Bilgievleri, ROKODEMİ'de yarı finale çıktı

Büyükşehir'in Bilgievleri öğrencileri, MBot, RokoKey, Tinkercad, Scratch ve Powerpoint gibi teknik becerilerin gösterildiği turnuvada yarı finale çıktı

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Bilgievi öğrencileri, ROKODEMİ turnuvasında yarı finale yükseldi. Final mücadeleleri 4 Haziran’da İstanbul’da yapılacak.

BİLGİEVLERİNİN BAŞARISI

ROKODEMİ turnuvasına 12 farklı Bilgievinden ilkokul ve ortaokul kategorilerinde başvuru yapıldı. Yarışmanın yarı finaline 150 ilkokul ve 100 ortaokul kaldı. ROKODEMİ online rekabet yarışmasına ilkokul ve ortaokul toplamında Bilgievlerinden 183 öğrenci katıldı. Online eleme sınavı sonunda Bilgievlerinden 42 ilkokul, 22 ortaokul öğrencisi yarı finale katılmaya hak kazandı. İlkokul Akçakoca Bilgievi Emirler takımı, sıralama sonucunda ikinci oldu ve öğrenciler yarı final setini ücretsiz almayı hak etti. Final, 4 Haziran’da İstanbul Adile Sultan Kasrı’nda gerçekleştirilecek. Yarışma sonunda dereceye girenlere tablet, akıllı saat ve Edison robot hediye edilecek. 

ROKODEMİ TURNUVASI NEDİR?

ROOT (Rokodemi-Robotistan Online Turnuvası), ROKODEMİ tarafından düzenlenen ve Robotistan tarafından desteklenen robotik kodlama konularını da içeren STEM ağırlıklı bir bilgi ve beceri yarışması. Bu yarışmada öğrencilerin MBot, RokoKey, Tinkercad, Scratch ve Powerpoint gibi teknik becerilerin yanında matematik ve fen gibi disiplinler arası çalışma, takım çalışması, iş birliği, problem çözme ve proje geliştirme becerilerini kullanması bekleniyor.

 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN