BİLSEM sonuçları açıklandı

BİLSEM öğrenci tanılama ve yerleştirme süreci ön değerlendirme uygulama sonuçları açıklandı. Adaylar BİLSEM sonuçları için www.meb.gov.tr sorgulama yapılabilecek. BİLSEM bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerin ilan edilmesinin adından 13 Haziran-12 Ağustos tarih aralığında bireysel değerlendirme sınavı gerçekleştirilecek.

Zeka, yaratıcılık ve liderlik alanlarında yüksek kapasitesi olan özel yetenekli öğrencilerin eğitim göreceği BİLSEM ön değerlendirme sınavları geçtiğimiz günlerde sona erdi. BİLSEM sonuçları erişime açıldı.

BİLSEM SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI (MEB.GOV.TR)

BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

19 Şubat-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrenciler yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alındı.

13 Mayıs BİLSEM bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerin ilan edildi.

Bireysel değerlendirme sınavı ise 13 Haziran-12 Ağustos tarih aralığında gerçekleşecek. Bu sınavın sonuçları ise 19 Ağustos tarihinde açıklanacak.

BİLSEM ÖN DEĞERLENDİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

2021-2022 eğitim öğretim yılında bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecinde aday gösterilen 1,2,3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik ön değerlendirme uygulamaları kapsamında genel zihinsel yetenek alanı için Bildiren Sözel Olmayan Test, resim yetenek alanı için Görsel Algı Testi ve müzik yetenek alanı için Müzikal Yatkınlık Testi 19 Mart-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yetenek alanlarına ve sınıf düzeylerine göre bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler için belirlenen taban puanlar aşağıda belirtilmiştir.

Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerimiz 3 Haziran 2022 tarihinden itibaren giriş belgelerini kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden alabilecekler.

Bireysel değerlendirme sonucunda bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren eğitimlerine başlayacaklar.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme