CHP, TÜGVA ve özel imara karşı!

Gebze Belediye Meclisi'nde yılın ilk toplantısı yarın gerçekleşecek. CHP Grubu, TÜGVA'nın tüm finansörlüğünü belediyenin üstlenmesi ve Osman Yılmaz'da Musa Yılmaz ve kardeşlerine ait Pazar yerinden imara dönüşen arsada 10 kat yapılaşma iznine, diğer tanımla şahsa özel imar uygulamasına karşı

Belediye meclislerinde bu yılın ilk, bu dönemin son toplantılarından biri içinde bulunduğumuz günlerde gerçekleşecek. Gebze Bölgesi'ndeki dört ilçede de belediye meclis toplantıları aynı gün içinde.

Meclis aday adaylarının 

ilgi göstereceği öngörülüyor

Gebze'nin yanı sıra Darıca, Çayırova ve Dilovası'nda da belediye meclisleri yarın (03 Ocak Perşembe) toplanacak. Dilovası Belediye Meclisi'nin toplantısı 11.00'de başlayacak. Darıca ve Çayırova Meclisleri saat 15.00'te, Gebze Meclisi 16.00'da bir araya gelecek. Yarınki meclis toplantılarına parti farkı gözetmeksizin gerek belediye başkanlığına gerek ve özellikle belediye meclis üyeliklerine aday adayı olanların da yoğun ilgi göstereceği sanılıyor.

Gebze'de çok kritik iki madde

Gebze Belediye Meclisi'nin gündeminde iki kritik madde var. Her iki madde de yüksek ihtimalle şubat ayı toplantısında karara bağlanmak üzere ilgili komisyonlara havale edilecek. Hen imi maddenin de yarınki toplantıda karara bağlanmasına zayıf olasılık veriliyor. O gündem maddelerinden biri TÜGVA'ya dair.

Bu dönemin yıldızı parlayan STÖ'lerinden

Gebze Belediyesi'nde yönetim kısa adı TÜGVA olan Türkiye Gençlik Vakfı Gebze İlçe Temsilciliği'nin yerinin kirasından o yerin elektriği, suyu, doğalgazına kadar tüm faturalarının ödenmesini ayrıca etkinlik ve icraatlarının her tür desteklenmesini istiyor. AKP döneminin yıldızı parlayan sivil toplum örgütlerinden TÜGVA'ya yapılmak istenen bu toleransa Gebze Belediye Meclisi'ndeki CHP Grubu karşı. Öte yandan benzer bir karar geçtiğimiz aylarda TÜGVA Çayırova için, Çayırova Belediye Meclisi'nde alınmıştı.

Önümüzdeki dönemi bağlayacak!

Aynı zamanda KBB Meclis Üyesi ve bu konuyla ilgilenen Hukuk Dilekçe Komisyonu'nun üyesi olan CHP'li Salih Işık bu karşıtlıklarına gerekçe olarak hem ilçedeki diğer sivil toplum örgütleri ile kıyaslandığında pozitif ayrımcılık ve destek adaletsizliği, hem de önümüzün yerel seçim olmasından ötürü bir sonraki yönetimi bağlayıcılığı olarak sıraladı.

Pazar yeriydi, imara açıldı

Gebze Belediye Meclisi'nde ocak ayı olağan toplantısının bir diğer önemli gündem maddesi ise imara dair; CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz'ın kardeşleri Ahmet Reyiz Yılmaz ve Adnan Yılmaz'ın başvuruda bulunduğu Osman Yılmaz Mahallesi'ndeki malum yer. İmar planında yıllar boyu pazar yeri olarak gözüken bu yer bu yılın başlarındaki plan değişikliği ile imara, betonlaşmaya açılmıştı. Bu yerde imar izninin 10 kat olması isteniyor.

İmar bütünlüğüne aykırı

Salih Işık bu gündem maddesine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede ise, 'Biz bu tür imar tadilat talepleri geldiğinde önce kamu yararı olup olmadığını sorgularız. Kamu yararı yok. Yakın çevresindeki kat izinlerinin dörtle sınırlı olduğu göz önünde bulundurulduğunda o bölgede 10 katlı bir yapıya izin vermek hem imar bütünlüğüne, hem de görünüme tezattır. Bu talebin ilçe başkanımız ile ilişkili olması da bu yanlışa karşı tavır almayacağımız anlamına gelmez. Yarınki mecliste oya sunulacak veya komisyona havale edilecek konuya dair tavrımız nettir, rettir' diye konuştu. CHP Grubu'nu İmar Komisyonu'nda Serkan Davutoğlu temsil ediyor.

Bakmadan Geçme