İzmit’in en keyifli yeri: Yelken Kulübü Tesisleri  - İsmet Çiğit

İzmit’in en keyifli yeri: Yelken Kulübü Tesisleri 


Özellikle 1999 yılındaki büyük felaketin ardından İzmit’te ailemle birlikte en yık gittiğim yer, sahildeki Yelken Kulübü tesisleriydi. 

İzmit’in deprem şehitlerinden rahmetli Sabri Yalım’ın kişisel zarafeti ile yücelttiği, o dönemlerde kulübün komodoru olan Rahmetli Erman Çeliker’in titizliği ile disiplin bulan, uzun yıllar bu tesiste şef olarak gören yapan rahmetli Sadettin Bey’in  kalite kattığı Yelken Kulübü Tesisleri’nde , sıcak İzmit yazı akşamlarını yaşamak ben ve ailem için  en önemli İzmit keyiflerinden biriydi. 

Kozluk’tan taşındım. Uzun süre Yelken Kulübü’nden uzaklaştım... 

Geçen hafta bir akşam sevgili Tuğrul Kırankaya, Başar kardeşler ve Zerrin Çelik ile Yelken Kulübü’nde bir araya geldik. Çok keyifli bir İzmit gecesi yaşadığımızı söyleyebilirim. 
…………………..
İzmit Yelken Kulübü’nü son yıllarda, yurt dışında aşçılık, mutfak şefliği eğitimi almış, bu işi gönül vermiş  çok başarılı bir işletmeci olan Güven Bozdağ işletiyor. Mekanın denize bakan kapalı bölümlerinin yanı sıra, denize uzanan iskele üzerinde de masalar var. Çarşamba akşamı güneş batarken Yelken Kulübü’ne geldik. İskele üzerinde yerimiz ayrılmıştı. 

Güneşin batışını izlerken, İzmit’in deniz kokusunu içimize çekme imkanı bulduk. Yelken Kulübü Tesisleri’nde hem et, hem balık menüsü var. Herhalde tesiste 100’e yakın masa vardır. Bizim gittiğimiz gece tamamı doluydu. Üstelik büyük bölümünde aileler bulunuyordu. 

Mükemmel mezeler ikram ettiler. Belli ki en iyi malzeme ile yapılmış, en usta ellerden çıkmış. Bira, rakı, şarap; viski, aklınıza gelecek her türlü alkollü içki mevcut... Ama mekanın öylesine bir ağırlığı var ki, içki içenler bile seslerini yükseltmiyor, kendilerini bozmuyorlar. 

Mekanın işletmecisi Şef Güven Bozdağ, bize bir balık tabağı hazırlatmış. Levrek; turna mezgit, istavrit ve tekir sunuldu. Son zamanlarda İzmit’te en keyif aldığım akşamlardan biri oldu. 
…………
İyi ki rahmetli Sabri Yalım, İzmit’e böyle bir tesis kazandırmış. İyi ki Erman Çeliker bu tesise düzen, disiplin oturtmuş. İyi ki sevgili Sadettin Bey, beni bu tesise alıştırmış. 

İyi ki, Yelken Kulübü’nün şimdiki yönetimi de Güven Bozdağ gibi bir işletmecisi bulup, bu tesisi O’na emanet etmiş.

Marina iskelesine yanaşık tekne lokantalarını da çok severim. Ayrı bir havası vardır. Ama Yelken Kulübü Tesisi, bugünkü haliyle gerçekten mükemmel... 

1 Eylül’den sonra balık sezonu başlayınca, sık sık bu mekanda kendimi bulacağıma eminim. 

Herkese tavsiye ederim. Ama ailenizle, ama yakın dostlarınızla şöyle keyifli bir İzmit akşamı yaşamak, İzmit’i koklamak istiyorsanız, Yelken Kulübü Tesisleri’yle tanışın. 

Ama mutlaka gitmeden önce rezervasyon yapın. İnternet üzerinden her türlü bilgiye ulaşmanız mümkün. 
………….
İzmit, gerçekten çok güzel bir şehir sevgili dostlar… Anadolu’dan ya da  yurtdışından bir misafiriniz gelirse, tavsiye ederim Yelken Kulübü’nde ağırlayın. Mahcup olmazsınız. 

Bu şehirde Av Köşkü Bahçesi’nde yapılmış mükemmel bir kafeterya var. Ne yazık ki, kapalı... 

Bu şehirde Bağçeşme bölgesinde doğanın içinde yine mükemmel bir kafe var. Ne yazık ki o da kapalı.

Bu şehirde en güzel manzaraları konumda KYÖD’ün ne yazık ki ziyan ettiği, işletemediği çok mükemmel bir mekan var.

Bu tesislerin hepsinin çalışıyor ve İzmit Halkı’na hizmet veriyor olması lazım. 

İsteyen içkili mekana gider, isteyen içkisiz mekanda kahvesini yudumlar. Ama elimizdeki değerleri ve bu kentin güzelliklerini  mutlaka değerlendiriyor olmamız gerekiyor. 

Yelken Kulübü Tesisleri bana göre İzmitlilerin gurur duyacağı mükemmel bir tesis olarak işletiliyor. 

Umarım, kış sezonu için KYÖD de  Güven Bozdağ gibi bir işletmeci bulup, mevcut tesisini İzmitlilerin hizmetine açar. 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 4

  • Memleket Sevdalısı | 14 Ağustos 2022 10:50

    İsmet Çiğit bu seçimde oylar muhalefete muhalif olan adam gibi adam Muharrem İnceye ne dersin ? Son zamanlardaki açıklamalarını çok beğendim. Halk Tv, Krt, İyi parti Tele 1 Merdan Yanardag Chp, ilişkilerini anlatıyor. Abi ısrarla söylüyorum bu adamı takip et. Bu adam boş bi adam değil. En iyi sosyal demokrat bu adam. Hayatımda ilk kez oyumu sola verecem.

  • Chpli bir vatandaş | 14 Ağustos 2022 01:02

    Kaplan muratla ortamıdır,

  • İzmitli | 14 Ağustos 2022 01:00

    İsmet abi yelken kulübüne gidelimde fiyatlar nasıl birazda bundan bahsetseydin. Senin işin düzgün tuzun kuru iki maaş alıyon biz tek maaşla geçiniyoruz. Maaşı yelken kulübüne bırakıp eve dönersek maaş gününe kadar bakarsın bana valla.

  • Mert | 14 Ağustos 2022 00:41

    Ismet abi KYÖD gayet güzel oldu. Ala restorant fiyatta uygun tavsiye ederim

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Ekm

ZİRVE’de veda yazısı 

27Ekm
26Ekm
25Ekm

200 TL ne kadar değersizmiş!

24Ekm