• Haberler
  • Gündem
  • Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda Necmi Kocaman yeniden başkan seçildi

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda Necmi Kocaman yeniden başkan seçildi

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası 19. Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Necmi Kocaman 610 oyla yeniden başkan seçildi.

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası 19. Olağan Kongresi bugün Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda düzenlendi. Kongreye mevcut başkan Necmi Kocaman ve başkan adayı Tuncay Yıldız kıyasıya yarışırken kongrede Mevcut başkan Necmi Kocaman 610 oyla yeniden başkan seçildi. Kongrede diğer başkan adayı Tuncay Yıldız  536 oy aldı.

Katılım oldukça yoğun oldu

Gerçekleştirilen kongreye Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen ve yönetimi, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tarık Karayel, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı İsmet İşeri, CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel ve yönetimi, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı ve yönetimi, İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Av. Ece Kaya, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Özsoy ve yönetimi, Yeniden Refah Partisi Gölcük İlçe Başkanı Mustafa Bayazıt ve yönetimi, Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş ilçemizdeki dernek ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, her iki başkan adayının yönetim kurulu adayları, aileleri ve sevenleri ile çok sayıda esnaf katılım gösterdi.

Divan Başkanı Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş oldu

Gerçekleştirilen kongre öncesinde Gölcük Kongre Sarayı önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Salona girişler  polis ekiplerinin yapmış oldukları kontrolün ardından gerçekleştirildi. Yüzlerce esnafın katılım gösterdiği kongrede ilk olarak divan kurulu seçimi gerçekleştirildi. Divan kurulu başkanlığına Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, üyeliklerine ise Kemal Erol, Nuray Cömert, Vahit Karakaya ve Ahmet Gülkum, oy birliği ile seçildi.

“Esnafımızın tüm dertlerini, çözümlerini bizzat işimizin başında düşünerek dertlenen insanlarız”

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Tuncay Yıldız, yaptığı konuşmada “Bu güzel günde işlerinizden vakit ayırarak artık Gölcük’te değişim zamanı diyerek salonumuza teşrif eden sizleri saygı, sevgi ve muhabbet ile selamlıyorum. Bizler esnafız, bizlerin zamanı değerli. Şu anda birçoğumuz acaba müşteri geldi mi, dükkanda durum ne, Pazartesi çekim, senedim, ödemem ne olacak diye düşünerek buradayız. Bu yüzden kıymetli zamanınızı fazla almayacağım. Biz değişim ekibi olarak yıllardır vergisini ödemiş, alın teri dökmüş, evine helal rızık getirmek için uğraşan insanlarız. Bizler ay sonu kira ödemenin, sigorta, stopaj, gelir vergisi ödemenin, hatta yeri geldiğinde ödeyememenin ne olduğunu bilen ve yaşayan aktif bir ekibiz. Ekibimizde tüm esnaf ve sanatkar gruplarından temsilcilerimiz var. Her zorluğa göğüs geren, çalışarak zorlukları yenen ve esnafımızın tüm dertlerini, çözümlerini bizzat işimizin başında düşünerek dertlenen insanlarız. Bunun yanında on seneyi aşkın zamanda oda yönetim kurulu üyeliğimde edindiğim tecrübelerim de bizlere yol aydınlığı olacaktır.

“Gerginliklerden uzak durduk”

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Başkan Adayı Necmi Kocaman, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

 “Hepinizi temsil etmiş olduğum camiam adına selamlıyorum. Bizlere verdiğiniz güven ve desteklerle tamamen esnaf ve sanatkarlarımızın iyiliği için çalıştık. Sorunlarla elimizden geldiğince mücadele ettik. Gerginliklerden uzak durduk. Yasal işlemler gerekliyse gereğini yaptık. Alan el konumundan veren el konumuna getirdik. Çözüm yollarında paylaşımcı olduk. Üyelerimizle birlikte sorumluluk çerçevesinde çalıştık.

''Kaçmadık, gizlenmedik, uyumadık''

Örnek proje ve çalışmalarımızla hukuk servislerimizle kan bankası merkezlerimizle logomuzun ön plana çıkmasını sağlamamızla meslek eğitim uygulamaları çalışmalarımızla, basın yayınla uyumlu çalışmalarımızla afet ve ekonomik krizlerle mücadele hizmetlerimizle yine mahalle temsilcilikler oluşturmamızla sorun çözen bir yapıda olmanın huzurunu yaşamaktayız.  Şeffaf ve güler yüzlü hizmet anlayışımızla odamıza kazandırdıklarımızın huzurundayız. Tüm dünya genelinde olduğu gibi covid-19 ile mücadele verdik. Seferberlik içinde 7/24 hizmet ettik. Kaçmadık, gizlenmedik, uyumadık. Vizyon ve misyonumuzla hizmetlerimizi sıraladık.

“Başın düşerse dara Necmi Kocaman’ı ara”

Çalışan üreten ve paylaşan başarılı personel ekibimizle birlikte çalıştık. Bize temsil edilen görevde ihmal yapmadım.  Bazı hayalleri gerçeğe dönüştürdük. Emaneti ihanete uğratmadık. Yeni hizmet binamızı hizmetinize sunduk. Bu zorlu dönemde kravat takmadık. Keyif yapmadık. Halkımız adına sevgi nöbeti tuttuk. Görevden kaçan değil göreve koşan olduk. Yok esnafın başına esnaf gelecekmiş. Vergimi sizler gibi veririm. Sizler gibi sicil tasdiknamemi aldım, kalfalık, ustalık belgesini almış biriyim. Bakın işinize. Ben 1984’te göreve başladım. 44 yıl babam esnaflık yaptı. Ben bu kurumda 26 yıl esnafıma hizmet ettim. Çok şükür çalışkanız çok şükür esnafımıza bağlıyız. Başın düşerse dara Necmi Kocaman’ı ara. Kırmızı asil renktir. Vatandır, bayraktır. Söz sizde, hayırlısı olsun.” Dedi.

1146 geçerli oy kullanıldı

Konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi. Kongrede esnaflar soyadı baş harfine göre ayarlanmış  oy kullanma masalarında oy pusulalarını aldıktan sonra  oylarını kullandılar.

Kongrede 1958 esnafın oy kullanma hakkı vardı. Kongrede  1146 geçerli oy kullanıldı.   

Necmi Kocaman’ın Yönetim Kurulu Listesi

Başkan Necmettin Kocaman, Suat Öztürk, Ömer Küçükateş, Ali bahar, Serdar Çankal, Sevgi Ay, Gökhan Semih Gökçe, Hüseyin Akın, Hasan Bat

Denetim Kurulu Asil Liste:

Resul Kocaağa, Ersal Yılmaz, Fatih Kaya

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme