Soçi’den İzmit’e  - İsmet Çiğit

Soçi’den İzmit’e 


Bugün, İzmit için önemli bir gün… 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun sayılabilecek bir aranın ardından, Perşembe Pazarı alanında açık hava mitingi yapmak üzere İzmit’e geliyor. 

Elbette bugün Cumhurbaşkanı’nın gelişi nedeniyle İzmit’te bazı sıkıntılar yaşanacak. 

Şehir içi trafiği her zamankinden daha karmaşık ve sıkıntılı olacak. Belki güvenlik gerekçesiyle insanlar yürüyerek bile bazı yerlere gidemeyecekler. 

Ama bütün sıkıntılarına rağmen Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün İzmit’e geliyor olması, İzmit için önemlidir, önemli bir fırsattır... 
………………………

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok seviyor veya hiç sevmiyor olabilirsiniz.. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her icraatını sorgusuz sualsiz destekliyor, doğru buluyor ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her icraatını yanlış buluyor, her sözüne sinirleniyor da olabilirsiniz. 

Ama hangi görüşte olursa olsun, bu ülkedeki herkesin kabul etmesi gereken bir gerçek var: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok önemli ve karizmatik bir lider. Bu toplumun nabzını en iyi tutabilen, bu toplumun ruhuna en iyi şekilde hitap eden bir siyaset insanı... 

Erdoğan, dün Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki sahil kenti Soçi’de Rusya Lideri Putin ile dünya ve bölge meselelerini konuştu. Bugün Türkiye’nin Marmara Denizi kenarındaki şehri İzmit’te iç siyasete dair konuşacak. 

Aslında Cumhurbaşkanı’nın iki gün içinde arka arkaya ziyaret edeceği iki kent Soçi ve İzmit pek çok açıdan benzerlikleri olan şehirler…
Soçi bir sahil ve tatil şehri... Gezilecek pek çok yeri, çok lezzetli balıkları olan; yerleşik nüfusu 400 bin dolayında bir Rus şehri… 

İzmit bu kadar hoyrat kullanılmamış, biraz korunup kollanmış olsa, eminim bugün Soçi’den çok daha güzel ve dünya turizmi açısından çok daha önemli bir şehir olabilirdi. 

Dün Soçi’de olan, bugün İzmit’e gelecek olan Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu ziyaretini İzmit için bir fırsata çevirmemiz gerekiyor. 

Dün Soçi’deki yazlık sarayında Putin’le birlikte olan Sayın Cumhurbaşkanı’na bugün Perşembe Pazarı alanından İzmit’i iyi görmesini, İzmit’in sıkıntılarını iyi anlamasını sağlamamız gerekiyor. 
……………………
Ben, Sayın Cumhurbaşkanı ile aynı siyasi görüşleri paylaşan biri değilim. Hatta, Cumhurbaşkanı’nın pek çok görüşünü yanlış bulan bir vatandaşım… 

Ama Erdoğan’a ve bugün oturduğu makama saygı duyuyorum. 

Ama Sayın Erdoğan’dan korkmuyorum. 

Sayın Cumhurbaşkanı ile lisan-ı münasip şekilde konuşmak, bu kentin gerçeklerini açıkça anlatmak gerektiğini düşünüyorum. 
Ama inanıyorum ki, 2001 yılında kurulan AKP, bu dönem ilimizde teşkilatlar açısından en sıkıntılı; en zayıf dönemini yaşıyor. 

Bugün iktidar partisinin ilimizdeki teşkilatlarında Erdoğan karşısında hazır ola geçip “Evet efendim, sepet efendim” demekten başka bir şey söyleyebilecek bir adam göremiyorum. 

Geçmişte AKP’nin ilimizde Vecdi Gönül, Osman Pepe, Nihat Ergün gibi çok güçlü ve etkili isimleri vardı. 

Fikri Işık siyasette aktifti… 

3 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan İbrahim Karaosmanoğlu, her istediği an Erdoğan’a ulaşabilen ve her türlü sıkıntısını O’nunla paylaşabilen bir siyasetçiydi. 

Bugün ilimizde AKP’de böyle biri yok! 

Kentle ilgili doğruları, gerçekleri, ihtiyaçları Sayın Cumhurbaşkanı’na anlatabilecek biri yok.

Bu da İzmit için gerçekten büyük eksiklik ve kayıptır. 
……………………..
Bir an için düşünün: bugün İzmit Belediye Başkanı Sefa Sirmen olsaydı… 

Sirmen, belediye başkanı olduğu dönemde hiçbir zaman partisi iktidarda değildi. Ama Süleyman Demirel’e de, Turgut Özal’a da, Mesut Yılmaz’a da en kolay ulaşan insandı. Arası bir türlü Ecevit ile  iyi olamamıştı. 

Sayın Cumhurbaşkanı’nın bugünkü İzmit ziyareti bir AKP programı değil… 

Tam tersine devletin, valiliğin programı.. Büyük ihtimalle Valilik, İzmit Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i bu programa davet etmemiştir. 

Ama Sefa Sirmen olsa, bugün en güzel çiçeklerden bir buket yaptırır, Cumhurbaşkanı’nı AKP’li Büyükşehir Başkanı’ndan önce karşılar ve “İzmit’e hoş geldiniz” derdi. 

Bir İzmitli olarak bu jesti ben Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’ten de beklerim. Ama insani ilişkilerini kendi partisinde bile düzene koyamayan Fatma Hanım’ın kendisini aşacak böyle bir jesti  becerebileceğini hiç sanmıyorum. 

Sayın Cumhurbaşkanı’na hazır ilimize gelmişken bu şehrin sıkıntılarını anlatmamız lazım...

Sayın Cumhurbaşkanı’na açık yüreklilikle iktidarı döneminde Türkiye’nin bütün illeri gelişip güzelleşirken, bu şehrin geri gittiğini, bu şehirdeki insanların mutsuz olduğunu anlatmamız lazım. 

Havaalanımızın olduğunu ama çalışmadığını, şehrin göbeğinden trenin geçtiğini ama yararlanamadığımızı, Kandıra Yolu’nda işlerin çok aksak gittiğini, Güney Marmara Yolu konusunda hiçbir ilerleme olmadığını anlatmamız lazım. 

Bu kentte SEDAŞ’ın umursamaz olduğunu, hala ciddi elektrik sıkıntıları yaşandığını, bu şehrin ortasından geçen D-100 karayolunda ve Gölcük’ü ortadan bölen D-130 karayolunda adım başı duran ışıkları kaldırıp battı-çıktılar yapılması gerektiğini anlatmamız lazım… 

İzmit Körfezi’nin dibinin temizlenmesi gerektiğini, bu Körfez’de limanların büyümesine hele hele kimyasal madde tankları yapılmasına engel olunması gerektiğini anlatmak lazım... 

Sayın Recep Tayyip Erdoğan, futbolla çok iç içe olan, iyi takip eden bir siyasetçi… 

Yıllar önce İsmetpaşa Stadı’ndaki bir AKP kongresini izlemiştim. O sıralar Kocaelispor amatör lige gidiyordu. 

Erdoğan, partisinin il kongresinde parti teşkilatına ve belediyelere açıkça fırça çekmiş, “Bu Kocaelispor’un düştüğü durumdan utanmıyor musunuz?. El atın, düzeltin “ demişti. 

Sayın Cumhurbaşkanı’na bugün Kocaelispor’un ne kadar kötü yönetildiğini, ne kadar basit ellere kaldığını ve nasıl sporun siyasete alet edildiğini anlatmak, Kocaelispor yönetimini şikayet etmek lazım... 

Ama bizimkiler bugün Sayın Erdoğan’ın boynuna Yeşil-Siyah bir kaşkol takacak, bu kentteki her işin doğru ve yolunda olduğunu anlatmaya çalışacaklar!

Oysa Sayın Erdoğan’ın ziyareti çok önemli bir fırsattır. Bugün Cumhurbaşkanı’na bu kentin sıkıntılarını ve sorunlarını anlatmak lazım. 
Eminim, Perşembe Pazarı alanı bugün yine Erdoğan için dolup taşacaktır. 

Birisi demeli ki, “Sayın Cumhurbaşkanım. Bu şehirdeki tek mitingi alanı budur. Ama bizim belediyemiz bu alanı da Millet parkı yapmak istiyor. Hemen aşağıdaki Fuar da kapandı. Orası da Millet Bahçesi yapılırken, burasının çok ihtiyaç duyulan otopark ve miting alanı olarak kalması sizce de daha uygun olmaz mı” demesi lazım. 

Birisinin, hemen hastane binasının arkasındaki Cedit alanını Erdoğan’a göstermesi, “Efendim söz verdik. 2024 yılında bu bölgedeki kentsel dönüşümü bitirmemiz lazım. Sizin de ilginizi  rica ediyoruz” demesi lazım. 

İzmit’te bunları yapabilecek, bunları Sayın Erdoğan’a söyleyebilecek biri olsa, inanın  İzmit birkaç yıl içinde Sayın Cumhurbaşkanı’nın dün Putin ile baş başa konuştuğu Karadeniz kıyısındaki Soçi’den çok daha güzel, çok daha mutlu bir kent olabilirdi. 

Sayın Cumhurbaşkanına bugün şehrimize gelişi nedeniyle “Hoş geldiniz” diyorum. 

Sayın Cumhurbaşkanı’na bugün şehrimize gelmişken, partisinin bu kentteki yönetiminin ne kadar aciz, uyuşuk, iş bilmez olduğunu; bu kentin sorunlarının nasıl biriktiğini münasip lisanla anlatacak birinin çıkmasını diliyorum. 
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 4

  • Tek başına muhalefet | 06 Ağustos 2022 15:08

    Başkomutanımızı Severiz sevmeyiz ama sizinde dediğiniz gibi makamına saygı duymak zorundayız.Bu sehirde sayın cumhurbaşkanına eksiklerimizi ve istediklerimizi anlatabilecek ne başkan nede milletvekili var aslında derdimizi anlatabilsek sayın cumhurbaşkanıda bizim kadar kocaeli'lidir ve benim gördüğüm kocaeli isterse cumhurbaşkanı gereğini yapar ve verir ama isteyecek derdimizi anlatacak başkan ve vekillerimiz yok...

  • İzmitli | 06 Ağustos 2022 12:32

    İsmet bey Sefa bu kentte sizin gibilere çok kıyaklar yaptı Chp liysen bekleme geç ayrıcalıklısın. Sefayı siz sevmeyeceksinizde benmi sevecem. Sefayı yazıyonda SEFOYU niye yazmıyon ?

  • Ahmet Elmalılı | 06 Ağustos 2022 00:15

    Sefa, Demirel ve Mesut'un yakınlarına kıyak sağlamış adamdır. Outlet Center'i Demirel'in kardeşine yaptırmıştır. Tabi ki Ecevit ile anlaşamaz. Ecevit rantçı çıkarcı akrabacı şövenist insanları dikkate almaz. Ama senin gibiler için Sefa ilahtır çünkü seni çok nemalandırdı..

  • Kocaelisporlu | 06 Ağustos 2022 00:11

    İsmet dede mitinge gidecenmi ?

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Ekm

ZİRVE’de veda yazısı 

27Ekm
26Ekm
25Ekm

200 TL ne kadar değersizmiş!

24Ekm