Bitcoin için korkutan tahmin

Deutsche Bank tarafından gerçekleştirilen Bitcoin anketine katılan katılımcıların üçte biri yıl sonuna kadar Bitcoin'in 20 bin doların altına düşmesini bekliyor. Ayrıca ankete katılanların yüzde 38'i Bitcoin'in önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yok olacağını düşünüyor

Alman bankacılık devi Deutsche Bank tarafından gerçekleştirilen Bitcoin anketinde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Ankete katılanlar Bitcoin'in kalıcılığı konusunda ikiye bölünürken katılımcıların yaklaşık üçte biri ise dünyanın en büyük kripto para biriminin yıl sonuna kadar 20 bin doların altına düşmesini beklediğini söyledi. Bitcoin fiyatları bugün saat 10.50 itibarıyla yüzde 0,41 düşüşle 70 bin 381 dolardan işlem görüyor.

 

YARILANMA (HALVİNG) SÜRECİNE GİRECEK

Diğer bir yandan Bitcoin bu ay, yeni token arzını azaltan ve dört yılda bir gerçekleşen bir olay olan halving (yarılanma ) sürecine girecek. Bitcoin yarılanması, madencilere verilen ödül miktarının yarı yarıya azaltılmasını ifade eden bir kripto varlık terimi. Kelime olarak “yarılanma” anlamına gelen halving, madencilikle üretilen kripto varlıkların fiyatlarını etkiliyor.

Piyasa bu ay gerçeklecek dördüncü yarılanmaya odaklanırken bazıları bunu bir yükseliş rüzgarı olarak görüyor.

Banrion Capital'in baş yatırım stratejisti Victoria Bills, Bloomberg Radio'da yaptığı açıklamada, "Yaklaşan yarılanma nedeniyle çok sayıda piyasaya gelmeye devam eden yatırımcı görüyorsunuz" dedi.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme