Bir ceza daha alırsak, sahamız kapatılabilir!

Geçtiğimiz hafta oynanan Kırşehirspor deplasman mücadelesinde, çıkan saha olayları sonrasında PFDK, Kocaelispor'a verilen cezayı açıkladı. Kulüp yaptığı açıklamada ayrıca, 'Kulübümüzün saha kapatma gibi ağır nitelikli cezalar ile karşı karşıya kalacağını ve neticeten PFDK tarafından kulübümüze seyircisiz oynama cezasının verileceğini önemle belirtmek isteriz' ifadelerine yer verdi

Geçtiğimiz hafta oynanan Kırşehir Belediyespor deplasman mücadelesinde, çıkan saha olayları sonrasında PFDK, Kocaelispor’a verilen cezayı açıkladı.

Kuruldan yapılan açıklamada;” Kocaelispor Kulübünün, 04 Ağustos 2022 tarihinde oynanan Kırşehir Belediye Spor - Kocaelispor TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Kocaelispor Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir’’ ifadeleri kullanıldı.

TOPLAMDA 42 BİN TL

Bir cezanın daha gelmesi durumunda daha ağır yaptırımlar uygulanacağı konusunda taraftarları uyaran Kocaelispor Kulübü, yaptığı açıklamada, "Kulübümüzün 2022-2023 sezonunda halihazırda oynamış olduğu iki resmi lig müsabakası esnasında gerçekleşen saha olayları ve çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle TFF PFDK tarafından TFF Futbol Disiplin Talimatı ilgili maddeleri uyarınca kulübümüze toplamda 42.000 TL para cezası verildi.

SAHA KAPATMA GİBİ AĞIR CEZALAR
Ne var ki, 2022-2023 sezonu süresince iç saha veya dış saha müsabakalarında en az 3 kez daha kulübümüzün saha olayları, seyirci olayları, çirkin ve kötü tezahürat kapsamında disiplin kuruluna sevk edilmesi durumunda, ihtar, para cezası gibi cezai müeyyideler yerine, kulübümüzün saha kapatma gibi ağır nitelikli cezalar ile karşı karşıya kalacağını ve neticeten PFDK tarafından kulübümüze seyircisiz oynama cezasının verileceğini önemle belirtmek isteriz" ifadelerine yer verdi

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme