplumdaki adalet anlayışını zedeleyen bu aşı skandalı konusunda her zaman hassas olan Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün gereken araştırma ve soruşturmaları yaparak sonuçlarını kamuoyuna açıklayacağına inanıyoruz.

Bakmadan Geçme