Tahsin  Keskin

MHRS, S.O.S veriyor!

Tahsin Keskin

MHRS, S.O.S VERİYOR!

Ak Parti hükümetinin diğer icraatlarını beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama sağlık konusundaki gelişmeleri beğenmemek takdir etmemek ciddi bir haksızlık olur.

Hükümet sağlık konusunda özellikle pandemi döneminde tüm dünyaya resmen ders verdi.

Dünya pandemisini en az hasarla atlatan ender ülkelerden biriyiz.

Ancak son dönemlerde sağlık hizmetleri konusunda ciddi sıkıntıların olduğunu görüyoruz.

Özellikle kamu hastanelerinde, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ndeki (MHRS) randevuda yaşanılan sıkıntılardan dolayı vatandaş ciddi sıkıntılar çekiyor.

Daha da açıkçası vatandaş, MHRS’den randevu alamıyor.

Hal böyle olunca da polikliniklerdeki yoğunluk giderek artıyor. 

Özellikle istifa yasağının kalkmasından sonra hastanelerdeki yoğunluktan şikâyet eden doktorların bir kısmı görevi bırakırken, bazıları akademik kariyere yöneldi, bazıları da özel hastanelere geçiş yaptı.

Böylece hastanelerde de randevu yoğunluğu ciddi boyutlara ulaştı.

Sağlık Bakanlığı bu konuya kısa bir zaman içerisinde nasıl bir çözüm bulur bilemem ama randevu alamayan hastalar konuyu sosyal medyaya taşımaya başladılar bile… Hem de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı etiketleyerek.

-----------------------------------------

CEDİT PROJESİ’NDE SÖZLEŞME İMZALANDI

Çarşamba günkü yazımda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihalesine en uygun teklif veren En-Sa Yapı ve İnşaat firmasıyla hala sözleşme imzalanmadığını yazmıştım.

Dün  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada En-Sa Yapı ve İnşaat firmasıyla sözleşme imzalandığını ve yer tesliminin yapılacağı belirtildi.

Daha önce belirttiğim gibi En-Sa Yapı ve İnşaat firmasının özkaynakları dışında siyaseten de Ankara'da çok güçlü olduklarını ve Haldız İnşaat’ın işinin bu sefer kolay olmayacağını belirtmiştim.

Dediğimiz gibi de oldu zaten.

İhaleye en uygun teklifi veren En-Sa Yapı ve İnşaat firması ile sözleşme de imzalanmış oldu.

Bu güzel haberle birlikte Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki hak sahiplerinin çok mutlu olacağını düşünüyorum.

Cedit Mahallesi’nde ortaya çıkan belirsizlik havası hak sahiplerini yavaş yavaş endişenlendirmeye başlamıştı.

Artık herşey çok açık ve net.

Cedit Mahallesi'nde yapılacak 1105 konut ve 6 dükkânı Ankara merkezli olan En-Sa Yapı ve İnşaat firması yapacak.

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi sadece hak sahipleri için değil İzmit’in imajı açısından da çok önemlidir.

Aynı zamanda Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi başarılı olursa İzmit’in kentsel dönüşüm bekleyen diğer mahalleleri için de çok önemli referans olacaktır, diye düşünüyorum.

Ayrıca işin bir de siyasi yönüne baktığımızda İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in başlamaya cesaret edemediği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne altın tepside devrettiği Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni ihale sürecinde bile eleştirmeye başlayan Fatma Başkan’ın ve CHP’lilerin elindeki argümanda ortadan kalkacaktır.

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin her metrekaresi yükseldiğinde Tahir Başkan övgüler alırken Fatma Başkan’da yerilecektir.

Bununla ilgili ne demek istediğim ilerleyen zamanlarda çok daha net anlaşılacaktır.

Yorumlar 2
nevzat ayav 04 Eylül 2022 17:05

Dereyi görmeden paçaları sıvamayın...Hele inşaatlar başlasın...ve de nihayete mutlulukla varsın...Büyükşehri över Fatma başkanada elinizden geleni ardınıza koymazsınız...Elbet bu zulüm bitecek...

İzmitli 03 Eylül 2022 22:16

Siz Fatma Hanım'ı yermenin yolunu bir şekilde bulursunuz zaten Tahsin Bey, o yüzden demek istediğiniz gayet iyi anlaşılıyor zaten. Merak etmeyin

Yazarın Diğer Yazıları