FETÖ soruşturmasında CHP'li 3 isme ceza!

FETÖ'nün partilere sızma soruşturması kapsamında göz altına alınan CHP'li 3 kişi hakkında karar çıktı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ’nün partilere sızma soruşturması kapsamında göz altına alınan AK Parti’de eski il gençlik kolları yöneticisi Yuşa Erten ve KOÜ eski Öğrenci Konseyi  başkanı Metin Geldeş’in itirafçı olduğu ortaya çıkmıştı. Bunun ardından da benzer bir sızma hareketi CHP'ye de olmuştu.

CHP'YE SIZMAK İÇİN GÖREVLENDİRİLMİŞLER

Soruşturma kapsamında CHP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkan Adayı Ahmet Ömer Kavut’un gözaltına alındı. Kavut’un ev arkadaşı ve eski il gençlik kolları yöneticisi Oğuz Çoban ile birlikte Ahmet Ömer Kavut’un da gözaltına alındığı ortaya çıktı. Her iki isim de gözaltına alındıktan sonra itirafçı olduğu, FETÖ tarafından CHP’ye sızmak için görevlendirildiklerini kabul ettiği belirtildi.

İŞTE CEZALAR

FETÖ’ye üyelikten yargılanan Ahmet Ömer Kavut 3 yıl 5 ay 7 gün hapis cezası aldı. Kavut’un ev arkadaşı ve eski il gençlik kolları yöneticisi Oğuz Çoban’un hakkında ise Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesin 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi. CHP’ye sızmak için FETÖ tarafından görevlendirilen bir diğer isim olan Hatip Tekin’in ise daha önce tespit edilip yakalandığı ifade edildi.

Bakmadan Geçme