Ne antrenör ne federasyon.. Kendi imkânları ile şampiyon oldu

Kocaelili Artistik Buz Pateni 15 yaşındaki genç sporcu Aykut Eren Dinç, antrenör ve federasyon desteğinden yoksun kendi imkânları ile çıktığı yolda Bulgaristan'da katıldığı uluslararası yarışmada şampiyon oldu

5 yaşında buz patenine başlayan çevresinde okulunda disiplini azmi çalışkanlığı ve saygısı ile gönüllere taht kurmuş olan okul 1.si Fen lisesi öğrencisi ve konservatuvarlı olup keman ve piyano çalan sporcu ilk olarak 11 yaşında giyindiği milli takım formasını bir çok altın madalya ile taçlandırdı. Türkiye Şampiyonu Aykut Eren Dinç (15) Antrenörsüz ve kulüpsüz, sadece ailesinin desteği ile girdiği yarışmalarda derece alarak dönmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl sadece 3 ay boyunca çalışabildiği bir antrenör gözetiminde 2022 yılının 28 kasım-3 Aralıkta yapılan 23 ülkeden 158 sporcunun katıldığı Uluslararası Bosphorus Cup Advance kategorisinde de de üçüncü olmuştu.

23-25 Aralık 2022 tarihlerinde Ankara'da yapılan Artistik Buz Pateni Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu olup daha sonra antrenörsüz kalan Aykut Eren DİNÇ kendi başına yılmadan pes etmeden çalışmalarına devam etti. 2023 yılının ocak ayında yapılan Başkent Kupası'nda da Sampiyonluğu göğüsledi.Tüm kaza riskleriyle tamamen kendi imkanlarıyla şampiyonalara hazırlanan Yanlız Aslan Aykut, 12-16 Nisan tarihinlerinde Slovenya'da düzenlenen Uluslararası Narcisa Cup Artistik Buz Pateni Yarışması'nda da şampiyonluğu göğüsledi. Geçen sezonun son yarışması 19 Mayıs kupasında da şampiyon olarak sezonu tamamlayan muhteşem genç azmin zaferiyle Sofia Denkova 7-11 Kasım Staviski Cupta bir Uluslararası Şampiyonlukla daha altın kupayı ülkemize getirmeyi başardı.

ULUSLARARASI ŞAMPİYONADA BİRİNCİ OLDU

Aykut Eren DİNÇ kolundaki sakatlığa rağmen yılmadı zorlukları ve engelleri aşarak yorulmadan sakat koluyla girdiği Bulgaristan'ın Sofya şehrinde 7-11 Kasım tarihlerinde düzenlenen Artistik Buz Pateni Denkova Staviski Cup yarışmasında, Intermediate Novice Boys kategorisinde Türkiye'yi ferdi olarak temsil ederek Şampiyon oldu. Atamızın ölüm yıldönümünde aldığı kupayı Atatürk'e ve Milletimize armağan etti.

Hem antrenörsüz hem kulüpsüz sadece aile desteğiyle tüm baskılara rağmen çalışmalarına devam ediyor.

Aykut son bir yıl içinde katıldığı 5 ulusal ve 3 uluslararası yarışmada da kürsü görerek şehrine madalyalar yağdırmanın heyecanını yaşıyor ve ilgili kurumlardan spor adına ülke adına destek bekliyor.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi
Yorumlar 1
Ayşe 13 Kasım 2023 15:40

Çok güzel bir başarı haberi tebrikler sağol aslan şampiyon Allah yolunu açık etsin süpersin

Bakmadan Geçme