Bal günleri var ama kitap günleri yok!

KOŞYAD Başkanı Taylan Katak sosyal medya hesabından İzmit Belediyesini hem eleştirdi hem de öneride bulundu

PAYLAŞ

Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği (KOŞYAD) Başkanı İzmit Belediyesinin arı yetiştiricileri birliği ile düzenlediği İzmit Bal etkinliklerinin yapılmasını desteklerken kitap günlerinin yapılmamasına tepki gösterdi.
Katak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Üretici ile tüketiciyi buluşturan, yurttaşlarımızın yararına olacak her etkinliği destekleriz. Ancak İzmit Belediyesi'nin aynı duyarlılığı yazarlar ve kitapseverler için göstermemesi düşündürücü” dedi
İŞTE KATAK’IN O PAYLAŞIMI:

"BAL GÜNLERİ" VAR AMA "KİTAP GÜNLERİ" YOK! 
İzmit Belediyesi'nin Kocaeli Arı Yetiştiricileri Birliği ile düzenledigi İzmit Bal Günleri etkinlinliğini destekliyoruz. Üretici ile tüketiciyi buluşturan, yurttaşlarımızın yararına olacak her etkinliği destekleriz. Ancak İzmit Belediyesi'nin aynı duyarlılığı yazarlar ve kitapseverler için göstermemesi düşündürücü. Daha önce böyle bir etkinlik girişimleri oldu. Fakat etkinliği kendilerine yakın  olan bir kültür-sanat kuruluşuyla planladılar ve kentteki diğer kültür-sanat kuruluşlarını planlama surecine dahil etmediler. Tüm önerilerimizi yok saydılar. Böyle dışlayıcı bir anlayışla  planlanan bir etkinliğin başarısızlığa uğraması kaçınılmazdı. Sonuç olarak maalesef etkinliği gerçekleştiremediler. 
İzmit Belediyesi'ne buradan üç önerimiz var:
1- Kentteki kültür-sanat etkinliklerini kendinize yakın bir veya iki kültür-sanat  kuruluşuyla değil, bu kentin değerleri olan tüm kültür-sanat kuruluşları ile istişare ederek planlayın. Farklı seslere ve fikirlere açık olun. 
2- Ülkemizdeki ekonomik sorunlar nedeniyle, özellikle de dövizdeki dalgalanmalar sebebiyle zor günler geçiren yazarlara, yayıncılara ve kitapçılara destek olun. 
3- Edebiyatçılara verdiğiniz sözlere sadık kalın.
Saygılarımızla.
KOŞYAD Yönetim Kurulu
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN