Tahsin  Keskin

Kim bu adam?

Tahsin Keskin

1999 yılında İzmit’te aile şirketi olarak kurulan Es Grup şimdilerde yıllık yaklaşık 1 milyar cirosu ile Türkiye’nin dev firmaları arasındaki yerini aldı.

İzmit’in haklı gururu oldular.

Es Grup, iki kardeşin el ele verip İzmit’te kurduğu büyük anlaşmalarla büyüttüğü çeşitli alanlarda Türkiye ekonomisine katkı sağlayan dev bir firma oldu.

Keşke Es Grup’un  İstanbul, İzmit, Aliağa’da 1.000 kişilik çalışanlarıyla gerçekleştirdikleri büyük ticari hamlelerini konuşabilseydik.

Keşke Azerbaycan’ın milyar dolarlık şirketi SOCAR’ın Türkiye’deki iş ortağı olan Es Grup’un başarılarını konuşabilseydik burada.

Şimdilerde Es Grup’un İzmit’te neyi konuşuyor biliyor musunuz?

Es Grup’un sahibi olan İzmitli iki kardeşin birbirine açtıkları haciz davaları konuşuluyor.

İzmitli kardeşlerin trilyonluk davası 30 Eylül Pazartesi günü Kocaeli 4.Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.

Davacı Erol Demirbaş ile davalı Şenol Demirbaş’ın mahkemedeki davalarının konusu 17 milyon liralık haciz davası.

Davayı açan ağabey Erol Demirbaş, kardeşi Şenol Demirbaş’a 17 milyon lira borç verdiğini iddia ederken Şenol Demirbaş ise söz konusu parayı yine şirket için harcadığını söylüyor.

Edindiğimiz bilgilere göre bu dava devam ederken kardeşlerin birbirine karşı farklı davalar daha açtıkları bilgisini ulaşıyoruz.

Bu ailenin davasında edindiğim enteresan bilgiye göre bu ailenin arasının açılmasına sebep olan kişi olarak İzmitli bir siyasetçinin kardeşi olduğu iddia ediliyor.

Yine iddialara göre İzmitli olan bu siyasetçinin kardeşi, bu firmanın İzmir Aliağa’daki bazı işlerini de yaptığı konuşuluyor.

Hatta bu İzmitli siyasetçinin kardeşi Es Grup’un yönetim kurulu toplantılarına vekil tayin edilerek bile girebiliyormuş.

Şimdi aklımıza takılan soru şu;

Bu İzmitli siyasetçinin kardeşi kim ve Demirbaş ailesinin içişlerine neden bu kadar çok karışıyor?

Ailenin mahkemelik olmasında çok büyük etken olarak görülen bu malum kişinin aile arasındaki muhtemel bir uzlaşmadan da rahatsız olacağı iddia ediliyor.

Bu aile şirketinin, iç işleyişi ve yapılanması hakkında da çok daha büyük iddialar var.

Umarım bu dava sadece İzmit’te konuşulur ve kısa zamanda sonuçlanır.

Eğer bu bilgiler Türkiye geneline yayılırsa bundan iki kardeşin çocukları gibi büyüttükleri İzmit’in en büyük markalarından olan Es Grup zarar görür.

Tanıdık tanımadık hepimiz üzülürüz.

Çünkü onlar İzmit’in büyük bir markası.

Yazarın Diğer Yazıları