Tahsin  Keskin

Kocaeli'deki devlet okulları kayıt parası istiyor!

Tahsin Keskin

SAMET KAYA MI BURAK SÜLEYMAN MI?

Geçen hafta ‘’Kocaelispor için hayal satıyorlar’’ başlıklı yazımdan sonra özellikle yazıda bizim tutulamayan fırtına forvetimiz Samet Kaya konusunda çok karamsar olmamam gerektiği konusunda bazı telkinler geldi bana.

Ben mi futboldan anlamıyorum yoksa karşımdakiler mi beni anlamıyor bilmiyorum ama bu Samet Kaya konusu teknik direktör Fırat Gül’ün başını çok ağırtacak gibime geliyor.

Bu yazıdan sonra bir şey daha öğrendim.

Meğer Samet Kaya’nın yıllık ücreti 1 milyon 800 bin liraymış.

Bu futbolcuya bu parayı veren yönetime de yazıklar olsun.

Okul harçlığını biriktirip onu maç bileti yapan, asgari ücretle geçinip Kocaelispor sevdası için biletle maça girenlerin parasıyla Samet Kaya’nın alacağı transfer parası ona helal midir?

Peki ya, maça gelirken ve maçtan çıkarken uzayıp giden o trafikte ızdırap çeken taraftarın duyguları ile oynamaya kimin hakkı var?

Samet Kaya, bir gol, bir asist yapamadan ligi tamamlamasına rağmen yine milyonları cebe indirirken bu taraftar nasıl çıldırmasın?

Taraftar artık Samet Kaya ve onun gibileri takımda görmek istemiyor.

Kocaelispor’un 1.Lig’e çıkmasında çok önemli payı olan Burak Süleyman’a yıllık 900 bin lira vermeyenlerin vicdanları şimdi sızlıyor mu acaba?

Üstelik Burak Süleyman’ı taraftar ile düşman ettiniz.

Yazık ettiniz Burak Süleyman’a!

----------------------------------------------------------------------------------

KOCAELİ'DEKİ DEVLET OKULLARI KAYIT PARASI İSTİYOR! 

Okullar tatil oldu, öğrenciler tatilin tadını çıkarırken bazı öğrenci velileri gelecek öğretim yılı için oldukça huzursuz ve endişeli.

Eylül ayında başlayacak eğitim-öğretim için yeni kayıtlar şimdiden başladı.

Devlet okullarına kayıt işlemlerinde velilerden istenen ücretler şimdiden velilerin canını sıkmaya başladı.

Çocuklarını devlet okullarına kayıt yaptırmak isteyen velilerden, kayıt ücreti, kâğıt parası ve temizlik giderleri gibi masraf gerekçeleri adı altında ücret talep ediliyor.

Bundan önceki senelerde de bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ve Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamalarda, hiçbir devlet okulunun velilerden kayıt döneminde zorla para talep edemeyeceği bilgisine yer verilmişti.

Aynı açıklamaları da kısa zaman içerisinde yeniden duyacağımızı düşünüyorum.

Çünkü devlet okullarında ‘okul aile birliği’ adı altında hiçbir bağış ve ücret talep edilemez.

Anayasa’nın 42. Maddesi oldukça açık ve nettir.

'‘Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz’’ der ve kanunun devamında ‘’İlköğretim kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve devlet okullarında parasızdır’’ hükmünü emreder. 

Aynı zamanda MEB Okul Aile Birliği Yönetmeliği’nin Birlik Gelirleri başlıklı 15. Maddesi’nin 2. Fıkrasında, ‘‘Birlikler, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz.

Ayrıca bakanlık tarafından yürütülen proje ve yapılan protokoller kapsamında okul ve kurumlarda yapılacak faaliyetlerden ücret talep edilemez’’ hükmü yer almaktadır.

Bu nedenle kayıt esnasında velilerden hiçbir şekilde ücret talep edilemez.

Devlet okullarında kayıt için ücret talep eden varsa onları hem Kocaeli Valiliği’ne hem de CİMER’e şikayet edebilirsiniz.

Yorumlar 2
Burak 28 Temmuz 2022 23:49

İkisi de değil abi biz ikisini de Kocaelispor’da görmek istemiyoruz. Burak bey Sakarya’ya gitsin yine koşa koşa kestane Süleyman. Samed Ali için söylenecek tek şey umarım göndermezler de ilk maç olanları görürler.

KÖYLÜ 27 Temmuz 2022 14:39

Okulların açılmasına yakın bu tür sorunlar çok daha artacaktır. Devletin okulunda kayıt parası almak yazdığınız gibi kanuna aykırıdır. herkes hakkını arasın kardeşim.

Yazarın Diğer Yazıları