İGSAŞ'tan açıklama: Mahkeme süreci henüz sonuçlanmamıştır

Körfez'de faaliyet gösteren İstanbul Gübre Sanayii Anonim Şirketi (İGSAŞ) yerel basında yer alan kapasite artışının mahkeme tarafından iptal edildiğine yönelik çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Mahkeme süreci henüz sonuçlanmamıştır, süreç Danıştay’da devam etmektedir” dedi.

EKSİK BİLGİYE DAYALI HABERLER
İGSAŞ yönetimi yaptığı açıklamada, “02 Ağustos 2022 tarihinde Kocaeli bölgesinde yayın yapan bazı internet sitelerinde, İGSAŞ’ın yeni yatırım projesi hakkında servis edilen bir basın bülteni sebebiyle eksik bilgiye dayalı haberler yapılmıştır.

MAHKEME SÜRECİ HENÜZ SONUÇLANMAMIŞTIR
Söz konusu haberlerde, İGSAŞ Kompoze Gübre Üretim Tesisi Kapasite Artış Projesi’ne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen ÇED Olumlu kararının mahkeme tarafından iptal edildiği bilgisi yer almıştır. Ancak belirtmek gerekir ki mahkeme süreci henüz sonuçlanmamıştır, süreç Danıştay’da devam etmektedir. 

DANIŞTAY’DA DEVAM ETMEKTEDİR
Projemize ilişkin olarak gerekli tüm incelemeler yapılarak çevreye zararlı olmadığı tespit edilmiştir. İnceleme ve değerlendirmeler sonucunda ÇED Olumlu raporu verilmiştir. Bakanlık tarafından verilen ÇED Olumu raporumuza itirazen dava açılmıştır, bu dava da Danıştay’da devam etmekte olup henüz sonuçlanmamıştır.

MAHKEMENİN VERECEĞİ KARARI BEKLEMEKTEYİZ
Hukukun üstünlüğe olan inancımız doğrultusunda bağımsız mahkemelerimizin vereceği kararı beklediğimizi vurgulamak isteriz. 51 yıllık tarihimizde ülkemiz ekonomisi ve tarımının gelişmesi için üreten ve yatırım yapan bir şirket olarak “Toprağın İzinde” vizyonumuz doğrultusunda halkımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme