DGS sonuçları açıklandı

ÖSYM tarafından 3 temmuz tarihinde gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Açıklamayı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) yaptı. ÖSYM'den yapılan açıklamada, "03 Temmuz 2022 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavına (2022-DGS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır" denildi.

Adaylar sonuçlarına ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Fırsat | 11 Ağustos 2022 22:19

    DGS etik olarak son derece yanlış bir arka kapı. Üniversite sınavına hakkıyla hazırlanan insanların emekleri çalınıyor. Mesela Gaziantep makina teknikerligine giremeyecek çocuk dgs ile İTÜ makinaya giriyor ..bu hem mezunların yetenek ve basari seviyesini aşağı çekiyor hem de hakeden başka çocuk İyi makinaya girememis oluyor. Hem ülke kaybediyor hem adalet zedeleniyor hem de hakedenler rencide ediliyor. Üstüne üstlük 2 senelik okullara devletin harcadığı para boşa gidiyor. Bunu derken bugün ben de dgs den iyi bir puan ve iyi bir sıralama aldım istediğim yere gireceğim. DGS yi fırsat olarak kullananlardan biri olarak DGS bin kaldırılması üniversite girişin adaletli olması gerektiğini düşünüyorum..hakkın hatırı açıkçası bizim gibi fırsatçıların hatırından alidir..

BUNLARA DA BAKIN