• Haberler
  • Asayiş
  • Çin Büyükelçisi öldürüldü mü? Neden öldürüldü?

Çin Büyükelçisi öldürüldü mü? Neden öldürüldü?

Çin'in İsrail Büyükelçisi Du Wei dün kendi evinde ölü bulunmuştu. İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın, Büyükelçi Du Wei'nin ölümünü doğrularken, olaya ilişkin ayrıntılı bilgi vermemesi dikkat çekti.

Şubat ayında İsrail Büyükelçisi olarak atanan Du Wei'nin ölümünden bir kaç gün önce İsrail gazetesinde Pekin yönetiminin yeni tip korona virüs ile mücadele kapsamında attığı adımları anlatan makalesi yayımlanmıştı.

Du Wei'nin neden öldüğü henüz net olarak bilinmiyor

İsrail basını, polisin yaptığı ön incelemede büyükelçinin vücudunda herhangi bir darp izine rastlanmadığını, ilk bulguların kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği yönünde olduğunu yazdı. 

Büyükelçi Du Wei, 12 Mayıs'ta Jerusalem Post gazetesinde çıkan makalesinde, Çin'in korona ile mücadelede gerekli adımları attığı ve Pekin yönetiminin salgına ilişkin bilgileri "şeffaf" şekilde paylaştığını savundu.

Çin'in koronaya karşı ilk savunma cephesi oluşturarak salgının seyrini değiştirdiğini öne süren Büyükelçi, "Çin'in kararlı adımları, şeffaf iş birliği ve Çin halkının büyük fedakarlığı olmasa salgın çok daha feci olabilirdi." ifadesini kullanmıştı.

Bakmadan Geçme