Koyun’la Gül, el ele tutuşup horon tepsin! - Gölge Adam

Koyun’la Gül, el ele tutuşup horon tepsin!


Ayıptır, yazıktır, günahtır.. 

Koskoca Kocaelispor.. İki kez Türkiye Kupası şampiyonu olmuş, bir zamanların Türk futbolundaki efsane takımı…

Ne hallere düşürdüler bu takımı… 

Engin Koyun’un takımı… 

Fırat Gül’ün takımı…

Harun Kaya’nın takımı… 

Dün, Türkiye Kupasında bir alt ligden rakibe, kendi evinde rezil olarak elendi Kocaelispor. Üstelik maçı ulusal kanal (aSPOR) canlı yayınlıyordu. Bizim takımın formasının göğsünde “Antik köfte” reklamı.. 

Defansımızda geçen sezon başında bize kakala Portekiz asıllı çakma Türk  vatandaşı  Diego Özcakmak.. 

O nasıl bir futbolcu Allah’ım.. Kocaeli 5’inci kümesinden bir takım talip olursa, üste para da ödeyerek hemen satmalı.. 

Ayvalık, geçen sezon BAL’dan 3’üncü lige çıkmış mütevazi bir takım... Ama başlarında bizim Fırat Gül’den çok daha akıllı, tecrübeli bir hoca var… 

Geldiler, gittiler gol attılar. 

Portekizli çakma Türk geçtikçe Ayvalık gol attı…

Bizim takım yine rezalet... Seyircimiz de eski seyirci değil. Engin Koyun’a ayıp olmasın diye defanstaki Alpay’a küfür ediyor, Diego’yu alkışlıyorlar…

Yazık, Kocaelispor bu değil... 

Yazık, Kocaeli kenti bu kişilerin oyuncağı değil... 

Başkan Engin Koyun ile Teknik Direktör Fırat Gül el ele tutuşsunlar, Harun Kaya da kemençe çalsın, çıkıp Yürüyüş Yolu’nda horon tepsinler... 

Ne hale getirdiler bu şehri... Ne hale getirdiler şu Kocaelispor’u... 

Hala daha da bunlar görevinin başında... 

Ne diyelim, ne yazalım... Yazıklar olsun... 

ELEKTRİK VE GAZ GİBİ SUDA DA TASARRUF ŞART!
Dünyanın kuzey yarım küresi zor ve sıkıntılı bir kış mevsimine giriyor. Avrupa’da enerji krizi var. Bizim enerjimiz var da çok pahalı. Bu nedenle herkesin dikkatli olması, tasarruf yapması gerekiyor. 

Elektrik ve gaz faturaları çok ağır geldiği için, herkes bu iki enerji alanında tasarrufu biraz öğrendi. En azından iki lambadan biri kapatılıyor. Çamaşır ve bulaşık makinası gibi cihazlar tamamen dolmadan çalıştırılmıyor. 

Ama bir de su konusu var. Su kaynaklarımız sınırlı değil. Üstelik küresel ısınmanın etkileri, su konusundaki sıkıntıları arttırıyor. Geçen kış güzel kar yağmış, yaz sıcaklarına Yuvacık Barajı ağzına kadar dolu girmiştik. Ama şu sıralar barajdaki su seviyesi yine yarının altına, yüzde 36’lara kadar geriledi. 

Evimin balkonunda otururken, ya da şehir içinde dolaşırken görüyorum. Takıyorlar hortumu musluğa şakır şakır araba yıkıyorlar. 

Ya da çok gereksiz yere evlerin, dükkanların önleri sulanıyor. Günümüzde bu  lükse sahip değiliz. Suyu mutlaka tasarruflu kullanmalıyız. 

Suyu gereksiz israf edenlere yönelik yaptırımları da mutlaka uygulamak zorundayız. 

Gereken yağışlar, özellikle kar yağmazsa, kış sonunda  çok ciddi bir su krizi ile karşı karşıya kalabilir, önümüzdeki yaz bir damla suya muhtaç kalabiliriz. 

ŞEHİR HASTANESİ NE DURUMDA? 
Türkiye’de  inşaatı başlayan ilk şehir hastanelerinden biri İzmit’teki hastaneydi. 2016 yılında inşaatı başlayan dev hastanenin en geç 2020 yılında açılacağı açıklanmıştı. 

Gecikti, 2021’de açılacak dediler.. Yine gecikti, 2022’de bu iş tamam dediler. 2022’de bitiyor. Son verilen sözlere göre bu yıl bitmeden Şehir Hastanesi’nin bazı bölümleri hizmete girecekti. 

Şehir Hastanesi’nin kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. Ama hala hangi bölümün ne zaman hizmete gireceği, hasta kabul edeceği bilinmiyor.

Kocaeli milletvekillerinden özellikle AK Partili iki kadın milletvekilimiz bu konuyla çok yakından ilgileniyorlardı. Ama aylardır kimseden ses çıkmıyor. 

İlimiz siyaseti, Şehir Hastanesi ile ilgili kadrolaşma işlerini yakından takip ediyor ama hastane ne zaman açılacak kimse ilgilenmiyor. 

Hastane açılsa ulaşım nasıl olacak?

Tramvay yolu bitti mi?

Hastaneye insanlar nasıl ulaşacaklar? 

Şehir Hastanesi açılınca İzmit’teki hangi hastaneler kapanacak…

Hastalanan vatandaş ne yapacak? 

Kadın doğum servisi hizmeti hangi sağlık kurumunda verilecek. Şehir merkezinde özel hastane sayısı sürekli artıyor. 

Mevcut devlet hastanesi binası ne olacak, buraya hangi özel hastane taşınacak?

Bu konularda birileri kenti aydınlatsa, bilgi verse çok güzel olur. 

Bir gün çıkacaklar, “Hadi şehir hastanesi açıldı. Şu şu şu hastaneler kapandı” diyecekler. Hasta insanlar nereye nasıl gideceklerini şaşıracak.


 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
03Mar
05Şub

Sökme Akıl Belediyesi!

01Ara

BU KADAR MI BECERİSİZLİK OLUR?

15Kas
10Kas

PES DOĞRUSU!