Kara Pazartesi! Kripto varlıklarda sert düşüş

Bitcoin liderliğinde kripto varlıklar, ABD'de resesyon endişesinin artması ve Asya piyasalarında tarihi bir düşüşün yaşanmasıyla birlikte sert geriledi

Kripto varlıklar ABD'de resesyon endişelerinin hızla güçlenmesinin ardından haftaya sert bir düşüşle başladı. Yatırımcıların ABD'nin resesyona girebileceği endişesiyle riskli varlıklardan uzaklaşması, en riskli yatırım aracı olarak görülen kriptolarda satış dalgasını beraberinde getirdi.

Bugün Asya piyasalarında tarihi bir düşüşün yaşanması da riskli varlıklardan kaçışı artırdı. Bugün sabah saatlerinden itibaren hem borsalarda hem de kripto piyasalarında da sert düşüşler gerçekleşti.

KRİPTO PİYASALARINDA SON DURUM

Bitcoin saat 9.20 itibariyle yüzde 17 değer kaybederek 54 bin 500 dolara geriledi. Ethereum ise yüzde 23,5 değer kaybederek 2 bin 226 dolara düştü. Binance Coin günlük yüzde 20 değer kaybıyla 419 dolardan, Solana yüzde 19 değer kaybıyla 116,5 dolardan, Ripple yüzde 19 değer kaybıyla 0,55 dolardan, Dogecoin yüzde 20 değer kaybıyla 0,08 dolardan, Cardano (ADA) ise yüzde 20 kaybıyla 0,28 dolardan işlem gördü.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme