Başkan Adayı Eldoğan, muhtarları ağırladı

Kocaeli'nin tanınmış iş insanlarından El Yapı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Eldoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında muhtarları Maşukiye'deki oteli El Garden Hotel'de ağırladı.

İzmit Belediye Başkanlığı için adaylık çalışmalarını sürdüren El Yapı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Eldoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla İzmitli muhtarları Maşukiye'deki oteli El Garden Hotel'de ağırladı.

ÇOK SAYIDA MUHTAR KATILDI

Yeşillikler içerisindeki Maşukiye'nin en güzel mekanlarından El Garden Hotel'de misafirleri ağırlayan Yalçın Eldoğan'ın konukları arasında Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Derya Uluç, İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Ersoy ve çok sayıda muhtar vardı.

"GEÇMİŞTE DE SİYASİ TEKLİFLER ALMIŞTIM"

Yemekte misafirlerini ağırlayan Yalçın Eldoğan, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Ben İzmit Gültepe'de doğdum ve büyüdüm.Bu şehirde minibüsçülük yaptım. Sonra Allah nasip etti İnşaat firması sahibi oldum. ISU'nun genel merkezini biz yaptık. Yaşar Sönmez'in başkan olduğu dönemde kira öder gibi 600 adet konut yaptık. Ben yıllardır siyasete girmedim ama hep siyasilerle iç içe oldum. Kamuyu biliyorum. Siyasetle ticaretin aynı anda zor olduğunu gördüm ve şahit oldum. Ben şu an 51 yaşındayım. Geçmişte de siyasi teklifler almıştım ama kendi işime yönelmiştim.

"ŞU ANDA İTTİFAK GÖZÜKMÜYOR"

Önümüzdeki yerel seçimde İzmit için aday olacağım. Kasım ayı içerisinde 102 muhtarı da ziyaret ederek kendimi daha detaylı tanıtacağım. Ben normal bir belediyecilik anlayışı içinde hareket etmeyeceğim. 'İttifak olmazsa seçimi kazanamayabilir.' gibi sözlerle karşılaşıyorum. Sefa Bey yüzde 40 oyla seçimi kazanmıştı. Geçen seçimde Meclis üyeliğinde CHP oy alamadı ama Belediye başkanı CHP'den oldu. Genel Merkezden alınan bir karar var ve şu an ittifak gözükmüyor.

"İYİ PARTİ'DEN ADAY OLACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM"

AKP ve MHP bir aday çıkaracak. CHP de aday çıkaracak ben de İYİ Parti'den Allah izin verirse aday olacağımı düşünüyorum. Ben Kocaelispor yönetimine ilk girdiğimde takımı Süper Lig'e çıkardım. Ben başarıya odaklı bir insanım. Ben yıllardır sahadaydım.

''BU ŞEHRİN ÇOCUĞUYUM, HER SOKAĞI BİLİRİM''

Ben bu şehrin çocuğuyum, her sokağı bilirim. Beni tanıyan ciddi bir kitle var ama tanımayan da var. Biz de insanız bizim de eksiklerimiz hatalarımız olabilir. Kimisi iftira atacak bazı insanlar yanlış duygularla hareket edecek. Ben seçimi kazanacağımı düşünüyorum.

''41 KİŞİYE HEDİYE VERECEĞİZ''

Bir çekiliş projemiz var. 2008 senesinde tv41 ve ben ortaklaşa yarış düzenledik. O yarışmada bir aileye ev hediye ettim. Şimdi biz yeni bir çekiliş yapacağız. İstediğimiz 3 kriter var. İzmit'te yaşayacak. Evi olmayacak. Evli veya dul olacak. Vatandaş siteye girecek bilgilerini verecek. Kimseden evrak istemeyeceğiz. Noter huzurunda bir çekiliş olacak ve bilgileri teyit edecek. Burada amacımız İzmit'te yaşayan ve evi olmayan ailelerin katılacağı bir yarışma. Toplamda 41 kişiye hediye vereceğiz. Amatör spor kulüplerini de çok önemsiyorum. Amatör kulüplerden futbolcu yetiştirerek Kocaelispor'a futbolcu vermemiz gerekiyor. Seçildiğim takdirde en çok önemsediğim bir proje, evi olmayan birçok aile var. Belediyeye ait lojmanlar yapacağız. Bu şehirde yaşayan ekonomik durumu en kötü olan ailelere öncelik vereceğiz ve kira almayacağız. Vatandaş sadece elektrik ve su faturasını ödeyecek.

''ÖNCELİK BESLENME VE BARINMA''

Bunu nasıl finanse edeceksin diye sorular geliyor. Biz belediye gelirlerini artıracak projeler de yapacağız. Belediye bünyesinde kentsel dönüşüm projelerimiz var. Biz öncelikle beslenme ve barınma sorunlarını çözeceğiz. Toplamda bizim 10 tane iddialı projemiz olacak. Bugün belediyelerin birçoğu borçlarını ödeyemiyor. Bizim belediyemiz yaptığımız projelerle zengin bir belediye olacak.

"CİDDİ BİR EKİBİMİZ VAR"

Kocaelispor bu şehrin gerçeği. Son Süper Lig'e çıktığında ben başkan vekiliydim. O günden beri Kocaelispor Süper Lig'de değil. Spor çok önemli. Hepimizin çocukları var. Spor çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor. 1 ay içerisinde her muhtarımıza gelip sohbet edeceğim. Mahallelerinizde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere bu çekilişi haber etmenizi rica ediyorum. Ben aralık ayı sonuna kadar her noktaya gideceğim. Ciddi bir ekibimiz var. Allah nasip ederse de bu seçimi kazanacağımı düşünüyorum."

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme