Huzur bulabileceğiniz bir mekan: La Boheme D'or

Bu hafta röportajımızı Kocaeli'nin çok farklı ve bir o kadar güzel mekanı La Boheme D'or'ın sahibi Toprak Sibel Ediş ile yaptık.

Toprak Sibel Ediş, Kocaeli doğumlu ve İzmit’te yaşıyor. Ediş, psikoloji alanında yüksek lisans yaptıktan sonra doktora eğitimini tamamlamak için bir serüvene çıkmayı hedefleyerek burayı klinik olararak açmayı düşünüyordu bir gecede aldığı karar neticesinde kafe sektörüne yönelmeye karar verdi.

Toprak Sibel Ediş, İzmit'teki mekanın dekorasyonunun kendisine ait olduğunu söyledikten sonra ilham kaynağı hakkında Çok fazla gezgim. Gittiğim ülelereden esinlendim. Ayrıca Türkiye’de çok fazla seyahatlerede bulundum. Aracımın arkasında her zaman drone’um, tripod’um ve fotoğraf makinem hazırdır. Kendi ülkemizde de gitmediğimiz keşfetmediğimiz bazı koylar ve bazı kültürel açıdan değerli yerler var. Bende buralara gittiğimde hep bir fotoğraf karesi alıyordum. Küçükken de kendi mekanımı oluşturduğumda konforlu ve huzurlu mekan açmayı hayal ederdim. Buranın da mimarisini ve çizimlerini kendim yaptım. Türkiye’den Alaçatı ve Kapadokya ilham kaynağım oldu. Zaten Nevşehirdeki atmosferi ve antika eşyalar beni büyüledi. Ayrıca antika ürünleri çok seviyorum. Ben ve burda dekoratif birçok antika ürün kullandık. Meksika, Endonezya ve Bali’deki atmosfer beni fazlasıyla meraklandırarak ilham kaynağım oldu.” diyerek bu tasarımın aslında senelerin birikimi olduğunu gösterdi.

KENDİNİZİ FRANSA’DA HİSSEDECEKSİNİZ

İsmin mekanın aurasını yansttığı belirten Toprak Sibel Ediş “La boheme Fransızca bohem tarzı demek. Bohem tarzıda beyazın, ahşabın ve yeşilin birleştiği ayrıca bütün renklerin ve ahşabın birleştiği şekli çinğene olarak da Fransa’da anılıyor.” sözleri ile bizleri aydınlattıktan sonra d’or ise güzellik ve altın anlamında, olduğundan kelimenin bu kısmını kruvasana güzellik ve altın değerini kattıkları için isme eklediğini söyledi.

Bizlerinde aklına Toprak Sibel Ediş’in altın gibi gördüğü kruvasanlara yoğunlaşarak 80 çeşit üretme  fikri nerden geldi sorusu takıldı.

Toprak Sibel Ediş “Kahvenin yanında gidebilecek en iyi aparatif kruvasan. Yurt dışında da insanlar kruvasan ile kahvaltı ederek güne keyifli başlıyorlar. Türkiye’de de bu kültürü oturtmak için kruvasanı seçtik ve yapım aşamasında 3 ay birçok tereyağ deneyerek %82 süt ürünü içeren Fransa’dan gelme hakki tereyağı en sağlıklı ve lezzetli ile tarife ulaştık.Birçok margarinin tereyağ adı altında satıldığını ve kullanıldığını gördük.” diyerek bu konuya açıklık kazandırırken kahve konusunda da idealı olduklarını ve yumuşak içimli soft kahveler seçerek La Boheme D’or için hazırlanan özel karışım kahveler ile hazırlanan bu kahveyi içenlerin farkı hemen anladıklarını belirtti.

HER ŞEYİ KENDİLERİ YAPIYOR

Kafenin içinde ve İzmit Yenişehir’de imalathanelerinin olduğunu belirten Toprak Sibel Ediş “Farklı bölgelere ve kafelere de soğuk zincir olarak ürün hizmeti sunmayı planlıyoruz” dedi.

ŞUBELEŞME HEDEFLERİ VAR

Preminyum konsepti ile yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen Toprak Sibel Ediş, bu konsept içerisinde showroom alanları bulundurup müşterilerin kafedeki dekoratif ürünleri satın alabileceklerini belirtti.

Ediş, ayrıca bu iki konsept anlayışı ile “Bayim Olur Musun” fuarına katılarak ve farklı illerde şube açmayı düşünen yatırımcılar ile iletişim kurup franchising sistemi ile büyümeyi planlıyor.

 

Alikahya Fatih Mahallesi İshakpaşa Caddesi 11/B2 Kocaeli İzmit

La Boheme Dor

İnstagram: @labohemedorcoffee

 

Röportaj: Kumsal YÜREK

 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme