Tahsin  Keskin

KOSTÜ'nün yaptığına bakar mısınız?

Tahsin Keskin

Türkiye’de bazen öyle kararlar alınıyor ki inanılır gibi değil, bazen o kararları alanların açıklamarı ise alınan kararlardan daha beter.

Bir de kraldan çok kralcı geçinen, işi ağzına yüzüne bulaştıranlar var.

Bütün bunların hepsini bu yazıda bulacaksınız.

Konu:  Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) harçları.

Ben hiç özel okullarda okumadım.

Üniversiteyi de devlet okulunda okudum.

O yüzden üniversite harçları konusunda bir mağduriyetimiz olmadı.

Ancak üniversite okumanın maddi zorluklarını ancak üniversite okumuş öğrenciler bilir.

Hele başka bir kentte okuyorsanız, zorluklar çok daha büyük çok daha başka oluyor.

Hele hele bir vakıf üniversitesinde okuyorsanız bu zorluklara hiç planda olmayan okul harçlarına yapılan büyük zamları eklediğinizde bu durum aileler için işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Gerçi bizim gibi devlet üniversitelerinde okuyanlar özel veya vakıf üniversitelerinde okuyanları pek sevmezler.

Çünkü devlet okullarının puanları ile özel veya vakıf üniversitelerinin puanları arasında dağlar kadar fark vardır.

Bu yüzden özel veya vakıf üniversite öğrencileri, düşük puanlı, zengin çocukları olarak görülür ve hor davranılır.

Ancak gözardı edilen bir gerçek, özel veya vakıf üniversitelerinde okuyan öğrencilerin çoğu zengin çocuğu değil.

Ekonomik zorluklar yaşadığı halde çocuğunu özel veya vakıf üniversitelerine gönderenlere çok büyük saygı duyuyorum.

Kıt kanaat geçinirken çocuğunun okul harcı için bütün yıl boyunca ek iş yapmak zorunda kalanlar aileler var.

Üniversiteyi ve bölümü ona göre belirleyen aile, hiç kuşkusuz ekonomik planlarını da ona göre yapıyor.

Özellikle eğitim kurumlarında büyük ekonomik sürprizlere yer verilmemesi gerekiyor.

KOSTÜ’NÜN YAPTIĞI HAK MIDIR?

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) yönetimi 2024-2025 eğitim yılı için normal dönem kayıt ücretlerine yüzde 120 zam yapılacağının açıkladı.

Bunun üzerine sosyal medyadan çağrılarda bulunan KOSTÜ öğrencilerine destek, CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı’dan geldi.

Milletvekili Yıldızlı, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesinde son dönemde yaşanan sorunları gündeme getirmek için KOSTÜ öğrencileri ile üniversite önünde bir araya geldi.

Milletvekili Yıldızlı, yaptığı açıklamada üniversitenin yaptığı astronomik zamlara tepki göstererek “KOSTÜ öğrencilerinin mağduriyetine sessiz kalmayacağız. Eğitim ücretlerine yapılan fahiş zammı asla kabul etmiyoruz. Bu konuda gerekli tüm girişimleri yapacağımıza dair kıymetli gençlerimize söz verdik. Yöneticilerin görevi, geleceğimiz olan gençlerin işlerini zorlaştırmak değil, kolaylaştırmak olmalıdır!’’ dedi.

Helal olsun Milletvekili Yıldızlı’ya…

Tek derdi okumak olan bu çocuklara destek verdiği için, Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı’dan Allah binlerce kez razı olsun.

Keşke diğer milletvekillerimiz de öğrencilere desteklerini açıklasa…

TUTARSIZ AÇIKLAMALAR

Ancak öğrencilere destek veren Milletvekili Harun Yıldızlı’ya tepki KOSTÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu’ndan geldi.

Talip Emiroğlu, yaptığı açıklamada Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı’ya tepki göstererek "Yüzde 80 fiyat artışını yüzde 120 diye eylem yapan milletvekilimiz elbette okuduğu yazıyı anlamamış olamaz. O zaman bizim üzerimizden siyaset yapıyor ihtimali öne çıkıyor. Buna daha çok üzülürüz. Üniversite siyaset yapma yeri değildir" dedi.

Emiroğlu, açıklamasının devamında ise "Sevgili öğrencilerimiz, 2024-25 eğitim dönemi erken kayıt sürecimiz başlamıştır. 17 Mayıs 2024 tarihinde sona erecektir. Geçen yıl ödediğiniz ücretin üzerine yüzde 80 artış yapılarak kayıtlarınızı yenileyebilirsiniz. Bu erken kayıt imkanından yararlanmayan öğrencilerimiz 15 Ağustos-1 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak normal kayıt sürecinde, yüzde 120’nin üzerinde artışla kayıt yaptırmak zorunda kalabilir. Bu yılki kayıt yenilemelerde taksit uygulaması kaldırılmıştır’’

Bu açıklamayı yapan birinin KOSTÜ Mütevelli Heyeti Başkanı olduğuna inanamıyorum.

Birinci paragrafta üniversite harçlarına yüzde 120 zam yapıldığını ret ederek, Milletvekili Yıldızlı’yı üniversiteye siyaset bulaştırmakla suçluyor, ikinci paragrafta ise öğrencilerin yüzde 80 artışla erken kayıt yaptırmadığı takdirde normal kayıt döneminde yüzde 120’nin üzerinde bir zamla kayıt yaptırmak zorunda kalabileceklerini söylüyor.

KOSTÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu, ya bizimle dalga geçiyor ya da zerre kadar ekonomi bilmiyor.

Öğrenciler, 1 Eylül 2024 tarihinde ödemesi gereken normal harçları bu enflasyonist ortamda neden 5 ay önce ödesinler ki?

Parası olan normal kayıt dönemine kadar parasını ya bankaya koyar ya da altına yatırır. Parası olmayan bu yüksek faiz ortamı içinde bankadan kredi çekip erken kayıt parası öder mi?

Yani siz öğrencilere resmen ‘Kırk satır mı, kırk katır mı?’ diyorsunuz.

Nerden baksan, nerden tutsan olmuyor.

Ne Talip Emiroğlu’nun söylediklerinin ne de KOSTÜ’nün yaptıklarının bir izahı var?

GÖZDEN KAÇAN ÖNEMLİ AYRINTI!

KOSTÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu, böylesine tutarsız ifadeler kullanırken hem kendini hem üniversiteyi çok zor ve antipatik durumda bırakmakla kalmıyor aynı zamanda siyaseti de üniversiteye bulaştırıyor.

Kocaeli Milletvekili Yıldızlı’yı, öğrencilerin mağduriyetlerini dile getirdiği için okula siyaseti bulaştırmakla suçlayan Talip Emiroğlu, aslında bu ifadesiyle muhalefet milletvekilini hedef göstererek iktidardan nemalanmaya çalışıyor.

Talip Emiroğlu, CHP milletvekilini suçlayarak iktidardan destek bekliyor.

Oysa üniversitenin harçlara yaptığı yüzde 120 zam enflasyonla mücadele eden iktidarın çabalarına vurulan çok büyük bir darbe değil midir?

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, enflasyonla mücadelede destek isterken iş dünyasından gelen tam destek sözlerine rağmen KOSTÜ’nün öğrenci harçlarına yaptığı yüzde 120 zam nasıl açıklanabilir?

Bana göre gözden kaçan diğer önemli ayrıntı da budur.

Yorumlar 1
KOSTÜ'LÜLER 01 Mayıs 2024 16:58

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri olarak derdimizi köşenize taşıdığınız için çok teşekkür ederiz. inanın bu fahiş harçların artışı ile ne yapacağımızı bilmiyoruz. bu konuyu yeniden gündeme getirirseniz size minnet duyarız. çok teşekkürler Tahsin bey.

Yazarın Diğer Yazıları