Vardır bir hikmeti!

Kent kamuoyu günlerden beri İzmit Belediyesi'nin hizmet alımları için açtığı ihalenin İstanbullu firmalar tarafından kazanılmasının hikmeti üzerinde zihin jimnastiği yapıyor.
Soru şu;
Neden İzmitli değil de İstanbullu firmalar tercih ediliyor?
Bu soru ısrarla tekrarlanıyor.

İstanbullu firmaların kazandığı ihalenin şartnamesi hakkında net bilgi sahibi olmadan yeterlilik noktasında görüş belirtmek elbette doğru olmaz.
Ancak, Kocaeli'deki Belediyelerin ihale konusunda 17 yıllık tercihlerine birkaç projeksiyon tutmak doğru olacaktır.
Örneğin, 2005 yılında Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin sorunları dinlemek için ziyaret ettiği Körfez Sanayi Sitesi Başkanı Muzaffer Gürfidan'ın isyanını hatırlatalım.
Gürfidan "Sayın Bakanım, İzmit Büyükşehir Belediyesi şehrin esnafından toplu iğne almıyor, cıvata almıyor. Tüm kalemlerin alımı İstanbullu firmalardan yapılıyor. Biz bu şehrin esnafıyız. Yöneticiler bu koltuklara bizim oyumuzla oturuyorlar. Şimdi ise ekmek paramızı kazanmamızı istemiyorlar".
Muzaffer Gürfidan'ın işleri sadece odasında yankılandı.

Sonraki teşkil ile Kocaeli Büyükşehir olan belediye ile alt belediyelerin çoğu alımları ne yazık ki ilçe esnaflarından yapılmadı.

Hatta, birçok belediye başkanı şahsi kartvizitlerini dahi başkan danışmanının sevk ve idaresindeki İstanbullu firmaya bastırdılar.
Kocaeli de kartvizit basacak yüzlerce matbaa varken.
Bu şimdilik küçük bir örnek..
Belediyeleri ilgilendiren alımların Kocaeli dışındaki firmalardan yapılmasının bir hikmeti kerameti vardır.

Biz nerden bilelim...!

Yazarın Diğer Yazıları