Öztürk'ten İSU'ya tepki: Bu kadar hazımsızlığa gerek yok

İSU'nun Fethiye Caddesi'nde gerçekleştirdiği ve parke taşlarının hasar gördüğü yol çalışmasına tepki gösteren İzmit Belediyesi Esnaf Masası Sorumlusu Murat Öztürk, 'Esnaf gerçekten burnundan soluyor. Zaten iş yok, güç yok. Bu kadar hazımsızlığa gerek yok' dedi

Öztürk'ün açıklamasının tamamı şöyle: "22 yıldır yapılmayan Fethiye Caddesi, İstiklal Caddesi ve ara sokaklar adeta yürünmez hale gelmişti. Ne zamana kadar? İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet başkan olana kadar. Ama ne olduysa kimsenin cesaret edemediği bu caddeye girmeye karar verene kadar oldu. Bu olay kazma vurulduktan sonra büyük bir gündem haline geldi. Adeta Fatma hanımı burada mağdur etmek için her türlü oyunlar oynandı. 'Fatma Hürriyet yapamayacaksa söyle ona biz yapalım' demeye kadar geldi. Bizzat bana kadar söylendi. Amaç esnafı mağdur etmek değildi. Amaç Fatma Kaplan'ı mağdur edip esnaf üzerinden siyaset yapmaktı.

Ama meğerse yer sahiplerinden biri daha evraklarını bile vermemiş. O bile siyaset yapmaya başlamış. Esnafı düşünen yok. Herkes kendi çıkarında. Esnaf çok mağdur edildi bu süreçte. Bence buradaki esnafa yer sahipleri 'Allah razı olsun' demeli çünkü sabretti. Ama gel gelelim hala bir hazımsızlık devam ediyor. Nedir buraya kepçe sokarken oparatörün yaptıkları? Yerler çizildi. Taşlar kırılmış. Ortalık rezillik. Esnaf gerçekten burnundan soluyor. Zaten iş yok, güç yok. Bu kadar hazımsızlığa gerek yok. Bu cadde için yapılanlar göz ardı edilmemeli. Herkes diyet ödedi. Bu esnaf bir daha böyle bir sabır göstermez. Hala bitmedi. Her yer toz duman. İnşaat molozları bitmiyor.

Bütün sıkıntıyı siyasi rantları uğruna mağdur edilmek istenen Fatma Kaplan adına esnafı perişan etmeye devam ediyorlar. Bir Vakıf İş Hanı daha yapılıyor. Tekrar bir yıkım oldu İstiklal Caddesi'nde. Esnafımız çok temkinli, en ufak bir ticareti mağdur edildiği an hemen bilgi veriliyor. Biz de İKM olarak ve İzmit Belediyesi Esnaf Koordinatörü olarak gerekli önlemler anında alınmakta ve alıyoruz. Esnafımızın mağdur edilmemesi adına her şey yapılmaktadır. Her daim esnafımızın yanındayız. Bu zamana kadar hep yanlarında olduk. Artık esnafla abi kardeş olduk. En ufak sıkıntısı olan bana hemen ulaşabilmekte. Hepsine tek tek teşekkür ederim."

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme