Tahsin  Keskin

Gölcük Belediyesi'nde neler oluyor?

Tahsin Keskin

Yerel Seçimler bitti, şimdi partilerin kazandıkları belediyelerdeki kendi iktidar yarışı başladı.

Hem de öyle böyle bir yarış değil.

Tam canhıraş bir iktidar kavgası.

Seçimden önce tek yumruk olan partililer şimdi dağılma hatta birbirine düşman olma sürecine girdiler.

Kocaeli’de çokça belediye bu durumda.

Ancak biz ilk yazı dizimize Gölcük Belediyesi ile başlayalım.

GÖLCÜK BELEDİYESİ’NE AİT 3 MİLYONLUK JENERATÖR NERDE?

Gölcük Belediyesi’ndeki yaşanan iktidar kavgasını size anlatmadan önce yine bu belediyede yaşandığı iddia edilen çok önemli bir olayı bütün detayları ile sizinle paylaşayım.

İdari İşler eski Müdürü Nuri Barış, 6 Şubat Depremi’nden sonra Hatay’ın Defne ilçesinde görevlendiriliyor.

Defne’de görevlendirilen Nuri Barış, depremde en çok ihtiyaç duyulan makinelerden belediyeye ait jeneratörleri de deprem bölgesine getirtiyor.

Hatay’daki depremde çok işe yarayan bu jeneratörler, belli bir zaman deprem bölgesinde kaldıktan sonra belediyenin envanterinde kayıtlı olduğu için tekrar Gölcük Belediyesi’ne geri dönmesi gerekirken öyle olmuyor.

Gölcük Belediyesi’ne ait olan ve yaklaşık mali değeri 3 milyon lira civarı olarak hesaplanan jeneratörün ortaya çıkmaması üzerine Nuri Barış, tutanak tutuyor.

Nuri Barış’ın kendi sorumluluğundaki jeneratörün kaybolduğunu resmi tutanakla kayıtlara geçmesinden kısa bir süre sonra Gölcük Belediyesi’ne bir ihbar geliyor.

İhbarda kaybolan jeneratörün yine Gölcük’teki dini bir vakıfta olduğu anlaşılıyor.

Üstelik Nuri Barış’ın bu dini vakfın cemaatine bağlı olduğu da gelen diğer iddialar arasında yer alıyor.

Hala bu jeneratörün akıbetini bilen kimse yok.

GÖLCÜK AK PARTİ VE BARIŞ AİLESİ

Nuri Barış, yazımın başında belirttiğim gibi Gölcük Belediyesi’nde idari işler müdürü iken seçime çok kısa bir zaman kala Gölcük Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Bu arada Nuri Barış’ın eski belediye başkanı İsmail Barış’ın ağabeyinin oğlu olduğunu belirtelim.

Ayrıca Gölcük Belediyesi’nin işletmesi GÖLAŞ Eriklitepe’nin müdürü olan Semih Barış da bu hafta terfi ederek GÖLAŞ İdari koordinatör olmuş.

Gölcük Kızılay Şube Başkanı’nın Orhan Barış’ın olduğunu Gölcük’te bilmeyen kalmadı.

Bitti mi?

Elbette hayır.

Ak Parti’nin Gölcük’te gerçekleştireceği ilk kongresinde ilçe başkanı olarak başka bir Barış’ın adı geçiyormuş.

Bütün Barış Ailesi, onun ilçe başkanı yapılması için çalışıyormuş.

Bu kadar çok Barış soy ismini art arda sıraladığımızda gerçekten de Ak Parti Gölcük, Barış Ailesi’ne çalışıyormuş gibi bir izlenim ortaya çıkmıyor mu?

Diğer kurum ve kuruluşlarda görev yapanları saymıyorum bile.

Şimdilik konumuz Barış Ailesi değil elbette.

GÖLCÜK BELEDİYESİ’DEKİ İKTİDAR MÜCADELESİ

Gelelim Gölcük Belediyesi’ndeki iktidar mücadelesine…

Gölcük Belediyesi’ndeki iktidar mücadelesinde başı Nuri Barış çekerken, bir de bu mücadelede kaybedenler var elbette.

Gölcük Belediyesi kaybedenler kulübünde yer alan ilk isim Adem Kurt oldu.

31 Mart seçim çalışmalarında gecesini gündüzüne katan Adem Kurt, ilçe meclisine kontenjan 2. sıradan girdi.

Adem Kurt, her ne kadar ilçe meclisine girsede seçimden önce kendisine belediyenin şirketi GÖLAŞ’ta Genel Müdürlük sözü verilmişti.

Seçimden önce paylaşılan makamlara göre GÖLAŞ’ta Genel Müdür Adem Kurt olurken, GÖLAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı’na İbrahim Kılıç getirilecekti.

Bu arada bu kararlar Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in onayı ile alındı.

Ancak seçimden sonra işler tamamen değişti.

Şimdi size, Gölcük Nihavent Cafe’de yapılan görüşmeler ve Gölcük Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Yavuz ile ona yakın adamlarının gerçekleştirdikleri toplantılarının ayrıntılarını anlatarak sözü uzatmak istemiyorum.

Bu görüşmelerdeki işin özetine gelecek olursak, Adem Kurt’un alınmadığı bir toplantıda GÖLAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Nuri Barış, GÖLAŞ Genel Müdürü olarak da İbrahim Kılıç göreve getirildi.

Peki İbrahim Kılıç kim?

Adem Ellibeş’in damadı.

Nasıl güzel bir düzen değil mi?

NURİ BARIŞ’A ÇİFT MAAŞ

Bu arada Nuri Barış, Gölcük Belediyesi Başkan Yardımcılığı için aldığı maaş kadar da GÖLAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan maaş alıyormuş.

Ne tatlı bir dünya değil mi?

Nuri Barış’la ilgili ufak bir ayrıntı daha vereyim size.

Nuri Barış, Gölcük Belediyesi Başkanlık katında kendisine muhteşem bir oda hazırlatıyormuş.

Odasında jakuzi olacak mı, onu bilmiyorum ama bana gelen bu iddiaları tüm Gölcük konuşuyormuş.

BAŞKAN SEZER’E GEÇMİŞ OLSUN

Gölcük Belediyesi’nde bütün bunlar yaşanırken Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in bütün bu yaşananlara çok üzüldüğü, bunaldığı ve ciddi sağlık problemleri yaşadığı iddia ediliyor.

Bu vesile ile Başkan Sezer’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum.

Yorumlar 28
Osmanlı 25 Nisan 2024 20:26

Yıldırım sezer bu benim eserimdir Gölcük halkınında yararınadır dediği tek bir icraatını söyleyin !büyükşehirin yaptıklarını veya önceki dönem belediye başkanının yaptığı ve son aşamasına geldiği bazı işlere sahiplenmek zaten başlıca bir hatadır

Hilti_Nejla 25 Nisan 2024 01:38

Yorumlara bakiyorum da eleştirenler de var haklı görende bu yazı Cuk diye oturmuş demek ki yanlış varsa eğer buna göz yumum yazmazsan dile getirmezsen sıkıntı burada başlar bence bu jeneratör işin ufak kısmı devami gelir...

veysel 24 Nisan 2024 21:24

onu bunu bilmem bir müslüman olarak aklıma tek bir şey geliyor o da ALLAH hı yok belleyip peygameberi izne çıkaran bir oluşumun var oldugunu düşünmeden edemiyor insan kısacası çekirdekleri hazırlayın AHİRET de çok eyleneceyimizi düşünüyorum.

Hasan 24 Nisan 2024 18:39

Senin yazını belediye yalanladı geç de olsa ,ne diyorsun?

Gazeteci 24 Nisan 2024 18:02

Gölcük belediye başkanı ile kavgalı olan sağır sultanın bile bildiği reklam panosu işi verdiği sonra da ben böyle bir iş vermedim dediği bunun üzerine günlerce haftalarca Başkanın( haklı )aleyhinde yazılar yazan gazete bu yazıları yayından ne vadedildide kaldırdı ???hadi bilin bakalım

Salih Atilla 24 Nisan 2024 15:02

Nerden başlayım bilemedim !!!o kadar çok söylenecek konu var ki!! temelden başlamak en doğrusu olacak,2019 yılında seçilen A.Yıldırım Sezer ile 2024 seçimlerindeki sezer arasında siyasetin raconunu oynamaya çalışan o mütevazı kişilikten uzak bir başkan görüyoruz,kendine göre Gölcük’teki bazı dengeleri oluşturmaya çalışan ama çalıştıkçada Aslında güç kaybına uğrayan kontrolü kaybeden bir irade ortaya çıkıyor.Meclis üyeleri birazcık irdelendiğinde vizyondan uzak zerrece yönetime katkı sunabilecek bir-iki ismin dışında kimseyi bulamazsınız nerdeyse tamamı ahbap çavuş ilişkileriyle başta Gürcü kökenliler olmak kaydıyla ,konyalılar,Vanlılar,Trabzonlular ,Gümüşhaneliler gibi hemşeri derneklerinin dayatmalarıyla listeye dahil edilen sıfır vizyon kişileri kabul edip listelere koymasınzafşyetin bir diğer göstergesidir.Sezerin Adem kurt ‘u egale etmesi ,koordinatörü Kürşat yılmazı pasifize ederek belediye dışında başka bir yere sürmesi ,özel kalem müdürlüğü gibi önemli bir birime atadığı kişinin eseridir..diğer yandan Kemal kahraman gerçeği hala en tartışmalı konulardan biri olmakla beraber araştırılmasıngereken diğer önemli bir husustur,Süleymancılar diye adlandırılan tarikatın önemli müritlerinden biri olup son geçen yaz sonu hisareyde yapılan anaokulunun arsasını kendisi hibe edip neredeyse tamamını belediyenin kaynaklarını kullanarak yaptırmış ve eğitime açılmasını sağlamıştır .konular aslında yazmakla bitmeyecek kadar çok olup 2019 ‘da Kemal kahramanı pasif duruma getirmiş sonrasında tüm yetkiyi elleriyle teslim etmiş bu dönemdede bir diğer Gürcüyü kendi tabiriyle yetiştirip önemli yetkilerle donatmıştır.şimdi sormak lazım ;Nuri barışta nasıl bir vizyon nasıl bir yetenek gördünde birden baş taçı yaptın ???yoksa ibrahim uzunerin başkan yardımcılığı için yaptığı atar gibi birileride Nuri içinmi atar yaptı???bu arada Kemal yavuza Örcün saraylıda verdiğin tüm ahşap işleri yetmedi istanbuldanda iş bağlantıları yapılıyormuş ,mermer işleri diğer meclis üyesine ,müteahitlik işleri ,imar işleri büyük şehir meclisine gönderdiklerine ,yahu bir tane kendine nemalanmayan bir isim söyleyin …

Pelin Uzuner 22 Nisan 2024 13:18

Tahsin kardeşim sen sahte Gölcüklü rumuzlu, hatta kendini gazeteci sanan sesci mi ne olduğu belirsiz kendini bilmezin lafına bakma. Doğru ve dürüst ol. Çünkü bunların uydurduklarının alayı iftira. Bunlar belediyeden istediklerini alamayan tipler. Böyle alengirli yollarla akıllarınca iş koparma derdindeler. Gazeteni ve ismini bunlara kurban verme. Hayat uzun neyin ne olacağı, kimin ne olacağı belli olmaz.

Mahaleden 22 Nisan 2024 12:30

En yuksek oyu aldi diyorsun 10 bin oy kaybetti o ne olacak ?

haber 22 Nisan 2024 07:23

sandığa gömmüş yorumu yapan arkadaşa cevaben; çok oy alması jeneratörlerin kaybolması ve veya birilerine verilmesi için gerekçe olabilir mi? Belediye şimdiye kadar niye yalanlama açıklaması yapmadı?

Gölcüklü 22 Nisan 2024 00:54

Sen ne anlatıyorsun yorumcu Mert Hakan kardeş. yazılanların hepsi doğru. hepsi gerçek. gerçek bir gazeteci çıktı hepsini çatır çatır yazdı. helal olsun Tahsin beye. ancak önemli olan bunun devamı gelecek mi? Gölcük'e geldiğinde ona ihalerle ilgili de bilgiler verilmiş. kim, nerden ne koparıyor hepsi ona söylendi. Tahsin bey, bakalım yazının devamını getirebilecek mi? önemli olan bu.

Mert Hakan 22 Nisan 2024 00:51

Yorumları okuyorum da ne cahil, yalan ve iftiradan beslenen insanlar varmış bu gölcükte. Kentsel dönüşümün bitmeyeceğini söyleyen mi, Yıldırım başkanın yaptıklarını görmeyen mi ararsın. Nuri Barışı tanımadan yorum yapan mı? Daha iki hafta önce başkan alayınızı sandığa gömmedi mi? Hala konuşuyorsunuz. Jenaratör olayı tamamen düzmecedir. Başkan 55den gelen Belediye çalışanlarını çatır çatır çalıştırıyor. Birçok hizmet üretiyor. Zaten böyle olmasa kocaelide en çok oyu alarak kazanmazdı. Şimdi bunu çekemeyenler bu uydurma iftira dolu haberlerle yıpratmaya çalışıyor. İ

Selim 21 Nisan 2024 19:54

Kentsel donusum bitmeyince halkin yuzune nasil bakacaksınız? Simdi oy almak icin yıktınız

saffet 21 Nisan 2024 14:20

belediye başına geçersen yaptığın her işten ve yapmadığın her işten sorumlusun. dere kirlendiğinde tek bir açıklama yapmayıp, açılacak devlet hastanesi önünde defalarca poz verirsen sen samimi biri olmazsın.

saffet 21 Nisan 2024 12:34

zaten sezer daha önce böyle bir yazı yazılmaması için elinden geleni yapar hatta haber altına yazılan yorumları bile sildirirdi. Keşke iş yapmaya da bu kadar enerji harcasa idi. ama artık baraj yıkıldı. tüm suçu olanlarda hesap sorulacaktır.

DEĞİRMENDERELİ ....... 21 Nisan 2024 00:03

Gölas şirketi ilk defa kara geçiren ve SSK borcu bile bırakmayan Murat EKER bey neden harcandı ve kimler harcadı (Semih BARIŞ,Nuri BARIŞ ) sonuç Semih ve Nuri GÖLAŞ ın başına geçti.Benim sorum sayın başkan Ali Yıldırım SEZER beye siz bu işin neresindesiniz?Bu kadar haksızlığı nasıl görmezden geliyorsunuz diye insana sorarlar ? Sayın Yıldırım SEZER beyi hakkaniyetli adaletli, Beytulmala el uzatmaya ve savunan lider diye bilirdik ve inanmıstik cok ama çok yanıltı bütün atamaları ve hamleleri nı gözden geçirmesini tavsiye ederim.Cünkü kaybeden Gölcük olacak kişiler gelip gecidir Başkan Gölcük kalıcıdır.Bide haber de yazılan doğruysa İlçe baskanıda Barış lardan olacak diye yazılmış olursa tam olur.YAZIK VALLAHİ COK YAZIK BAŞKAN .

muhip 20 Nisan 2024 18:35

gölcük anadolu lisesi önüne bir kaldırım yaptıramadı, uğur mumcu okulu önünde iş makinası kaldırıma park etmiş dediğimizde "büyükşehirden kiraladı burayı " diyecek kadar yaLancı biri

Türk vatandaşı 20 Nisan 2024 17:39

Ee şimdi jeneratörler ne oldu lütfen ilgililer peşine düşün Bu olayın Devletin malını sahipsiz sanıp yemeye çalışanlara dersi verilmeli bu müdüre Bir de belediye başkan yardımcılığı mı verilmiş pes doğrusu

xxxxxx 20 Nisan 2024 17:15

sezer sadece işin şovunda idi. kirli dere için ne yaptı mesela?

Helallik 20 Nisan 2024 13:34

Ölümde var beyler ölüm Ahiret günü hesap vereceksiniz. Ahiretinizi yakmayın

Çakal nihaventli 20 Nisan 2024 07:37

Ak partiye gönlünü vermiş gibi görünen insanlar şimdi ise çıkar peşine düşmüş bırakın para pul makam işlerini barış şu kadar maaş almış onun damadı gelmiş depremden sonra bunlar çöktüler yazıktır günahtır etrafınıza bakın şuan evine ekmek getiremeyen abilerimiz kardeşlerimiz var bu gibi insanları tespit ediceksin adaletli olun adaletli

IHSANIYELI 20 Nisan 2024 01:10

Bu Yıldırım SEZER daha cok hasta olur.Bunlar kaf dagının gorunen ust kısmı.Daha neler var neler.Gelir mudurlugunde bazıları muhalıf dıye pazara surulurken bazıları ısın kaymagını yıyor.Belediye de akp mhp cekısmesı var

İbrahim 19 Nisan 2024 23:16

Neler oluyormuş gerçekten çok önemli ve üzücü bilgiler edindik yazınızla oldukça akıcı bir değerlendirme olmuş. Tahsin Bey bir de bazı spor federasyonları içindeki aile şirketlerine el atsanız ah bir araştırsanız oralarda da neler oluyor neler.

Süleyman 19 Nisan 2024 15:18

Bu daha yıldırımın iyi günleri Kemal yavuzda bindiği yıldırımın kayığına Ki Kemal olmasın diye yıldırım baya uğraştı sonra seni ben başkan yaptım diye havasını atıp Kemal üzerine tam tahakküm kurdu Kemal de maşallah buna müsaitmiş

Lavuk 19 Nisan 2024 15:18

Ali Yıldırıma ne yapılıyorsa hakediyor. Çünkü kendisi manipüleye açık bir insan. Fen işlerinde ahbap çavuş ilişkileri, temizlik işlerinde gürcü hegemonyası, işe gelmeden maaş alanlar, resmi aracı özel işlerinde kullananlar, ihalesiz iş yapanlar say say bitmez. Ali Yıldırım bu işe engel olamaz. 5 yıl daha idare edin. Facebboktan her yazılana cevap veriyor diye başkan seçtiniz. Siz böyle istediniz...

Kenan Mutlu 19 Nisan 2024 13:09

AKP'li belediyeleri de eleştiren yazılar yazmaya başlamışsınız. helal olsun size. bu kentte teksiniz artık. diyeceğim o ki artık tam gazeteci oldunuz Tahsin bey. bundan sonra ben sizi asla eleştirmem. demek ki neymiş, sadece Fatma Hanım bu kentte tek değilmiş.

Aydın Muharem Arman 19 Nisan 2024 12:00

Artık yazılarınızda siz de ufak ufak iktidar partisini eleştirir olmuşsunuz. Değişimin siz de farkındasınız sanırım. Geleceğe yatırım yapmak istemeniz doğal, ama pek te etik olmamış.

Kıyamam 19 Nisan 2024 10:15

5 senedir PR yaparak milleti kekleyen tek çivi çakmadan parlatılan Yıldırım bey kendisini masum göstermeniz için ne kadar indirdi acaba! Hastaymış kıyamam!

İzmitliiii 19 Nisan 2024 04:07

çok şaşırttınız bizi Tahsin bey. bu ne güzel bir başlangı. artık AKPli belediyelerle ilgili haberler yapmaya başlamışsınız. bu çok güzel ama sonra AĞABABALARINIZ size kızmasın.

Yazarın Diğer Yazıları