Meral Abla, teşkilatına müdahale eder mi?  - Gölge Adam

Meral Abla, teşkilatına müdahale eder mi? 


İYİ Parti Genel Başkanı, Türkiye siyasetinin yükselen ismi Meral Akşener, bugün memleketi İzmit’e geliyor. 

Meral Akşener, İzmit Belediyesi’nin yaptırdığı, Yenişehir Mahallesi’ndeki Nihat Gürer Spor Tesisi’nin açılış törenine katılacak. 

Rahmetli Nihat Gürer, malum Meral Akşener’in ağabeyiydi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, öteden beri İYİ Parti ve Meral Akşener ile çok iyi geçinen bir siyasetçi…

Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesi’nin yaptırdığı spor tesisine Nihat Gürer’in adını vererek Meral Abla’sına güzel bir jest daha yaptı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, bugün İzmit’e yapacağı ziyaret sırasında acaba partisinin teşkilatını da bir araya getirir, partisinin ilimizdeki yöneticilerinin kulağını çeker mi?

Çünkü, İYİ Parti Kocaeli Teşkilatı’nda işlerin bir süredir iyi gitmediği biliniyor. Parti içinde çok kavga ve dedikodu var. Ayrıca uzun süredir İl Başkanı Şanbaz Yıldız’ın değişeceği konusunda ciddi bir beklenti var. 

Meral Akşener’in bugünkü İzmit ziyaretinde parti içindeki bu sorunlarla ilgili bazı önemli gelişmeler yaşanmasını beklemek de pek yanlış olmasa gerektir. 

Meral Abla, partisinin Kocaeli teşkilatlarına el atmaz, partililerin tavırlarına çeki düzen getirmezse, yapılacak ilk seçimlerde İYİ Parti’nin Kocaeli’de başarılı olması da çok zor gibi gözüküyor. 

ARAPLAR GİDİYOR, RUSLAR GELİYOR!
Türkiye, turizmde çok parlak bir dönem geçiriyor. Ülkemizin turist sayısı ve turizm gelirlerindeki hedeflerini aştığı gözleniyor. 

Türkiye çok güzel bir ülke. Üstelik yabancılar için çok ucuz bir ülke olduk.. 

Bu yaz hem Avrupa’dan, hem Arap ülkelerinden çok sayıda turist ağırladık. 

Arap turistlerin tercih ettiği önemli merkezlerden biri de ilimiz... Aslında Kocaeli kentinin turizm olanakları değerlendirilse, Avrupalı turistler de tercih edeceklerdir. Ama biz bunları pazarlayamıyoruz. 

Bölgemizi tercih eden Arap turistler özellikle AVM’lerde ve yeme içme mekanlarında bolca para bıraktılar. Yazın bitmesiyle birlikte Arap’lar ülkelerine dönüyorlar. 

Ama şimdi yeni bir fırsat ortaya çıktı. 

Rus dostlarımızın aslında pek de kahraman olmadıkları anlaşıldı. Rusya Lideri Putin  kısmi seferberlik ilan edince askere alınmaktan korkan Ruslar aileleriyle birlikte ülkelerini terk ediyorlar. İlk tercihleri de Türkiye oluyor. 

İzmit sokaklarında şu sıralar çok sayıda Ukrayna plakalı araç görebilirsiniz. Şimdi Ruslar da gelecekler. Rus misafirlerimiz Araplar kadar bol ve kolay para harcamayacaklardır.

Ama bu kış hem ısınmak için Avrupalılar, hem savaştan kaçmak için Ruslar ülkemize akın edecekler. 

Umalım ki, Arap turistler olduğu kadar Avrupalı ve Rus turistler de bölgemize gelir ve konaklama yaparlar. 

EYVAH, MEYVE-SEBZE AVRUPA’YA GİDİYOR!
Avrupa’da çok ciddi enerji krizi var. Bu nedenle Avrupa ülkelerinde seralar çalışmıyor. Avrupa’da bu kış meyve sebze üretimi çok düşük kalacak. 

Avrupalı süpermarketler, meyve sebze toptancıları gözlerini ülkemize Antalya’ya çevirmişler. 1 Euro neredeyse 20 TL. Bizim ürünlerimiz

Avrupalılara çok ucuz geliyor. 

Avrupalı alıcılar, Antalya bölgesindeki sera ürünlerini kapatmaya başlamışlar. 

Eğer Antalya bölgesinde üretilen sebze-meyveler Avrupa’ya ihraç edilirse, Türkiye’de fiyatlar çok yükselecektir.

Zaten ülkemizde meyve-sebze fiyatı hayli yüksek, bir de ihracat yüzünden iç pazara sürülen mal azalırsa, kışın meyve ve sebzeye ulaşmak pek kolay olmayacaktır. 

       


 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
03Mar
05Şub

Sökme Akıl Belediyesi!

01Ara

BU KADAR MI BECERİSİZLİK OLUR?

15Kas
10Kas

PES DOĞRUSU!