Bitcoin için kritik hafta

Kripto para piyasasında Bitcoin Spot Borsa Yatırım Fonları (ETF) ile ilgili bekleyiş sürüyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun Bitcoin ETF'lerine ilişkin başvuruları önümüzdeki hafta değerlendirmesi bekleniyor

Kripto yatırımcıları, ilk girişimlerin reddedilmesinden on yıldan sonra, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin ETF'lerinin borsada işlem görmesine ilişkin kararını sabırsızlıkla bekliyor. Süreç hakkında bilgi sahibi olan bir kaynağa göre, SEC komisyon üyelerinin başvuruları önümüzdeki hafta değerlendirmeleri bekleniyor. ETF onayları komisyon üyeleri tarafından oylanmadan SEC personeline devredilebilir.

 

Bloomberg'in haberine göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) personeli, ETF'leri halka açmak isteyen birkaç borsa ve ihraççıya cuma günü en kısa sürede önemli bir belgenin son halini sunmaları gerektiğini söyledi. Bu kişilerden ikisi, son değişikliklerden sonra personelin birkaç firmanın evrakları hakkında ek bir geri bildirimde bulunmadığını söyledi.

 

HANGİ ŞİRKETLER BAŞVURDU?

Şimdiye kadar 13 şirket spot Bitcoin ETF'si için başvuruda bulundu. Bu şirketler şöyle:

Grayscale Bitcoin Trust, Ark/21Shares Bitcoin Trust, Bitwise Bitcoin ETF Trust, BlackRock Bitcoin ETF Trust, VanEck Bitcoin Trust, WisdomTree Bitcoin Trust, Valkyrie Bitcoin Fund, Invesco Galaxy Bitcoin ETF, Fidelity Wise Origin Bitcoin Trust, Global X Bitcoin Trust, Hashdex Bitcoin ETF, Franklin Templeton Digital Holdings Trust, Pando Asset Spot Bitcoin Trust.

 

SEC, BORSALARLA GÖRÜŞÜYOR

Öte yandan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), Nasdaq, Chicago Opsiyon Borsası (CBOE) ve New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE) olmak üzere büyük borsalarla Bitcoin spot ETF'ler hakkında görüşmelerde bulunduğu bildirilmişti.

Görüşmeye ilişkin haber Bitcoin spot ETF'nin onayının yakın olabileceğine dair olumlu bir işaret olarak görülüyor.

Bu gelişmelerle birlikte bu hafta 45 bin dolar eşiğinin üzerine çıkan Bitcoin bugün itibariyle 44 bin dolar seviyesinden işlem gördü.

Sözcü

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme