İşte en düşük emekli maaşı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşlarına yapılacak artışın detaylarını bu akşam açıklaması beklenirken kulislere düşen bilgilere göre artışın 2750 ile 3000 lira arasında olacağı tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz salı günü yaptığı açıklamada emekli maaşları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal ve Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük Emekli Maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım" şeklinde değerlendirerek “Kamu personelinin 3600 ek gösterge meselesi, mayıs ayı içerisinde bitireceğimiz çalışmalardan bir tanesi" demişti.

ERDOĞAN AÇIKLAYACAK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu akşam işçilerin davetli olduğu bir iftar programına katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu iftar programında emekli maaşlarına yapılacak artışın detaylarını açıklaması bekleniyor.

YÜZDE 66 YÜLSELDİ

Geçtiğimiz ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşını 1500 liradan 2500 liraya çıkardıklarını açıklamıştı. En düşük maaş alan emekliler böylece yüzde 66 oranında Zam almıştı.

İŞTE EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI!

En düşük emekli maaşına ilişkin olarak Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, emekli taban aylığının 2500 liranın üzerine çıkmasını beklendiğini ve muhtemelen 2750 ile 3000 lira arasında olacağını söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında koordineli olarak çalışmaların yürütüldüğünü belirten Kaya, 1 Mayıs'ta Bakan Bilgin'in en düşük emekli maaşını duyurmuş olacağını ve Temmuz ayında da açıklanan rakamın hesaplara geçeceğini söyledi.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme