Bitcoin ve kripto paralarda sert düşüş

Kripto para birimi Bitcoin, dün son zamanların en sert düşüşlerinden birini yaşadı. Aniden değer kaybı yaşayan bitcoin, gün içinde en düşük 25 bin 649 dolar seviyesini gördü. Kripto paralardaki sert düşüşün art arda gelen olumsuz haberlerden kaynaklandığı belirtildi

Coingecko'da yer alan verilere göre piyasalar son 24 saatte yüzde 7.3 düşerek 1.1 trilyon doların altına geriledi. Başta Bitcoin ve Ethereum olmak üzer kripto paralar uzun süredir yatay bir bant içerisinde işlem görüyordu. Dün art arda gelen haberler Bitcoin'de ani düşüşe yol açtı.

Bitcoin ise düşüşün lokomotifi oldu. BTC yüzde 7,9 oranında değer kaybederek 26 bin 366 seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin'in son 24 saatte test ettiği en düşük seviye ise 25 bin 649 dolardı.

Ethereum da yüzde 7 değer kaybetti. ETH'nin fiyatı bin 671 dolara indi. Ripple yüzde 17'ye yakın değer kaybıyla 49 cente gerilerken, Dogecoin ise yüzde 10 dülerek 6.1 cent oldu.

Uzmanlara göre bu düşüşte ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz hafta açıklaması beklenen Bitcoin ETF kararını ertelediğini açıklaması etkili oldu. Piyasalar kararı beklerken ertelendiği haberini aldı.

 

Bakmadan Geçme