İsmet Çiğit

KOTO üyelerinden bir isteğim var!

İsmet Çiğit

Yarım asrı bulan ve tamamı bu kentte geçen meslek hayatım boyunca yüzlerce seçim yarışının içinde oldum. 

Yerel seçimler, genel seçimler… Muhtarlık seçimleri… 

Siyasi partilerin örgüt ya da teşkilat seçimleri… 

STK kongreleri, Kocaelispor kongreleri, meslek odalarının seçimleri… 

Hatta okullarda okul başkanlıkları, sınıf başkanlıkları seçimleri..

Her seçimde, kendi adıma mutlaka bir taraf olmuşumdur. Eğer o seçimde seçmen sıfatını taşıyorsam, gidip, taraf olduğum aday lehine oyumu atmışımdır. 

Ama bugüne kadar izlediğim hiçbir seçimle ilgili olarak mesleğimi kullanmadım. 

Beni okuyan, beni seven ve saygı duyan okurlarımı, “Şu seçimde şu adaya oy kullanın” şeklinde bir yönlendirmenin içine hiç girmedim. 

İlk kez bir seçimde, üstelik seçmeni olmadığım, oy kullanamayacağım bir seçimde  açık açık taraf oluyor ve mesleğimi de bu tavrıma alet ediyorum. 
………………………
Değerli okurlarım… 

Bu kentte sevenim kadar (hatta belki de daha çok) sevmeyenim, hatta benden nefret eden, elinden gelse bir kaşık suda boğmak isteyen insanların bulunduğunu biliyorum. 

Ben kolay kolay kin tutmam. Ama, bu kentte yaşayan, üzerinde emeğim bulunan, ellerine ilk fırsat geçtiğinde bana karşı hainlik yapan 3-5 kişiye karşı içim kin ve öfke dolu…

Allah bana fırsat verdiğinde, onlardan da intikamımı bir şekilde alacağım. 

Aslında bu yazıda konu edeceğim, bu yazının sonunda “Beni seven  hiç kimse bu adama oy vermesin” talebinde bulunacağım şahısla hiçbir ilgim alakam yoktur. 

Ama bana çok büyük hainlik yaptı. Beni ve ailemi çok üzdü. Bu nedenle bu kişiye öfkem ve kinim sonsuzdur. 
………………….
Kamuoyu biliyor... Yakında, muhtemelen 1 Ekim Cumartesi günü, Kocaeli Ticaret Odası’nda (KOTO) seçim yapılacak. 

Bu seçimin, sadece KOTO için değil,  bizim bu güzel kentimiz için çok önemli bir ahlak ve erdemlilik sınavı olacağına inanıyorum. 
Seçim yapılacak ama hala KOTO’daki üye sayısı bile tam olarak bilinmiyor. 

KOTO’ya çöreklenip, bu kentin en büyük ve en önemli sivil toplum örgütünün gücünü arkalarına alanlar, üye sayısını bile gizliyorlar…

KOTO’nun bütün üyelerinden, yapılacak seçimlerde oy kullanma hakkı bulunan bütün KOTO seçmenlerinden bir ricam var. Lütfen, başınızı iki elinizin arasına alıp düşününüz. 

Bunca yıldır aidat ödediğiniz KOTO’nun  bugünkü yönetiminden son iki yıl içinde en küçük bir hizmet aldınız mı?

Lütfen düşünün; Necmi Bulut başkanlığındaki bugünkü KOTO yönetiminin, bu kent veya bu ülke için en küçük bir hayırlı iş yaptığını gördünüz mü?

Lütfen düşünün, bugünkü yönetim kurulu başkanı, bu kentin en büyük STK’sı olan KOTO’nun Başkanı olmayı hak ediyor mu?

Büyük olasılıkla meslek komitelerinin, meclis üyelerinin seçimi 1 Ekim’de yapılacak. 

Bunca zaman seçimi ötelemek için çaba gösterdiler. Kendilerine rakip olacak kişilere seçmen listelerini bile vermediler, yasayı çiğnediler.

Şimdi, neden olabilecek en yakın zamanda baskın seçime gidiyorlar. Bunu da düşünün...

Bakın, Güngör Arslan cinayeti davasının ilk duruşması yapıldı. 10 Ekim’de ikinci duruşma yapılacak. Bugün KOTO’nun Başkanı durumunda olan şahıs, bu davanın dosyasında sanıklar arasında gözüküyor. 

10 Ekim duruşmasında yeni gelişmeler olabilir. Bu duruşmadan önce apar topar seçim kararı alıyorlar. 

KOTO’nun bugünkü halinde sorgulanması, araştırılması gereken pek çok olumsuzluk vardır. Bütün KOTO üyeleri bu gerçekleri görmeli, akıl süzgecinden geçirmelidir. 

Ben kişisel kinimle bir süredir  KOTO’da seçmen durumunda olan tanıdıklarımla görüşüyorum. Hepsinden, Necmi Bulut ve ekibine oy vermemelerini rica ediyor, “Eğer benim zerre kadar hatırım varsa, bu adamı desteklemeyin” diyorum. 

Edindiğim bir izlenim var.. Aslında  gerçek manada Necmi Bulut’u destekleyen kimse bulunmuyor. 

Pek çok kişi, “Abi komiteler, meclis üyeleri belli olsun. Sonrasında yönetim kurulunun belirleneceği bir haftalık süreçte  köprünün altından çok sular akacak. Çok şeyler değişecek” diyorlar.

Yani muhtemelen 1 Ekim’deki seçimlerde Necmi Bulut’un listeleri kazanmış gibi gözükse de, sonrasında oluşacak 75 kişilik meclis içinden Necmi Bulut’un yeniden Başkan çıkması pek mümkün görünmüyor. 

Herkes hesabını iyi yapmalı. Her KOTO üyesi hem kendisini, hem bu büyük örgütü, hem bu şehri çok iyi  düşünmeli… 

Necmi Bulut; bana göre KOTO Başkanlığı’na uygun isim değildir. 

Karşısına başka rakipler de çıkacak. 1 Ekim’de 75 kişilik meclis belli olduktan sonra çok farklı hesaplar yapılacak. 

“Ben İzmitliyim. Ben İzmit’i seviyorum. Bu kentin kurumlarında işin ehli düzgün ve dürüst insanların olmasını istiyorum” diye düşünen herkesin KOTO seçiminde taraf olması ve mantıklı oy kullanması gerekiyor. 
 

Bunlar; geçmişleri temiz olmayan ama, kendilerini rakip gördükleri herkese her türlü iftirayı atan insanlar. 
……………..
Bakın Necmi Bulut’un karşısına, “Ben KOTO Başkanlığına adayım” diye yaklaşık 2 yıl önce çıkan bir adam var.

Adı İbrahim Bıyıklı.. 

Bir yıl öncesine kadar hiç tanımazdım. Tahsin Keskin tanıştırdı, arkadaş olduk. İbrahim Bıyıklı, kendi işinin sahibi, kendi işinde başarılı, kirli hiçbir ilişkisi olmayan  tertemiz ve KOTO için çok büyük hayalleri olan bir iş insanı. 

Ben yine de kimseyi yönlendirmiyor, “İbrahim Bıyıklı’ya veya şu kişiye oy verin “ demiyorum. 

Sadece şunu  bütün samimiyetimle söylüyor ve beni seven, bu kenti seven herkesten ısrarla rica ediyorum:

“Lütfen. KOTO seçimlerinde Necmi Bulut’a oy vermeyin. Lütfen, bu adamı yeniden KOTO’nun başkanı yapmayın.”

Bu şehrin, bu şehrin kurumlarının artık temizlenmesi gerekiyor. 

Başlangıcı KOTO ile yapabiliriz. Bu kentin en önemli kurumunun başına hiç yakışmayan, bu kent ve başında bulunduğu kurumun üyeleri için hiçbir hayırlı işi olmayan bir kişi, bu kent neden daha fazla sırtında taşısın. 

Tanıdığım bütün KOTO üyesi, KOTO seçmenleri ile temas kurup, ricamı, dileğimi yüz yüze de anlatıyorum. İlk kez bir önemli seçim öncesinde böylesine taraflı ve  yön gösterici bir yazı yazıyorum. 

Bu adama karşı çok doluyum. 

KOTO’un ve İzmit’in mutlaka Necmi Bulut gibilerden kurtulması gerektiğine inanıyorum. 

Hiçbir gerekçeniz yoksa bile; eğer bu kent üzerinde zerre kadar hatırım, sizin nezdinizde zerre kadar itibarım ve saygınlığım varsa, sadece benim hatırım için lütfen  KOTO seçiminde Necmi Bulut’a oy vermeyin ve  artık bu kentin en önemli STK’sının başına bunu hak eden birinin gelmesine katkı sağlayın. 

İki yıl önce “Ben KOTO Başkanlığına adayım” diyerek ortaya çıkan İbrahim Bıyıklı ile zaman zaman KOTO’nun geleceği hakkında sohbet ediyoruz. Aramızda en küçük bir çıkar ilişkisi yoktur. Bıyıklı, hem başarılı iş adamı, hem entelektüel, hem samimi dindar bir insan. KOTO seçimlerine sarı liste ile girecek. “Necmi Bulut’a değilse kime oy vereceğim” diye düşünüyorsanız, işte güzel bir seçenek. 
 

Yorumlar 3
Chpli Seçmen 10 Eylül 2022 12:43

"Ben İzmitliyim. Ben İzmit’i seviyorum. Bu kentin kurumlarında işin ehli düzgün ve dürüst insanların olmasını istiyorum” diye düşünen herkesin KOTO seçiminde taraf olması ve mantıklı oy kullanması gerekiyor,diyorsan senin çok sevdiğin çok yakının hissettiğin sosyal demokrat dostların,ve ailesinden ve halen erk sahibi oy verdiklerinden rica et oy vermemeyi İsmet..

ya dostun? 09 Eylül 2022 08:48

sen onu bunu boş verde ismet emice dostun dediğin güngör arslanın davası görülmeye başlandı ama sen bir tek satır bişey yazmadın hayırdır güngör öldü dostluk bozuldu mu

Bekir 09 Eylül 2022 08:02

necmi ilk seçimde yAllah çubuklu muhtarlığına seni köyünde muhtar bile seçmezler. İbrahimcim sende pastanene dön kardeşim bulaşık yıkamaya kenti ne hale getirdiniz, ismetçim sen git güzel bi masa kur bırakın bu işleri koto zaten keleş,özdağ,bulut sayesinde çöp oldu

Yazarın Diğer Yazıları