Başkan Büyükakın: Çocuklarımız ve gençlerimiz bilimle geleceğe kanat açacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, sona yaklaşan Uçak Park Bilim ve Simülasyon Merkezi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Çayırova Şekerpınar Mahallesi'nde uçuş ömrünü tamamlayan ‘Airbus A340' tipi yolcu uçağının bulunduğu 17 dönüm alanda yürütülen Uçak Park Bilim ve Simülasyon Merkezi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Erhan Sarıdede, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Soba, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Numan Balaban, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan ve teknik ekiplerin de yer aldığı inceleme gezisinde, projenin eğitime, bilime ve geleceğin bilim insanlarının yetişmesine sağlayacağı katkı üzerine değerlendirmeler yapıldı.

BİLİM MERAKLILARINI AĞIRLAYACAK

Bilim meraklılarını ağırlayacak olan Uçak Park Bilim ve Simülasyon Merkezi, alanda bulunan Airbus A 340 tipi uçak ile birlikte kafeterya binası, idari bina, mescit, tuvalet, otopark, çocuk oyun alanı, amfi, kentsel donatılar ve meydanı içinde barındırıyor. 17 dönümlük alanda hayata geçirilen çalışmalar kapsamında Airbus A 340 tipi uçakta bir havacılık simülasyon merkezi kuruluyor. Uçakta; havacılık tarihçesi, uçuşun anatomisi, uçuşun teorisi, havacılığın arkasındaki bilim, uçak sistemleri, uçak motorları, havacılıkta iletişim ve pilotaj temaları işlenecek.

“BİR EĞİTİM YUVASI OLACAK”

“Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek, gençlerimize ve çocuklarımıza bilimi sevdirmek öncelikli hedefimiz” diyen Başkan Büyükakın, projenin sadece Çayırova değil, Kocaeli genelinde bilim ve teknolojiye olan ilgiyi daha fazla artıracağını ifade etti. "Bu merkez, çocuklarımızın hayal gücünü besleyip onlara havacılık gibi özel ve kritik bir alanda yeni ufuklar açacak” vurgusunu da yapan Başkan Büyükakın, “Uçuş simülasyonları, havacılık tarihi ve uçuşun teorisi gibi konularla gençlerimiz bilimi ve teknolojiyi eğlenceli bir şekilde öğrenecek. Uçak Park, sadece bir eğlence merkezi değil, bir eğitim yuvası olacak” dedi.

ÇOCUKLARIN BİLİMLE BULUŞTUĞU MERKEZ

Başkan Büyükakın, Uçak Park'ın özellikle gençlerin bilimle buluşabileceği bir alan olacağını vurgularken, "Burada kurulacak simülasyon merkezi ile çocuklarımız havacılığın derinliklerine inecek ve pilotaj gibi hayal edilen mesleklere adım atabilecekler. Bu proje, geleceğin bilim insanlarının yetişmesine de büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme