Hürriyet'e 'sarı çizgi'

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin baştan sona yenilediği  İzmit Yürüyüş Yolu’nda  Hürriyet Caddesi trafiğe tamamen kapanmış, yayalara ayrılmıştı. Yürüyüş Yolu'nda genellikle beğenilen yeni düzenlemenin ardından Hürriyet  Caddesi’nde yaya kaldırımları da kaldırılmıştı. Bu cadde üzerinde yeni işyerleri açıldı. 

Ancak önceki gün Büyükşehir belediyesi ekipleri Hürriyet Caddesi  bölümünde Yürüyüş yolu üzerinde boydan boya bir sarı çizgi çekti. 
Yürüyüş Yolu’nun araç trafiğine açık hürriyet Caddesi kesinde kaldırımlar tamamen işgal altında. Yayalar bazı yerlerde yürüyecek yer bulamıyor.

Şimdi Hürriyet Caddesi’nde dükkanların önüne neden bu sarı çizginin çekildiği merak ediliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu sarı çizginin üzerine ve ilerisine masa çıkartılmasını yasaklayacağı konuşuluyor. Böyle bir durumda Yürüyüş Yolu’nun yeni halinin ve Hürriyet Caddesi’ni araç trafiğine kapatmanın da  bir anlamı kalmayacak. 

Yürüyüş Yolu’nun yeni şekline güvenip Hürriyet Caddesi’nde iş yeri açan veya mevcut işyerlerini yenileyen esnaflar, sarı çizgi nedeniyle bir hayli tedirgin oldu.
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi
Yorumlar 2
İzmitli 02 Ağustos 2022 12:45

Eğer hakikaten bu amaç için çizildiyse sarı çizgi, biz vatandaş olarak çok memnun oluruz. KBB yi bu uygulama için tebrik ediyorum

İzmitli 31 Temmuz 2022 16:48

Doğru bir karar. Eğer işgali engellemek için yapıldı ise. Sonuçta dükkanı kiralıyorlar kaldırımı değil. Madem yürüyüş İçin geniş bir kaldırım yapıldı amacında kullanılmalı. Hatta bu işgaller konusunda her yerde gerekli denetimler yapılmalı. Genişletilen yerde dükkan tutan istediği gibi dışarıyı kullanacak. Dar tarafta olan dükkanlar dükkanının önünü 30 cm geçemeyecek. Bazı yerlerde Esnaflar öyle bir masa sandalye atıyorlar ki. Bir işhanına girerken. Bir binaya girerken insanları yarıp geçmemiz gerekiyor.

Bakmadan Geçme