Büyükakın: İnsanlık için mücadele edin

Başkan Büyükakın, Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'ne katılarak gençlerin mezuniyet sevincine ortak oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü gençlik modeli Kılavuz Gençlik çatısı altında faaliyet yürüten Akademi Üniversite-Uluslararası Öğrenciler Birimi, Kocaeli’de okuyan uluslararası öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın uluslararası öğrencilere yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında Diriliş-1 Kampı’nda düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler kep attı. Kocaeli’nin kültür elçilerinin renklendirdiği programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Her ne yapıyorsanız yapın insanlık için mücadele edin. Gittiğiniz yerlerde, burada öğrendiğiniz güzellikleri anlatmayı unutmayın” dedi.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Programa Başkan Büyükakın’ın yanı sıra Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Kocaeli Uluslararası Öğrenciler Derneği Başkanı Nebi Karakoyun ile Filistin, Sudan, Yemen, Ruanda, Karadağ, Azerbaycan, Etiyopya, Endonezya, Filipinler, Suriye, Çad, Gürcistan, Tunus, Rusya, Afganistan, Sırbistan, Mısır, Kazakistan, Özbekistan, Bulgaristan ve Ukrayna başta olmak üzere yüzlerce yabancı öğrenci katılım gösterdi. Mezuniyet töreninde uluslararası öğrenciler çeşitli aktivite ve etkinliklere de katıldı. Öğrenciler misafirperverliği, samimiyeti, nezaketi, şehir ve ülke tanıtımı için sağladığı desteklerden dolayı Başkan Büyükakın’a teşekkür etti.

“SİZLERİ EVLATLARIMIZ GİBİ BİLDİK”

“Bu mutlu gününüzün, hayatınızın bundan sonraki her aşamasında devam etmesini temenni ediyorum” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Büyükakın “Burası gerçekten farklı bir ülke. Dünyanın birçok farklı yerinde zaman içinde bulunma imkânım oldu. Üniversite şehirleri olarak bilinen şehirler var. Oralarda ben böyle bir ortam görmedim. Oralarda özellikle Batı dünyasında aileleri gibi davranalım, dertleriyle ilgilenelim gibi bir misafirperverlik göremezsiniz. İlk günden beri sizleri evlatlarımız gibi bildik. Kendilerini yalnız ve yabancı hissetmesinler, evlerinde hissetsinler diye Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığımız ile Kılavuz Gençlik hizmetlerimiz sizlerle elinden geldiğince ilgilenmeye, yardımcı olmaya, buradaki dertlerinizi azaltmaya çalıştı. Üniversite ve sizlerle sürekli irtibat halinde olduk” ifadelerini kullandı.

“İNSANLIK İÇİN MÜCADELE EDİN”

Konuşmasına, “Her ne yapıyorsanız yapın insanlık için mücadele edin” diyerek devam eden Başkan Büyükakın, “Ukrayna’da sorun olduğunda onlar için sesinizi yükseltin. Eğer Filistin’de sorun varsa onlar için de sesinizi yükseltin. Dünyanın başka bir coğrafyasında birine kötülük ediliyorsa onlar için de susmayın. Hayatınızın bundan sonraki her safhasında size sağlıklı, mutlu ve onurlu bir yaşam diliyorum. Gittiğiniz yerlerde, burada öğrendiğiniz güzellikleri anlatmayı unutmayın. Burası hızla mutlu insanların şehri olma yolunda ilerliyor. Kocaeli’ne tekrar geldiğinizde bizlere selam vermeyi unutmayın. Sizleri tekrar bekliyoruz, hepinizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BU KENTİN BİR PARÇASI OLDUNUZ”

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü ise yaptığı konuşmada, “Sizler artık bu kentte eğitimini tamamlamış kardeşlerimiz olarak bu kentin bir parçası oldunuz. Ülkelerinize dönerken mutlaka burada kendinize ait bir şeyler bırakacaksınız. Hepiniz ülkelerinize döndüğünüzde bizlerin en güzel temsilcisi, belki de fahri büyükelçileri olarak Türkiye’ye geleceksiniz” diye konuştu. Kocaeli Uluslararası Öğrenciler Derneği Başkanı Nebi Karakoyun ise, “Burada eğitim hayatınız süresince çok değerli anlar yaşadık. Çok güzel projeleri beraber ayağa kaldırdık. Çok güzel ürünler ortaya koyduk. Bu süre içerisinde hepinizi ayrı ayrı çok sevdim. Burada olmanız bizim için çok onur vericiydi” dedi.

KEPLER HAVAYA ATILDI

Programda son olarak mezun olan öğrenciler için hazırlanan plaketler takdim edildi. Kep atma ve fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi

 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme