Bu kızlar hep ZİRVE'de

Birkaç yıl önce kurulan ve kısa sürede Kocaeli'nde adından sıkça söz ettiren İzmit Zirve Spor Kulübü basketbol oyuncuları adeta kupa canavarı oldular

6 KATEGORİDE BAŞARI

2021 yılında İzmit Zirve Spor Kulübü olarak faaliyetlerine sadece basketbol branşında başlayan kulüp kısa sürede adından sıkça söz ettirir hale geldi. 2022-2023 sezonunda katıldığı 6 kategoride 3 il birinciliği, 3 de Marmara Bölge Şampiyonasında derece yapan basketbolcular geleceğe umutla bakıyorlar. Kulüp yönetimi bu başarıların bilinmesi ve kendilerini kamuoyuna tanıtmak amacıyla basınla bir araya geldi. Seka Park Maide Restoran’da yönetim sporcular ve basın mensupları hep birlikte yemek yedi.

KULÜPTE ERKEK SPORCU YOK

Kulüp Başkanı Mahir Dokuzlar, antrenörler Bora Çınar ve Halim Bayram basına bilgi verdi. Başkan Dokuzlar, ‘Benim kızım bu kulüpte basketbol oynuyordu bizde sporu seviyoruz hocalarımız sağ olsun beni başkan olarak görmek istediklerini söylediler kıramadık ve 2021 yılında yapılan kongrede başkan oldum. Bizim kulüpte hep kız öğrenciler var erkek yok. Toplamda 73 sporcumuz var hepsi de müsabık. Hedefimiz daha fazla kız sporcu ile marka haline gelmek’ dedi.

 

BASKETBOLA İLGİ AZALDI

Antrenörlerden Halim Bayram, ‘Aslında bizim kulübün geçmişi 8 yıl öncesine dayanıyor. Önce Gençlik Spor ardından Büyükşehir’in bazı projelerinde görev yaptık. Yaklaşık 2 yıl öncede bu kulübü kurduk. 73 tane sporcumuz var, idmanlarımızı Seka 50.Yıl ve Endüstri Meslek Lisesi salonunda yapıyoruz’ dedi. Bora Çınar’da, ‘Biz işin mutfağına girdik ve alt yapı olarak faaliyete başladık. 10-11-12-14-16 ve 18 Yaş kategorisinde il birinciliği ve Marmara bölge şampiyonalarına katıldık. Bu çocuklara altyapıyı vermezseniz üst yapı oluşmaz o kültürü veremezsiniz. Aslında basketbola olan ilgi azaldı, Belediyeler kurumların yerini aldı’ dedi.

Zafer ONAR

 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme