Başkan Şirin'den 15 Temmuz mesajı

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı M. Kamil Şirin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla açıklama yaptı

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı M. Kamil Şirin mesajında; “15 Temmuz 2016 tarihinde demokrasimize karşı yönelen hain askeri darbe girişiminin bugün 8. yılını doldurmuş bulunmaktayız. 249 şehidimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Yine bu kalkışmayı önleyen Cumhuriyetimizin kurucu ilkelerine bağlı askerlerimize, polislerimize, gazilerimize ve o gece Demokrasimize zırh olan her yaştan, her inançtan, her dünya görüşünden on binlere, yüzbinlere şükranlarımızı yineliyoruz.

Değerli vatandaşlarımız bu darbe girişimine çok farklı inanç gruplarına, etnik topluluklara, zümrelere eşit mesafede kalması gereken devlet kurumunun en kritik faaliyetlerinin içerisine dini referansla bir grubun sızma teşebbüsüne kayıtsız kalan ve hatta sonrasında sızma hareketlerine karşı oluşturulmuş direnç noktalarını da dağıtan siyasal anlayışların müsebbip olduğunu hiç unutmamak gerekmektedir.

Yine bilinmelidir ki bu darbe girişiminin hedefi asla bir tek kişi değil, topyekûn laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’dir. Halli yoluna gidilmeye çalışılan da bir kişi değil, yakın coğrafyasındaki tek laik, demokratik, Hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin işbu nitelikleridir. Geldiğimiz durum itibarı ile darbe sokakta önlenmiş ancak darbenin hedeflediği Laik, demokratik, sosyal hukuk devleti korunamamıştır.

Değerli Vatandaşlarımız,

Bizim karşı duracağımız veya saf duracağımız şey temel anlayışlardır. Biz her kim olursa olsun tek adam yönetiminden taraf olmayız, zulümden, haksızlıktan, hukuksuzluktan, Milletin biçare bırakılmasına taraf olmayız, sessiz de kalmayız.

Son cümle olarak, hain darbe teşebbüsünün devlet millet beraberliği ile bastırıldığı bugün; geçmiş tecrübelerden mutlaka ders almak, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini güçlendirmek, kişilerin değil hukukun üstünlüğünü sağlamak, adaleti hakim kılmak ve devletin bürokratik organizasyonunu sadakat esaslı değil liyakat esaslı inşa etmek zorunda olduğumuzu ve bunun 249 şehide namus borcumuz olduğunu hatırlatmak isterim. Saygılarımla.” dedi.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme