Kocaeli Valisi Sayın Yavuz'a çağrı! - Tahsin Keskin

Kocaeli Valisi Sayın Yavuz'a çağrı!


Dünkü bir haberimizde ‘’Kocaeli'de faaliyet gösteren Altınoluk Pastaneleri’nin sahibi İbrahim Bıyıklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'a seslenerek sokağa çıkma yasağı döneminde çalışma saatlerinin 08:00'den 06:00'ya çekilmesi için çağrıda bulundu.’’ Demiştik.

İş adamı İbrahim Bıyıklı, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'a yaptığı çağrıda şu ifadeleri kullanmıştı.

‘’Biz pastane işletmecisiyiz. İşimizin yaklaşık %40’ını sabah 06:00 ile 09:00 arasında yapmaktayız.

Yeni uygulamayla pastaneler sabah 08:00 da açılıyor ve sokağa çıkış yasağı olmamasına rağmen bizler kapalıyız.

Sanayi kenti olan KOCAELİ’de fabrikada çalışanlar saat 08:00’de çoktan işbaşı yapmış oluyorlar. Acaba, biz bu saatten sonra ürünlerimizi kime satacağız?

-Pastanelere yasak koyup sattırmadığınız börek, poğaça ve unlu mamulleri EKMEK FIRINLARINA sattırıyorsunuz. Bu da haksız bir rekabet oluşturmaktadır.
-Sanayi kenti olan KOCAELİMİZ’DE fabrikaların çalışır durumda olması ve 10 binlerce insanın sabahın erken saatlerde servislere binip işe gitme hareketliliği saat 06:00’da başlıyor.
Bu sebeple Sayın Valimizden önemle rica ediyorum;
Pastaneler, simitçiler ve unlu mamuller satışı yapan işletmelerin çalışma saatlerinin 06:00-20:00 arasında yeniden düzenlenmesini rica ediyoruz.’’

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, iş adamı İbrahim Bıyıklı’nın bu çağrısına kayıtsız kalmayarak, çalışma saatleri konusunda zorluk yaşayan Kocaeli’deki pastane, cafe, restoran gibi yerlerin mağduriyetinin giderilmesi için Bakanlığa bir dilekçe göndermiş.

Bu dilekçe olayına pastane, cafe, restoran sahiplerinden daha çok ben mutlu olmuştum doğrusu.

Doğru ve tarafsız habercilik gereği yaptığı gereksiz şeylerle hep eleştirmek durumunda kaldığımız Başkan Necmi Bulut’un nihayet güzel bir haberini yakaladık diye gerçekten çok sevinmiştim.

AMA NERDEE?

Necmi Bulut, boş işlerle uğraşmayı bırakıp artık gerçek görevi olan iş adamaları ve esnafların sesi soluğu oldu diye yapacağım haberin hayalini kurarken beni bu konu ile ilgili arayan arkadaşımın whatsapp mesajı ile resmen şoka girdim.

Necmi Bulut, Kocaeli’deki pastane, cafe, restoran gibi yerlerin mağduriyetinin giderilmesi için TOBB ve Bakanlığa gönderdiği dilekçede şu ifadeleri kullanmış;

‘’ İlgili genelgede kısıtlamalardan muaf olan üretim, imalat ve tedarik zincirlerinde çalışan personellerin sabah saatlerinde kahvaltı için pastanelerden temin ettiği yiyeceklerin hazırlanması amacıyla ilgili pastane çalışanlarının belirlenen saatten daha erken saatte iş yerinde olması gerekmektedir. Restoran, pastane, kafe gibi yeme içme yerlerinde çalışan personellerin erken saatlerde iş yerlerinde olabilmesi için ilgili genelgede muaf tutulacak kişiler arasında gösterilmesi hususunda İçişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulmasını bilgilerinize arz ederiz.’’

Vay arkadaş!

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’un dilekçe ile izin istediği konuda zaten herhangi bir sıkıntı yok ki!

İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği genelgede üretim ve imalat çalışanları, işlerine gidip gelebiliyor zaten.

Bu neyin dilekçesidir Allah aşkına?

Sorun olmayan yerde neyin sorununu çözmeyi amaçlıyorsunuz?

Sorun açık ve net;

Kocaeli’deki pastane, cafe, restoran sahipleri pandemi yasakları içerisinde çalışma saatlerinin saat 08:00 yerine saat 06:00’ya çekilmesini istiyorlar.

Bunun neresini anlamadınız Necmi Başkan?

Şimdi ben buradan mağduriyet yaşayan bütün esnaf ve iş adamları adına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı hassasiyetleri ile bilinen ve her zaman halkının yanında olan Kocaeli Valimiz Sayın Seddar Yavuz'a seslenmek istiyorum.

Sayın Valim;

Devletin kudretinin yanı sıra şefkat elini de göstererek sanayi şehri olan Kocaeli’deki pastane, cafe, restoran gibi işletmelerin mağduriyetinin giderilmesi adına çalışma saatlerinin saat 08:00 yerine saat 06:00’ya çekilmesi taleplerini lütfen değerlendirir misiniz?

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Mar

Seçimi neden kaybedecek ?

28Mar

İzmit’te büyük sürpriz!

27Mar
25Mar

Bir iftardan daha fazlası!

22Mar