Bu istasyon neden kullanılmıyor?

Kartepe tren istasyonu 2012 yılından beri hizmet dışı.  Bu tren istasyonu çok kısa olsa da dönem  dönem hizmete girdi. Kartepe İlçe nüfusu sürekli artarken bu tren istasyonunun hizmet dışı bırakılması vatandaşın tepkisini çekiyor

Tren var, Tren İstasyonu var ama halk faydalanamıyor. Kartepe tren istasyonu 2012 yılından beri hizmet dışı. Bu tren istasyonu çok kısa olsa da dönem dönem hizmete girdi. Kartepe İlçe nüfusu sürekli artarken bu tren istasyonunun hizmet dışı bırakılması vatandaşın tepkisini çekiyor. 2012 yılına kadar Adapazarı-Haydarpaşa arasında günde 24 sefer yapan Adapazarı tren güzergahı Adapazarı- Gebze olacak şekilde kısaltılmıştı. Sefer sayısı da 10 düşürüldü. Adapazarı trenin ismi bölgesel tren olarak değiştirildi. Vatandaşlar 140.000 nüfusa sahip İlçe merkezinde tren istasyonun en kısa sürede hizmete geçirilmesini istiyor.

TCDD Kapalı olan iki tren istasyonunun hizmete gireceğini açıkladı. Tütünçiftlik, Kirazlıyalı, Tavşancıl tren istasyonlarının ne zaman tekrar hizmete gireceği ile ilgili açıklama yapılmadı. Tren sefer sayısının artırılması 2012 yılından önce olduğu gibi günde 24 sefer olmasını isteniyor. "Tren bilet ücretleri daha önce otobüs ücretlerinin yarısı " olduğunu belirten vatandaşlar bilet fiyatlarına artık zam yapılmamasını istiyor.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme