İsmet Çiğit

Cumhurbaşkanı konuşurken elektrikler kesildi!

İsmet Çiğit


Yarım asrı bulan meslek hayatımda İzmit’te pek çok miting izledim. 

Demirel’in, Erbakan’ın, Ecevit’in mitinglerinde bulundum. Tansu Çiller’in, Özal’ın, Mesut Yılmaz’ın mitinglerine katıldım. Hatta, bir dönem HAS Parti’yi kuran Numan Kurtulmuş’un  İzmit Perşembe Pazarı alanında AKP’yi ve Erdoğan’ı çok sert eleştirdiği, “Onlar Harun gibi geldi, karun gibi gidiyor. Biz öyle olmayacağız” diye bağırdığı mitingde kürsüye en yakın gazetecilerden biriyim. 

2002 yılından bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmit’te gerçekleştirdiği mitinglerde de hep bulundum. 

Benim bir tarzım var. Siyasi mitinglerde alana erken gider, havaya koklarım. Her siyasi görüşten pek çok dostum olduğu için, her siyasi partinin mitinginde, mutlaka ayak üstü sohbet edeceğim birilerini de bulurdum… 

Miting alanlarındaki insan sayısını hiçbir zaman önemsemedim. Ama bir siyasi partinin, bir liderin mitinginde alanda toplanan insanların ruh hali, heyecanı benim için çok değerli olur, nabzı tartardım. 

Ne kadar kadın var, ne kadar genç var, bunları gözlemlerim. Köyden gelenler taşıma ile zorla mı gelmiş, bunlara bakardım. 

Artık yaşlıyım.. Bu ağustos sıcağında mitingden birkaç saat önce alana gideyim, ortamı koklayayım, böyle bir imkanım yok!
………………
Geçen cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı’nın Perşembe Pazarı alanındaki  mitingini çok önemsedim... Ülkemizin içinden geçtiği siyaset ortamında, bir gün önce Soçi’de Putin ile buluşan Erdoğan İzmit’te acaba nasıl karşılanacaktı? 

Bence güzel miting oldu.. En azından AKP Kocaeli Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı mahcup olmadı. 

Aynı alanda (ki o alanın çok daha geniş halinde), Erdoğan’lı pek çok miting izledim. O alanda Erdoğan’ı görebilmek için 100 binden fazla insanın toplandığı mitingleri bilirim. 

Cumartesi günü belki sayıca o kadar kalabalık yoktu. Alan ufaltılmıştı. Ama özellikle gençler iyi organize edilmişti ve Erdoğan’a gerçekten büyük moral verdiler.

İddia ediyorum.. Bu ağustos sıcağında  6’lı Masa’nın 7 lideri toplanıp, el ele birlikte  Perşembe Pazarı alanına çıksalar, belki ancak bu kadar insanı bir araya toplayabilirler… 
……………………..
Cumartesi günü gidemediğim Erdoğan mitingini evde izlemek için bütün hazırlıklarımı tamamladım… Sanki çok heyecanlı ve önemli bir maçı izleyecekmiş gibi koltuğuma kuruldum. 

Kentin her yerine afişler asılmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumartesi günü saat 16:30’da Perşembe Pazarı alanında olacağı duyurulmuştu. İnsanlar da saat 15.00’den itibaren alanda toplanmaya başlamıştı. 

30 derece sıcaklık, yüzde 80’in üzerinde nem.. Mitingi alanında insanların üzerine soğuk su püskürten düzenekler iyi ki kurulmuştu. 

Mitingin başlayacağının ilan edildiği saat 16.30’da televizyonu açtım. Sayın Cumhurbaşkanı henüz Gebze’de Bilişim Vadisi’nde konuşuyor. Perşembe Pazarı alanında bekleyen insanlara acıdım. 

Bugüne kadar tam saatinde başlayan bir tane bile AKP mitingi görmedim. 

Saat 18.00 sıralarında Cumhurbaşkanı Perşembe Pazarı alanına ulaştı. Ben koltuğuma  daha bir gömültüm, elimde kağıt kalem not tutmaya başlayarak mitingi izliyorum. 

Çok keyiflendi Sayın Erdoğan... Gençler sloganlar atıyor, Erdoğan Kocaeli kentinin  Türkiye ve partisi için önemine vurgular yapıyordu. 

“Kocaeli Türkiye’yi besliyor. Muhalefet gelsin de Kocaeli’nin nasıl kalkındığını, nasıl ürettiğini görsün” diyordu. 

20 yılda Kocaeli’de 723 milyar TL’lik yatırım yapıldığından söz etti. Kocaeli’nin kalkınmasından, gelişmesinden özgü ile bahsediyordu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının henüz başlarında Meral Akşener’i eleştirirken, “Biz, kuruya da suluya da savaş açmışız. Uyuşturucu ile İçişleri Bakanım nasıl savaşıyor görüyorsunuz” derken, benim evimde elektrik kesildi. 

O kadar hazırlanmışım. Çerezim, buz gibi biram yanımda... Cumhurbaşkanı’nı İzmit’te izliyorum. Evimin bulunduğu Alikahya bölgesinde ekşimsi çöp kokusu mide bulandırıyor olsa da Cumhurbaşkanını heyecanla izlemek istiyorum. 

Biraz araştırdım. Cumhurbaşkanı Perşembe Pazarı alanında konuşurken, sadece benim oturduğum Alikahya bölgesinde değil, ilimizin pek çok bölgesinde elektrikler kesilmiş. 

Zaten Kartepe’de, Başiskele’de, Gölcük’te öyle bölgeler var ki her gün saatlerce elektrikler kesiliyor!

Sayın Cumhurbaşkanı Perşembe Pazarı alanında Kocaeli’yi övüyoür, nasıl kalkındığını, geliştiğini, ne büyük yatırımlar yapıldığını anlatıyor, o sırada  kentin büyük bölümü ağustos sıcağında elektriksiz kalıyor. 

Acaba Perşembe Pazarı alanı bölgesinde de elektrikler kesilmiş olsa, Cumhurbaşkanı’nın mitingi yarıda kalsa, bu kente gereken yatırımları yapmayan SEDAŞ, nerelere kaçardı!

Belki bugün, SEDAŞ yeniden özel şirketin elinden alınıp, devletleştirilirdi. 
…………………
Şunu anlatmak istiyorum: Sayın Cumhurbaşkanı, Kocaeli’nin kendilerine hep büyük destek verdiğini, iktidarları döneminde de Kocaeli’ye büyük yatırımlar yapıldığını anlatıyor. 

Ama bu kentte hala  elektrik sorunu bile çözülmemiş. Bu kentin hava alanı var, çalışmıyor. Bu kentin içinden demiryolu geçiyor, insanlar trenlerden yararlanamıyor. 

Cumhurbaşkanımız bu şehri gerçekten seviyor da, partisinin bu kentteki yetkilileri bu kent için hiçbir şey yapmıyorlar!

Bakın, cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı’nın boynunda Kocaelispor atkısı bile yoktu!

Herhalde Kocaelispor’u bu hallere düşürenler, Cumhurbaşkanı’na boynuna Yeşil-Siyah atkı vermeye de utanmışlardı! 
……………….
7 Ağustos Perşembe Pazarı alanı mitingi, AKP Kocaeli Teşkilatları için bana göre başarılıydı. Cumhurbaşkanı keyiflendi. Benim evin oralarda elektrikler mitingin bitiminde geri geldi. Konuşmanın büyük bölümünü izleyemedim. 

Ama “AKP bitti, desteği kalmadı” denilen bir dönemde Cumhurbaşkanı’nın mitingi bu bölgede hala Erdoğan sevgisinin büyük olduğunu göstermiştir. 

Mevcut partilerin hiç birinin bu hava koşullarında İzmit’te bu kadar coşkulu bir mitingi yapabileceğine ihtimal vermiyorum. 

Miting alanında AKP’nin ilimizdeki temsilcilerini biraz silik ve ürkek hissettim. Ne zaman Sayın Erdoğan İzmit’e gelse, Büyükşehir Başkanı Tahir Büyükakın’ın sesi kısılıyor.

Yine öyle oldu, Büyükakın konuşamadı. Acaba bu durum bir tesadüf mü, yoksa Sayın Büyükakın çok mu heyecanlanıyor anlayamadım! 

Cumhurbaşkanı, her İzmit ziyaretinde olduğu gibi yine İbrahim Karaosmanoğlu’na ayrı bir ilgi ve önem verdiğini gösterdi. Yuvacık’taki evine kadar gitmiş.. 

İlimizde iktidar partisi açısından pek çok dengenin değişeceğini öngörüyorum. Miting başarısına rağmen, Mehmet Ellibeş, teşkilatının sallantıda olduğunu tahmin ediyorum. 

Mevcut milletvekillerinin tamamına yakın bölümünün tasfiye olacağını düşünüyorum. 

Genel seçimler bittikten sonra çıkacak tabloya göre, belediye başkanları içinden de önemli tasfiyelere hazır olunması gerektiğini düşünüyorum. 

Sayın Cumhurbaşkanı, cumartesi günü Kocaeli’yi çok övdü. AKP döneminde Kocaeli’nin Türkiye’yi beslediğini, kendilerinin de bu kente gereken katkıyı fazlasıyla verdiğini anlattı.

 Ama Cumhurbaşkanı bu konuşmayı yaparken, bu kentin büyük bölümünde elektrikler kesikti. Bu tablonun, ilimizin çektiği sıkıntılar konusunda çok anlamlı bir mesaj olduğunu düşünüyorum. 
 

Yorumlar 8
Hodri Meydan 89 09 Ağustos 2022 15:20

İsmet bey amca elektriğinin hiç kesilmesini istemiyorsan evine jenaratör veya güç kaynagı al. 7/24 kesintisiz enerji için Makelsan firmasını öneriyorum.

Cenk Cemil 09 Ağustos 2022 12:06

Bizim insanlarımız ZOMBİ'likle bir siyasi parti veya kişi desteklemeyi birbirine karıştırdığı için şehrimiz böyle bir miting alanı yaşadı ! Oraya toplananlara "Bir iktidar nasıl bir icraatta bulunursa parti tercihiniz değişir?" sorusunu sorun emin olun hiçbir doğru-dürüst cevap veremez ! Olay budur !

Denge 09 Ağustos 2022 10:31

Tayyip beyi de severim öğrenci affı cikardi...tesekkurler....ama.. herhangi sağ sol a partisi b partisi demeden sistemin bir elestirisini yapalim.kim aynı şeyi yaparsa aynı sonuç çıkar .20 sene boyunca aynı şeyler yapilirsa ülkeyi zora sokacak hale gelir. Bugün de bunu yaşıyoruz.. esnafa biraz fazla destek destek derken bütçenin esnafa verildiği bir döneme geldik. Akp TOKİ seviyor bina seviyor bu da güzel ama şu ekonomik krizde para yokluğunda 500 bin konut yapılmasından bahsediliyor. Maalesef iktidardan beslenen milyonlara ulaşan bir kitle oluştu her sene arta arta beslenmesi mümkün olmayan bir adede ulaştılar . diyelim ki 5 milyon besleme yandaş var ülke buna nasıl dayansin..bunları beslemek için büyük kaynaklar harcaniyor. Eğer yeni iktidar gelirse benzer kitleyi sıfırdan oluşturacak en azından ilk başta belki 5 milyon değil yüzbin yandaş beslenecek sadece onun tasarrufu bile yeter.yine aynı sekilde ümmet seven bir iktidar var biz de ummetciyiz elhamdülillah ama abarttilar 10 milyon mülteci nedir? En fazla 1 milyon yeterliydi..dolayısıyla şöyle olsa ideal olabilir. 2 dönem a partisi kazansın 1 dönem c partisi kazansın 1 dönem a partisi kazansın 2 dönem b partisi kazansın vb denge olsun

MUTSUZ ŞEHİRLİ 09 Ağustos 2022 07:24

Muhalefetin Kocaeli'ne gelmesine gerek yok, Türkiye' nİn ne duruma getirildiğini düşürüldüğünü tüm dünya biliyor, görüyor.işsizlik urtada ,sağlık ortada ,ekonomi ortada Daha gençler geçim derdine düşmedi, bilmiyor çarkın nasıl döndüğünü.KİM BİLİR neler vaat ettiler ,ne diye korkuttular da ,o gençleri oraya getirdiler.Ülkenin Gençlerin, geleceğini kararttılar,Sakaryadan ,İstanbuldan, Yalovadan otobüs dolusu insan taşıdılar.Televizyonları basını satın aldılar,izleyecek kanal bulamıyoruz .ülke gerçeklerini yazan basına ,2,3 tane muhalif basına yasak ve ceza yağdırıyorlar. Ülkeyi yabancılara teslim ettiler.

MUTSUZ ŞEHİRLİ 09 Ağustos 2022 07:23

Muhalefetin Kocaeli'ne gelmesine gerek yok, Türkiye' nİn ne duruma getirildiğini düşürüldüğünü tüm dünya biliyor, görüyor.işsizlik urtada ,sağlık ortada ,ekonomi ortada Daha gençler geçim derdine düşmedi, bilmiyor çarkın nasıl döndüğünü.KİM BİLİR neler vaat ettiler ,ne diye korkuttular da ,o gençleri oraya getirdiler.Ülkenin Gençlerin, geleceğini kararttılar,Sakaryadan ,İstanbuldan, Yalovadan otobüs dolusu insan taşıdılar.Televizyonları basını satın aldılar,izleyecek kanal bulamıyoruz .ülke gerçeklerini yazan basına ,2,3 tane muhalif basına yasak ve ceza yağdırıyorlar. Ülkeyi yabancılara teslim ettiler.

Kurmay 41 09 Ağustos 2022 03:40

ismet amca gene ne şiş yansın ne kebap yansın yazmışın anladık KANDIRA soğuk

Hayırlısı olsun 09 Ağustos 2022 01:39

İnsanlar 2023 de Ak partiyi tercih ederlerse saygımız sonsuz. Baş tacı. Ancak mitinge katılan insanların bile Ak parti teşkilatlarından çok ciddi rahatsız olduğunu duymuş birisiyim. Cumhur başkanı kendi teşkilatları yüzünden kaybetme riski ile karşı karşıyadır. Bu kadrolarla Ak partiye seçim kazandırmak kendimize haksızlık olur.

Ks 09 Ağustos 2022 00:47

İsmet bey gördüğüm kadarıyla elektrik işi ilgini çekiyor. Kılıçtaroğlu evinin elektrik faturasını ödemediği için elektriğini kesmişlerdi. Faturasını ödedimi elektriğini açtırdımı yoksa halen karanlıktamı oturuyor bu konuda bir malumatın varmı sayın Çiğit ?

Yazarın Diğer Yazıları