Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi Kimyayı sahneye taşıdı

Kartepe Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Hafize Karaçam yaptığı projelerine bir yenisini daha ekledi.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Hafize Karaçam; bu proje ile drama etkinliğini kullanarak kimya öğretiminde kalıcı öğrenmeyi sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.
‘Bir Kimyacı Veya Simyacıyı Oyna!’ adlı ulusal ve uluslararası ortakları olan bu projenin kurucu ortağı olan okulumuz bu projeyle; projeye katılımcı okulların farklı simyacı veya kimyacı seçmelerini sağlayarak içeriğin kapsamını büyütmeyi, öğrencilerin detaylı literatür taraması yapmalarını sağlamayı, bilimsel gelişim süreçlerini fark etmelerini, öğretmen-öğrenci işbirliğiyle drama metninin yazımını sağlamayı, yazılan metinlerin drama gösterisi şeklinde sahnelenip çekilen videoların sisteme yüklenerek sanal tiyatro festivalinin oluşturulmasını ve dijital kitap haline getirilmesini, bilim ve sanat etkinliklerinin harmanlanmasını hedeflediklerini ifade etti.

ÇOKÇA EMEK-GAYRET VE ÇABA VARDIR 
Karaçam; “Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi olarak Kimyanın Babası unvanınım sahibi Antoine Lavoisier ile öğrencilerimizi tanıştırmak istedik. Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki bu projenin hayat bulmasının, sahnelenmesinin arkasında tek kelimeyle Çokça Emek-Gayret Ve Çaba vardır. Sizin vesilenizle bende buradan bu çokça ‘Emek-Gayret ve Çaba’nın sahibi öğrencilerimi yürekten tebrik ediyorum, bu süreçte Okul Müdürümüz Sayın Mesut Tekin’e de projemiz kapsamında vermiş olduğu destekten ötürü ayrıca teşekkür ederim” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM
Okul Müdürü Sayın Mesut Tekin; ‘’Öğretmenimiz Hafize Hanım bu projesi ile tiyatronun sadece edebiyat için geçerli olmadığını her yerde kullanılabileceğini de göstermiş oldu. EGAL ailesi olarak Sayın  Hocamızı ve emeği geçen kıymetli öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum’’ dedi.

Drama an Alchemist or Chemist – Bir Kimyacıyı veya Simyacıyı Oyna adlı bilim ile sanatı birleştiren projenin bir diğer kurucu ortağı Sayın Mehtap Yılmaz Özgün’e de çabalarından ötürü teşekkür eden Karaçam; başarı ekip işidir, bu sebeple Romanya’dan, İskenderun’dan, Trabzon’dan, Gürcistan’dan ve Erzurum’dan projemize katılan tüm ortaklarımızı da burada anmak ve gayretlerinden ötürü tebrik etmek isterim” dedi.

Biz de gazetemiz olarak Hafize Hocamıza, bilim ile sanatı buluşturan bu anlamlı projesinde başarılar diliyoruz…
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN