• Haberler
  • Gündem
  • Bakanlık resmen listeye ekledi: Köfteci Yusuf, vatandaşa domuz eti yedirmiş...

Bakanlık resmen listeye ekledi: Köfteci Yusuf, vatandaşa domuz eti yedirmiş...

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesinde ürünlerinde domuz etine rastlandığı öğrenilen ünlü köfte firmasının 'Köfteci Yusuf' olduğu ortaya çıktı. Mahkeme kararının onaylanmasının ardından liste Bakanlığın sitesinde resmen eklendi. Köfteci Yusuf'un köfte ve dana eti dönerinde domuz eti tespit edildiği açıklandı...

Tarım ve Orman Bakanlığı gıda güvenliğinde önemli bir dönem başlatarak gıda sektöründeki sahtekarlığı önlemek adına büyük bir adım attı. Her gün taklit, tağşiş ve insan sağlığını tehlikeye atacak gıdaları üreten ve satan firmaları Bakanlık tarafından ifşa ediliyor. Türkiye fast food zincirleri ile faaliyet gösteren Tab Gıda'nın dana eti yerine kanatlı hayvan eti kullandığı, doğal ve organik ürün satışı yaptığını iddia eden baharat zinciri Arifoğlu'nun pul biber yerine kırmızı boya kullandığı tespit edildi. Günlük hayatta binlerce vatandaş tarafından sıklıkla tüketilen birçok bilindik markanında sucuklarında dana eti yerine tek tırnaklı at eşek gibi hayvanların etlerinin kullanıldığı ifşa edildi.

KÖFTECİ YUSUF'UN İKİ İŞLETMESİ LİSTEDE

Güncellenen listeye, son günlerde ürünlerinde domuz eti kullanıldığı iddialarıyla gündeme gelen ve kamuoyunda "Köfteci Yusuf" olarak bilinen "Köfteci Yusuf Hazır Yemek Temizlik Canlı Hayvan Et Mamulleri Entegre Gıda İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ" adlı işletme dahil edildi.

İşletmenin Bursa Yenişehir'deki iki şubesinde şubat ayında yapılan denetimlerde köfte ve dana eti döner ürünlerinde domuz etine rastlandığı bilgisi verildi. Bu nedenle şirketin söz konusu işletmeleri "Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar" bölümüne eklendi.

Kaynak: Sabah

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme