Bayramda fırınlar kapalı olacak

Geçtiğimiz bayramlarda olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nın birinci ve ikinci gününde de Kocaeli'de fırınlar kapalı olacak. Uygulama İzmit, Kartepe ve Başiskele ilçelerini kapsayacak

Kocaeli Fırıncılar Odası tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bilindiği üzere, bayramın belirli günlerinde fırınların kapalı olması uygulaması ilk defa geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda uygulanmış ve bu uygulama fırıncı esnafımız başta olmak üzere tüm çalışanlarımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Mezkur uygulamanın hayata geçirilmesindeki en büyük etken; değerli personellerimizden gelen haklı taleplerdir. Zira, bayramları kıymetli kılan hususlardan ilki ailelerimiz ve sevdiklerimizle birlikte geçirilmesi olmasına karşın; fırınlarda çalışan personellerimiz ile değerli aileleri mevcut düzen içerisinde bu husustan mahrum kalmaktadır. Öte yandan fırınlarımızın kapalı olması ile bu doğrultuda personellerimizin çalışmamasının, niteliği itibari ile fiili ibadeti gerektiren bu özel gün açısından elzem nitelikte olduğunun kabulü gerekmektedir.

Konunun değerlendirilmesi sürecinde görüşlerini aldığımız odamız mensubu işverenler de personel taleplerinin makul görüldüğünü ve işbu uygulamadan oldukça memnun kaldıklarını tarafımızla paylaşmışlardır. Bu kapsamda varılan mutabakat neticesinde İzmit, Kartepe ve Başiskele ilçesinde bulunan fırınlarımızın bu yıl da Kurban Bayramının birinci ve ikinci günlerinde (28.06.2023 ve 29.06.2023 tarihleri) kapalı olmasının uygun olacağı kanaatine vardığımızı kamuoyuyla paylaşmaktayız. Zikredilen ilçelerimizde mukim vatandaşlarımız bakımından mağduriyet yaşanmaması adına fırınlarımız bayram öncesinde üretim kapasitesini artırma yoluna gidecek olup bu hususta sevgili vatandaşlarımızın da ilgili tedbirleri almak bakımından dikkatli olmalarını rica etmekteyiz.”

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme