Bu yolda eğitim mi verilir?

İzmit Sabancı Köprülü kavşağı Brisa Fabrikası önünde sürücü kursu tarafından eğitim verilen bir aracın görüntüsünü ulaştıran okuyucumuz tepki gösterdi. Tır ve kamyonlar tarafından yoğun kullanılan yolda acemi sürücülerin eğitim görmesi okuyucumuzun tepkisine yol açtı

Gazetemize ulaşan okuyucumuz şu ifadeleri kullanarak tepki gösterdi:

Burası Sabancı Köprülü kavşağı Brisa Fabrikası önü.  Burada acemi sürücüler eğitim almakta. Tır ve Kamyonlar tarafından yoğun olarak kullanılan bu yolda sürücü eğitimi yapılması doğru mu? Hangi izne istinaden sürücü eğitimi yapılmakta? Olası kazanın sorumlusu kim olacak?

Kocaeli Zirve Haber Merkezi
Yorumlar 2
Hakan 26 Haziran 2024 18:37

Bu bölge sanayi kuruluşları ve lojistik tırlarının en çok kullanılan güzergahı hyundaı kentsa ve alikahya yuvam bölgesi yeni sürücüler için çok tehlikeli ve sınav zamanı bir çok öğrenci bu yüzden panik yaparak sınavı geçememiştir.meb daha güvenli bir güzergah bularak bu tehlikeli yolu derhal değiştirmelidir.

İzmitli 25 Haziran 2024 23:32

Öncelikle sürücü adaylarının ehliyet alana kadar geçen süreçte K1 yani sürücü adayı belgesi düzenlenir. Ve bu belge ile MEB. in belirlediği eğitim ve sınav güzergahı dışında eğitim ve sınava girmesi yasaktır. Tabi ki sorumlusu M.E.B olması gerekli. çünkü eğitim ve sınav güzergahları MEB tarafından belirleniyor.

Bakmadan Geçme