İGSAŞ, çocukların karne sevincine ortak oldu

İGSAŞ'lılar Kandıra Çubuklu Osmaniye İlkokulu'nu ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek öğrencilerle yaz tatili öncesi bir araya geldi. İGSAŞ Akıllı Tarım hava aracı Cemre ve kara aracı Toygar'ın da tanıtıldığı buluşmada, tarımda teknoloji kullanımı konusunda bilgilendirildi. Ziyarete katılan İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, 'Çocuklarımıza hem çevre hem de akıllı tarım konusunda bilgiler verme fırsatı bulduk. Onlarla hem verimli hem de keyifli bir gün geçirdik' dedi.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Faaliyet gösterdiği her ilde çok sayıda sosyal sorumluluk projesine imza atan İGSAŞ’ın son durağı Kandıra Çubuklu Osmaniye İlkokulu ve Ortaokulu oldu. İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal ve İGSAŞ çalışanları, okulu ziyaret ederek öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. Bugüne kadar çeşitli okullarda öğrencilerle bir araya gelen İGSAŞ’lılar, Kandıra Çubuklu Osmaniye İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine ‘Cemre ve Toygar’ adlı akıllı tarım araçlarının da tanıtımını yaptı. 

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İGSAŞ Ar-Ge Merkezi tarafından hayata geçirilen Akıllı Tarım Projesi kapsamında üretilen Yapay Zeka destekli Cemre adlı hava ve Toygar  adlı kara aracı, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. İGSAŞ yöneticileri; tohum atma, orman yetiştiriciliği, tarım arazilerinin denetimi gibi çok sayıda işlevi yerine getiren İnsansız Hava Aracı; ve toprak, yaprak analizi, zararlı organizma takibi gibi işlevleri yerine getiren İnsansız Kara Aracı hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

ÇOCUKLARIMIZA TARIMA OLAN İLGİYİ ARTTIRACAĞIZ

Öğrencilerin toprağa ve tarıma olan ilgisini artırmayı hedefleyen bu ziyaret hakkında bir değerlendirme yapan İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, “Tarımda teknoloji kullanımını artırmak için Akıllı Tarım projemiz kapsamında CEMRE ve TOYGAR adlı araçlarımızı geliştirdik ve bugüne kadar birçok ayrı alanda kullanarak verimliliği artırdık. Teknoloji ve tarımı bir araya getiren hava ve kara araçlarımızı çocuklarımıza da tanıtarak onların tarıma olan ilgisini artırmayı hedefliyoruz” dedi. 

YENİ NESİL ÇİFTÇİLER

İGSAŞ Çubuklu Osmaniye İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileriyle birlikte üzerinde çocukların isimlerinin yazılı olduğu tohum toplarını açık bir sahaya atarak ağaçlandırma yaptı. Bu projeyi Kocaeli’ne kazandırmaktan mutlu olduklarını söyleyen Ünal, “Böylece çocuklarımıza çevre bilinci aşılıyor bir yandan da gelecekte ülkemizin modern tarım hareketinin bir parçası olmaları konusunda onlara rehberlik ediyoruz. Dünyada tarım artık akıllı teknolojiler kullanılarak yapılıyor, İGSAŞ olarak biz de bu alanda örnek projeler geliştiriyoruz. Belki de bugün birlikte olduğumuz çocuklarımızın arasından bazıları geleceğin ‘yeni nesil çiftçileri’ olacak” değerlendirmesini yaptı. 

Öğrenciler, İGSAŞ Akıllı Tarım tanıtımının ardından karnelerini mangal partisi ile kutlayarak yaz tatiline keyifli bir başlangıç yaptı. 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN