Altınoluk'ta Gezilecek 5 Harika Yer

Ege Denizi ile Kaz Dağları gölgesinde bulunan Altınoluk, doğanın eşsiz güzelliklerini bünyesinde topluyor. Balıkesir'e bağlı olan bu turistik yerleşim yeri, Edremit ilçesi sınırlarında bulunuyor. Altınoluk koyları arasında Fener Burnu, Narlı Koyu, Avcılar Koyu'ndaki sahillerin eşi benzeri yok. Sahillerin tamamı mavi bayrak ile ödüllendirilmiş olup, buradaki denizde sörf veya dalış yapılabilir. Altınoluk'ta gezilecek 5 harika yer olarak sıralanmak istendiğinde;

  • Altınoluk Köyü, Osmanlı ve Rum evlerinin bir arada bulunduğu bir köy ile karşılaşılır. Köyün en önemli yapısı Abdullah Efendi konağı olarak adlandırılır ve restore edildiği için rahatlıkla gezilebilir. Köy meydanında tarihi çınar ağacı bulunur. Burada konaklamak isteyenler için oteller bulunuyor.
  • Şahinderesi Kanyonu; görülmeye değer olan ender güzelliklerdeki yerlerden biri. Kaz Dağları'nın batısında yer alır. Oksijeni bol, kanyonu hem dik hem de engebeli.
  • Antandros Açık Hava Müzesi, antik kent olarak da adlandırılır. Müze M.Ö. 2000'li yıllara kadar uzanan tarihi kalıntılar bulunur. Arkeolojik kazılar devam ettiği için bölgede hala yeni bulgulara rastlanılıyor.
  • Sarıkız Tepesi, Altınoluk'ta gezilecek 5 harika yer arasında doğal güzelliğe tanıklık etmek için ziyaret edilmesi gerekiyor. Edremit Körfezi tepeden izlenebilen ve manzarası ile doğal güzelliğe az rastlanılan bir yer olarak biliniyor.
  • Hasanboğuldu Şelaleleri; Altınoluk'un en çok bilinen şelalesi. Türkiye'nin nadir rastlanan yerleri arasında bulunan bu şelale Kaz Dağlarında buluyor.

Tüm bu doğal güzellikler arasında doğa sporları rahatlıkla yapılabilir. Trekking, doğa yürüyüşü, dağcılık için elverişli yerlerdir. Altınoluk'ta iken mutlaka yörenin meşhur zeytinlerinden tadılmalı, deniz ürünleri taze bir şekilde tüketilmeli. Bunun için sahildeki balık restoranlarında keyifle balıklar yenilebilir. Peyniri de en az zeytini kadar meşhur. Özellikle keçi sütünden yapılan peynir lezzetlerinin damakta bıraktığı tat bir başka. Bölge halkı yerel pazar ürünlerini tezgahlarda satışa sunuyor. Bu pazarlardan ev salçası, tarhana, taze sebze ve meyvelerden satın alınabilir.

Uçak Bileti

Seyahat edilecekse bunun için en uygun ulaşım araçları araştırılmalı. Çünkü uçak veya otobüs ya da tren gibi seçeneklerin kendi içinde farklı avantaj ve dezavantajları bulunur. Seyahat sırasında yolda harcanılan vakit de çok önemli. Yolculuğa uçak ile devam edilmek istendiğinde uçak bileti fiyatı yüksek olabilir. Ancak zaman aralığı çok kısa olduğu için konforlu bir seyahat geçirilmiş ve kısa sürede istenilen lokasyona ulaşılmış olur. Otobüs ve tren yolcuğu için aynı durum söz konusu olamaz. Yolculuk süresi daha uzun ancak bilet fiyatları çok daha ekonomik olur. Seyahatin kısa sürmesi ve konforlu bir yolculuk istendiğinde en az bir ay öncesinden uçak biletinin temin edilmesi gerekir. Böylece ucuz uçak bileti fırsatından yararlanılabilir.

Sorunsuz seyahatler için planlı hareket etmek her zaman avantaj sağlar. Seyahat etmek zaman alabilen bir durum. Basit birkaç işlem sonucunda belirlenen rota üzerinden farklı hava yolları firmalarında uçuş seferlerine bakılarak bilet satın alınabilir. Ucuz bir uçak bileti almak için hava yolları şirketlerinin kendi uyguladığı özel fırsatları değerlendirerek temin edilebilir. Hem yurt içi hem de yurt dışı seyahatleri için özel fırsatlardan yararlanılarak hayal edilen yolculuk gerçeğe dönüştürülür.

İzmir Adana Otobüs

Türkiye'nin güneyinde yer alan ve eşsiz bir konuma sahip olan Adana, doğal güzellikleri ile de misafirlerini büyülüyor. İzmir Adana otobüs bileti satın alarak, Seyhan nehri yanında yer alan Adana'nın hem yurtta hem de dünyada mutfak lezzeti bakımından adından söz ettiren bu önemli noktalarına yakından tanıklık edilmeli. Binlerce yıllık geçmişe sahip olan şehir, iki nehir olan Seyhan ve Ceyhan Nehirleri arasında yer alıyor.

Şehri gezerken liste yaparak ilerlemek daha kolay seyahat etmeni sağlar. Bir liste oluşturulacaksa ilk sırada Taşköprü yer almalı. Bu köprünün tam 200 yıllık bir geçmişi bulunuyor. Adana, Asya ile Avrupa kıtasının geçişlerini sağlayan önemli bir nokta görevinde. Adana'nın simgesi Seyhan Nehri'nin muazzam görüntüsü tüm ziyaretçileri büyüleyen bir görüntüye sahip. Ceyhan Nehri'nin üzerinde bulunan Misis Köprüsü ise antik kente yolculuk yapılmasını sağlıyor. Misis Antik Kent'te ziyaret edilecek yerler arasındadır. Varda köprüsü, asıl adı Koca köprü olan ve en çok ziyaret edilen mimari yapıların başında geliyor.

İzmir Adana otobüs yolculuğu tamamlandığında, şehir merkezinden Adana otogarına ulaşmak için Yüreğir otogarı veya Adana Merkez otogarından kalkan Yüreğir otobüsleri kullanılabiliyor. Şehir içinden Adana Merkez Otogarına ulaşmak için Turhan Cemal Beriker Bulvarına veya Fevzipaşa Mahallesine ulaşım sağlayan minibüsleri tercih edilmeli. Toplu taşıma araçlarından otobüsler de Adana Merkez otogarına ulaşım sağlıyor.

İstanbul Altınoluk Otobüs

Balıkesir'in Altınoluk ilçesine gitmek için pek çok neden sayılabilir. Bunlar arasında Altınoluk sahilinde yürüyüş yapmanın vücuda olan etkisi sayılabilir. İstanbul sahilinde de yürüyüş yapılabilir, ancak Altınoluk da bulunan oksijen çok daha özel. İstanbul Altınoluk otobüs seyahati yapıldığında yalnızca yürüyüş yapmak değil ilçeyi gezmek görmek ve o muhteşem doğanın güzelliğine bizzat şahit olmak da gerekiyor. Altınoluk'ta dalış yapılabilir, dağcılık yapılabilir, sörf, deniz, trekking gibi pek çok aktivite gerçekleştirilir.

İstanbul Altınoluk otobüs seyahati sonrasında Altınoluk Terminaline iniş yapılır. Bu terminalden, belde merkezine, ana caddeye, otellere yürüyerek de ulaşım sağlanabilir. Yürümek istemeyenler için seyahat edilen firmanın otogardan merkeze ücretsiz servis araçları, belediye otobüsleri, birlik minibüsleri, taksi ya da araç kiralama seçeneklerinden biri de tercih edebilir. Birlik minibüsleri belde içinde, çevre ilçelere ve köylere kadar ulaşım hizmeti veriyor. Balıkesir, Akçay gibi ilçelere otogardan rahatlıkla gidilebilir. Kooperatif minibüsleri ise Narlı, Çamlıbel, Küçükkuyu, Güre, Tahtakuşlar gibi ilçelere de ulaşım hizmeti veriyor.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme