Gölge Adam

Mecliste grup toplantıları 

Gölge Adam

1 Eylül’de TBMM ‘de yeni yasama döneminin başlaması ile birlikte beklendiği gibi ülkemiz siyaseti daha hareketli, daha gergin hale geldi. 

Mecliste grubu bulunan partiler, haftalık grup toplantılarına tekrar başladılar. 

Dün MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partilerinin Meclis Grubu’nda konuştular. 

Artık siyasi parti liderleri, grup toplantılarında tamamen yaklaşan seçimleri hedefliyorlar. Giderek hepsi biraz daha gerginleşiyor. 

Bugün de İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantılarında konuşacaklar.

Özellikle öğlen saatlerinde başlaması beklenen AK Parti Grup toplantısına parti yetkilileri ısrarla dikkat çekiyorlar. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün partisinin meclis grubunda yapacağı toplantıda çok önemli açıklamalar yapması bekleniyor. 

İşiniz müsaitse, bulunduğunuz ortamda televizyon varsa, siyasi parti liderlerinin meclis konuşmalarını izlemenizi tavsiye ederim.

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yapacağı konuşmanın Türkiye siyasetinde yeni ve önemli tartışmalar başlatması bekleniyor. Dikkatle izlemenizi tavsiye ederim. 

PAZAR’DA 3 PUAN ZOR OLMAYACAK 
Kocaelispor, arada bir kupa kazası yaşasa da son iki lig maçında üst üste 3-0’lık galibiyetler elde ederek bulunduğu grupta zirveye koştuğunu kanıtladı. 

2’nci Lig’de 8’inci hafta maçları bugün oynanıyor.  Kocaelispor, Uşak deplasmanı, Darıca’daki  Balıkesir maçının ardından bugün de Rize’nin Pazar ilçesinde puan  mücadelesine çıkıyor. 

Pazarspor halen 1 puanla grupta sonuncu sırada bulunuyor. Kağıt üzerinde kolay bir rakip olarak gözüküyor. Ancak ligde her maç zordur ve  hiçbir takım sahada yüreğini ortaya koymadan  maç kazanamaz. 

Kocaelispor’un bugün gücünün farkında olarak sahaya çıkmasını, rakibini hafife almadan  mücadele etmesini bekliyoruz. 

Kocaelispor camiasında istenmeyen Engin Koyun bilindiği gibi nihayet kongre kararı aldı. 

Engin Koyun, takımın Pazar deplasmanından da galibiyetle dönmesi halinde  olağanüstü kongrede yeniden aday olacağını da açıkladı. 

Bu camia, mutlaka Engin Koyun’un karşısına aklı başında, bu kulübü gerçekten seven bir Başkan adayı bulup çıkartacaktır. Kocaelispor bugün de kazansın, zirve yarışını sürdürsün, Engin Koyun varsın yeniden aday olsun.. 

Kocaelispor camiasına karamsarlık yakışmaz.. Biz bu sezon Başkan Engin Koyun Teknik Direktör Fırat Gül’e rağmen şampiyon olacağız. Çünkü geride kalan haftalar da gösterdi ki, biz bulunduğumuz bu lige gerçekten hiç yakışmıyoruz. 

“BAY KEMAL”DEN ÖNEMLİ BİR HAMLE 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ana muhalefet lideri olarak elinden gelen çabayı gösteriyor olmasına rağmen ülke genelinde “Pasif” kalmakla suçlanıyor.. 

Kemal Kılıaçdaroğlu, önceki akşam sosyal medya hesabından yaptığı görüntülü açıklama ile CHP siyaseti adına çok önemli bir hamle yaptı. 

Malum, Türkiye çok uzun yıllardır “başörtüsü yasağı“ konusunu siyasetin önemli malzemesi olarak kullanıyor. 

Geçmişte CHP de bu konuda önemli hatalar yaptı, bu ülkedeki samimi inançlı insanları kırdı, rencide etti. 

AKP iktidarı ile birlikte kamuda ve okullarda başörtüsü yasağı fiilen ortadan kalktı. 

Ama hala yasal bazı sıkıntılar var. Kılıçdaroğlu, iktidara gelmesi halinde kimsenin kılık kıyafetine karışmayacağına, kimsenin fikir ve yaşam özgürlüğüne karışmayacağına söz veriyor. Ama bazı çevrelerin gözünde yeterince  inandırıcı olamıyordu. 

Son çıkışıyla, CHP’nin meclise bir kanun önerisi getireceğini, başörtüsü özgürlüğünün yasal güvenceye kavuşacağını açıkladı. Bu önemli ve doğru bir hamle... 

Bakalım, iktidardaki AKP ve MHP Kılıçdaroğlu’nun bu sürpriz çıkışı karşısında nasıl bir tavır alacaklar? 

Ancak bu çıkış, Kılıçdaroğlu liderliğindeki yeni CHP’nin artık inançlı insanlara bakış açısının farklı olduğunu kanıtlayan önemli bir siyasi hamle olarak değerlendirilmelidir. 

ENFLASYON ASLINDA KAÇ? 
Türkiye, dünyada en yüksek enflasyon altında yaşayan ülkelerden biri. Ancak ülkemizdeki gerçek enflasyonu bilemiyoruz.

Devletin kurumu TÜİK son olarak yüzde 83.5 rakamını açıkladı.

Ancak enflasyon rakamları üzerinde titiz çalışma yapan bazı kurumlar yüzde 123, bazı kurumlar yüzde 183 rakamını veriyorlar. 

Enflasyon rakımı, sadece fiyatların ne zaman ne kadar arttığını göstermiyor. 

Yeni bir yıla yaklaşıyoruz. Memur maaşları, emekli maaşları, çalışanların asgari ücret rakamları, toplu sözleşmesi bağıtlanmış emekçilerin yeni yılda alacakları zam oranları  hep TÜİK’in açıkladığı rakamlar dikkate alınarak belirlenecek. 

Bu nedenle, TÜİK’in rakamlar konusunda titiz ve dürüst olmak gibi bir zorunluluğu bulunuyor.  Yılın son üç ayında baz etkisiyle enflasyon rakamları birkaç puan aşağı inecek. Yılbaşında zamlar hesaplanırken TÜİK’in rakamları esas alındığında çalışanlar ve emekliler önemli hak kayıplarına uğramış olacaklar. 

Her koşulda seçim de yaklaştığı için iktidarın yılbaşında mevcut resmi enflasyon oranlarının üzerinde ücretleri arttırmasını bekliyoruz.

O zaman da iktidarda bulunanlar “Bakın biz çalışanlara ve emeklilere enflasyonun üzerinde zam yaptık” diye hava basacaklar. 

Kimse bu milletin aklıyla alay etmesin. 

Geçen yıldan buyana  piyasadaki fiyat artışlarının yüzde 83.5’un çok üzerinde  olduğunu herkes görüyor. TÜİK, hiç değilse yılın son üç ayında dürüst olmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları