Erdoğan'ı bunlar bitirecek!

Kim ne derse desin, Türk siyasi hayatının en uzun ömürlü siyasi lideri R. Tayyip Erdoğan’dır. Ak Parti’nin 2002 yılında başlayan iktidarını ara vermeden 18 yıl devam ettirmek, siyaset zemininin kaygan olduğu Türkiye’de pek kolay değil.

Yerel iktidar yelpazesinin büyük bir bölümü de 2004 yılından bu yana,  R. Tayyip Erdoğan sayesinde Ak Parti elindedir. Nereden bakarsanız bakın, Ak Parti’nin seçmen üzerindeki karşılığı R. Tayyip Erdoğan’dır. Kurulalı bir yıl olan Ak Parti’yi iktidar yapan R. Tayyip Erdoğan, ülke siyaset ölçeğinde güçlü bir figürdür.

Ancak Ak Parti’nin merkezi ve yerel iktidar gücünü keyiflerine göre kullanan asalak takımı, R. Tayyip Erdoğan’ın sırtından hiç de hak etmedikleri makam ve servet sahibi oldular. En basit örnek ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesidir. 2004 yılında Ak Parti’ye geçen yerel iktidar, il sınırlarının Kocaeli’nin tamamını kapsamasıyla teşkil olan Büyükşehir Belediyesi, asalak takımının geçim ve ikbal kapısı oldu. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun koruyup kolladığı onca baldırı çıplak, 15 yıl içinde hayal dahi edemeyecekleri servete kavuştular. CHP’li İzmit Belediyesi’nden 150 liralık bayram ilanı dilenecek kadar geçim zorluğu çeken reklamcı-gazeteci Karaosmanoğlu’nun koruması ve kollaması sayesinde milyonerler kervanına katıldı.

Bu sadece bir örnek ve çoğaltılabilir.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde köşe başlarını tutan asalak takımı hakkında yapılan ihbarlar Ak Parti Genel Merkezi’nde ve Külliye’de yankı bulunca Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’a Kocaeli’nde en yakın isim olarak anılan İbrahim Karaosmanoğlu aday gösterilmedi. Üstelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kocaeli’nde ABİ diye hitap ettiği bir siyaset yoldaşına , çetenin bir ayağını kırdığı müjdesiyle.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen ve elini sıcak sudan soğuk suya sokmadan seçilen Tahir Büyükakın, görevinde  bir yılı bırakmak üzere . Başkan Büyükakın’ın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni kuşatmış ve 15 yıldır kan emici asalaklara karşı takınacağı tavır merakla beklendi. Doğrusunu söylemek gerekirse, Başkan Büyükakın,  bu konuda bir arpa boyu yol alamadığı gibi ilişkiler manzumesi eski tas eski hamam tonunda.

Çetelere karşı keskin tavır alma cesaretini gösteremeyenler, kendilerini bitirmekle kalmayıp siyasi makamlarını borçlu oldukları R. Tayyip Erdoğan’ı da bitirecekler.

Yazarın Diğer Yazıları