Tahsin  Keskin

Kocaeli Devlet Hastanesi'nden cevap geldi!

Tahsin Keskin

Kocaeli Devlet Hastanesi ile ilgili haberlerimizden sonra Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Deniz Ceylan gazetemizi arayarak bizi hastaneye davet etti.

Çok yoğun bir programımız olduğu için  davete kısa bir süre içinde icabet edemedim.

İşin doğrusu bu mahcubiyetle Dr. Deniz Ceylan ile konuştuk, hastaneyi gezdik.

Önce Dr. Deniz Ceylan hakkında biraz bilgi vermek istiyorum size.

Başhekim Yardımcısı olarak Kocaeli Devlet Hastanesi’nde görev yapan Dr. Ceylan, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı.

Uzmanlık alanında çok tercih edilen ve Kocaeli’de sevilen bir doktor olduğunu öğrendim.  

Aynı zamanda Kocaeli Devlet Hastanesi’nde Acil Servis ve Covid-19 birimlerinden sorumlu olan Dr. Ceylan ile bundan bir süre önce hastane ile ilgili yazdığım konuları  tek tek konuştuk.

Kocaeli Devlet Hastanesi’nin fiziki alt yapısının 5 yıldız otel konforunda yapıldığını defalarca yazmıştım.

Bu fiziki alt yapı içerisinde yönetim anlamında çok daha iyi beklentilerimin olduğunu belirterek hastane hakkında bazı sitemleri içeren yazımdaki konulara cevap veren Dr. Ceylan şunları söyledi bana;

‘’Hastanenin Acil Girişi ile Covid-19 Birimi’nin olduğu yere hastane içinden giriş veremiyoruz. Çünkü Covid-19 riski taşıyan hastaların diğer hasta ve personele virüs bulaştırma riski bulunuyor. O yüzden hastane dışından giriş sağlamamız gerekiyor.

Covid-19 Birimi’ndeki güvenlik birimini soğuk sebebiyle içeriye aldık.

Covid-19 Birimi olarak hasta sayıları şu an için normal seyretse de olabilecek ani bir artışa karşı hazırlıklıyız. Ayrıca mutasyona karşı da hazırlıklıyız.

Covid-19 Birimi olarak virüsle mücadele ederken aynı zamanda Acil Servis birimimizle Kocaeli’ne sağlık hizmeti veriyoruz.

Kentin merkezinde bulunduğumuz için diğer hastanelere nazaran Acil Servis’teki yoğunluk biraz daha fazla oluyor. Buna rağmen mümkün olduğunca aksama olmaması için gerçekten çok çalışıyoruz ve her zaman tetikteyiz.’’ Dedi.

Kocaeli’deki çeşitli hastanelerde görev yapan ve yönetim tecrübesi bulunan Dr. Ceylan’ı çok içten ve samimiyeti bulduğumu söylemek istiyorum.

Bütün bunlarla birlikte Dr. Ceylan’ı Kocaeli’de daha önemli görevlerde görürsek hiç şaşırmayalım.

‘’Mutlaka aşı yaptırın’’

Bu arada Dr. Ceylan ile aşı ve aşının etkileri üzerine de konuştuk.

Aşı yaptıran ilk sağlık personellerinden biri olan Dr. Ceylan, aşının kendisinde herhangi bir yan etkisine rastlamadığını belirterek herkesin mutlaka aşı yaptırması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca vatandaşların hastanedeki aşılanma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ve aşının önemi konusunda vatandaşın son derece bilinçli olduğunu söyledi.

Yönetim ekip işidir!

Dr. Ceylan’a kolaylıklar dilerken bu derece vizyona sahip birinin diğer ekip arkadaşlarının da aynı hassasiyet ve anlayışta olmasını umuyorum.

Çünkü yönetim bir ekip işidir.

 

Yazarın Diğer Yazıları